IniciFutbol salaUn gol sobre la botzina elimina al Peníscola del tivissà Carles Saladié...

Un gol sobre la botzina elimina al Peníscola del tivissà Carles Saladié de la fase d’ascens

No ha pogut ser. El Peníscola s’ha quedat amb la mel als llavis i ha vist com un gol sobre la botzina ha sentenciat per als de Zamora (2-3), el seu pas a la final per ascendir a la primera divisió del futbol sala nacional, on buscaven el retorn després de descendir la temporada passada. Decepció majúscula la que s’ha endut l’afició castellonenca que havia omplert el pavelló municipal on no hi cabia ni una agulla, quan en la darrera acció de la prórroga han aprofitat els castellano-manxecs a marcar el gol que els dona el passi a la final, quan tot indicava que serien els penals qui ho decidirien.

Primera sorpresa de la tarda, quan el tècnic local Santi Valladares ha sorprés a propis i extranys deixant fora de la convocatòria a l’ala de Tivissa Carles Saladié, davant la sorpresa de tothom. Els visitants, conscients de que ho tenien complicat, davant un conjunt valencià que tan sols havia perdut tres partits a casa aquesta temporada, sortien molt endollats generant les primeres arribades clares davant els dominis de Mati. L’ocasió més clara la tenien quan Pablo Ibarra rebia una passada de Charlie i Paniagua salvava el gol sobre la mateixa línia rebutjant ‘in extremis’ el perill. Els locals, sense excessiva fluïdesa en atac, ho intentaven majoritàriament a pilota aturada tenint Elías, en un lliure directe, i Xavi Cols en una rematada a la sortida d’un córner les accions que els podien haver avançat al marcador. Després d’aquests primers compassos intensos, la igualtat va ser la nota predominant, i s’imposaven els treballs defensius davant els intents creatius d’ambdós conjunts. Tot i això, amb el pas dels minuts els castellonencs es trobaven més còmodes sobre el 40×20 i arribaven amb més claredat i Luciano Gauna i Lucas Francini van perdonar la possibilitat de posar-se per davant al marcador. Torn per als visitants, que després d’uns minuts sense generar en atac, tenien una triple oportunitat clara per a fer el 0-1 en una doble rematada de Jesús Preciado i després Charlie estava molt prop d’aprofitar el rebuitg del seu company amb una rematada que a poc va estar de significar el gol.

Als catorze minuts Ruben Orzaez tenia una claríssima oportunitat per a avançar als de Castelló, quan després d’una combinació amb Paniagua veia com Aitor li salvava la rematada sobre la mateixa línia de gol i deixava el resultat inamobible al descans de la confrontació amb tot per decidir, sense moviments al marcador.

L’Atlètic Benavent va haver de recórrer al seu golejador perquè als pocs segons de la represa fes un gol que caia com una gerra d’aigua freda a la parròquia i equip castellonenc, quan encara no s’havia complert ni el primer minut de joc. De nou, les accions a pilota aturada va donar-li un bon rèdit per als de Santi Valladares que van fregar l’empat per mitjà d’una rematada de Luciano Gauna. El partit s’obria a banda i banda i en l’intercanvi de cops, Malagutti desaprofitava una immillorable ocasió per a fer el 0-2 que compliqués més les coses per als locals, trobant la intervenció salvadora de Mati Starna (28′). Intercanvi d’ocasions per a tots dos conjunts que veien com passaven els minuts i el marcador no es mouria. Santi Valladares apostava pel joc de cinc i en la segona acció amb el porter-jugador Erick ho aprofitava per a restablir l’empat a l’eliminatòria quan restaven tan sols cinc minuts per al final. Extasi a les graderies del municipal de Peníscola que veien més a prop la possibilitat d’arribar a la final d’ascens.

La primera meitat de la pròrroga va transcòrrer sense moviments al marcador i era a la represa del temps quan es donava lloc a un final d’autèntic infart quan el visitant Sergio Simón quan a falta de 1:58, actuant de porter-jugador, va posar tornar a avançar als visitants. Reacció immediata dels castellonencs que mitjançant Luciano Gauna semblaven forçar la tanda fatídica de llençaments de penal a falta de 26 segons per al final, però quan restaven tan sols quatre segons Aitor feia el 2-3 que assestava un cop psicològic als locals que veien com se’ls escapava de les mans l’opció de disputar la final d’ascens on tampoc estarà l’altre representant de la comunitat valenciana, l’Alzira, que ha caigut per 5-3 davant l’Antequera i ha vist com l’eliminaven en haver quedat en l’anada 3-2.