IniciFutbol1ª CatalanaUn gol al temps afegit salva l'empat per al Tortosa Ebre a...

Un gol al temps afegit salva l’empat per al Tortosa Ebre a Ascó

Un gol a les acaballes del partit, quan es disputaven els minuts d’afegit, li va permetre al Tortosa Ebre salvar l’empat davant l’Ascó, en el duel de rivalitat ebrenca de la categoria que tancava la primera volta del campionat i on es quedava el conjunt local amb la mel als llavis per sumar la primera victòria sobre la gespa natural del camp principal, després d’haver-lo ‘estrenat’ davant el líder en la darrera jornada abans d’acabar l’any 2023.

El duel va oferir un partit molt competit on els tortosins van anar tres cops per darrera al marcador i els riberencs van gaudir d’un major domini territorial sobretot al llarg dels segons quaranta-cinc minuts. Els d’Arnau Alcoverro s’avançaven aviat al marcador després d’un clar penal de Marc Fabregat sobre Fran que transformava Marcel Meseguer tot i tocar la pilota amb la punta dels dits sense acabar de desviar l’esfèric que entrava dins la xarxa visitant. Una acció protestada per la banqueta de Pepe Balart, que reclamaven una possible falta en la recuperació de pilota al centre del camp sobre Carlos Gilabert, en l’inici de l’acció que acabava amb el clar penal. Tot i això, els roig-i-blancs es refeien i arran d’una incursió de Rafa Llop, que rebia sol pràcticament a línia de mitjos, superava fins a tres línies de l’equip local, s’internava a l’àrea i sobre la sortida de Diego la creuava amb un toc subtil, que significava el primer empat del xoc quan s’havia disputat un quart de confrontació. No obstant això, no li va pesar al conjunt riberenc el gol encaixat, i fruit d’una cavalcada per banda esquerra de Sergio Cáliz li permetia fer una centrada cap a l’àrea on Fran assistia amb el cap per Hamir que engaltava una canonada que tornava a avançar als de la Ribera d’Ebre al marcador. Però, quan tot feia pensar que s’arribaria al descans amb el 2 a 1, una pressió d’Ayuso sobre Hamir al costat del banderí de córner, representava una falta lateral al costat dret de l’àrea en la qual Roy sorprenia amb una rematada directa, que sense tocar-li ningú, acabava sorprenent i es traduïa en el gol del segon empat amb el qual se n’anava als vestidors.

A la represa, semblava que sortien els tortosins amb més embranzida, però, tot i que durant els minuts inicials van buscar la porta rival, es va anar apaivagant la situació i els asconencs prenien el control de la situació i de mica en mica trepitjaven l’àrea rival amb sensació de perill com en una rematada enroscada de Marcel Meseguer que es perdia molt a prop del pal esquerre de la porta de Marco Pino. Eren els minuts de major presència ofensiva local i després de tres arribades es produïa l’acció del gol que els tornava a avançar. Marcel Meseguer va fer una passada magistral en banda esquerra per a Sergio Cáliz que profunditzava i posava la centrada en la qual Pino se li escapava de les mans i la deixava morta a peus de Marc Blanch, que sobre el punt de penal, afusellava amb un tret creuat. Els canvis introduïts pel tècnic visitant a la desesperada, van tenir efecte. Van equilibrar la situació i després de reclamar un possible penal de Marcel Meseguer sobre Eric Múria que l’agranava sense apreciar res ni l’àrbitre ni l’assistent, es va donar lloc a un fora de banda, ja en temps afegit quan passaven tres minuts dels cinc que va aplicar l’àrbitre de prolongació, en el qual Sancho servia cap a Dani Quesada que assistia de primeres a Eric Múria, que sorprenia amb una rematada al primer pal en la qual Diego no va refusar l’esfèric que acabava al fons de la xarxa establint l’empat ja definitiu.

FC ASCÓ, 3
CF TORTOSA EBRE, 3

FC Ascó: Diego, Eric Roda, Sergio Cáliz (Humbert, 84′), Albert Roca, Àlex Fernández, Marc Blanch (Quim Cardona, 80′), Franco, Marcel Meseguer, Modest Notario, Hamir (Ahmed, 84′) (Oliver, 89′).

CF Tortosa Ebre: Marco, Ayuso, Marc Fabregat (Sancho, 63′), Roy, Marc Aspa (Dani Quesada, 63′), Genís, Marc Bernardo (Miralles, 88′), Rafa Llop, Buera, Carlos Gilabert (Eric Múria, 78′), Uri Gatell.

Àrbitre: Lluís Quero Batalla amb Ferran Suárez Gimeno i Arnau Segú Rabasó del comitè tècnic arbitral de Tarrragona. Targetes per a Modest Notario (44′) i Franco (82′) dels asconencs i per a Carlos Gilabert (30′) dels tortosins.

Gols: 1-0, Marcel Meseguer (p) (3′); 1-1, Rafa Llop (16′); 2-1, Hamir (28′); 2-2, Roy (37′); 3-2, Marc Blanch (68′); 3-3, Eric Múria (90’+3′).

Podeu veure la classificació provisional després de disputar-se els primers partits de l’última jornada del campionat de lliga (j.15) al grup tercer de la primera catalana, clicant la imatge inferior: