IniciConsells esportiusVíctor Grau, elegit nou president del Consell Esportiu del Baix Ebre

Víctor Grau, elegit nou president del Consell Esportiu del Baix Ebre

Víctor Grau Ferrer, regidor d’esports de l’Ajuntament de Tortosa, ha estat elegit nou president del Consell Esportiu del Baix Ebre, substituint en el càrrec a Antoni Gilabert. Professionalment és mestre d’Educació Primària, professor universitari associat a la Universitat Rovira i Virgili, coordinador de pràctiques de grau de magisteri a la Universitat Oberta de Catalunya i organitzador d’esdeveniments esportius.

Grau assumeix per als quatre anys vinents la presidència d’una entitat que s’encarrega del foment i la promoció de l’esport escolar i de lleure al Baix Ebre, i és la responsable de dur a terme dos dels programes de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat com són els Jocs Esportius Escolars i el Pla Català d’Esport a l’Escola. Les seves primeres paraules després d’assumir el càrrec han estat de reconeixement cap a les persones que l’havien precedit, “cal felicitar a tots els membres de la comissió directiva anterior, perquè des de l’altruisme han fet un molt bon treball per fer del nostre consell esportiu, juntament amb els tècnics, un referent al país“. Grau va posa en valor el fet de comptar a la nova comissió directiva amb la presència del dos anteriors presidents de l’entitat, Enric Adell i Antoni Gilabert,i el fet de que està convençut, “que l’esport al Baix Ebre és una eina referent, representativa a tots els pobles i ciutats de la comarca. Per això hem de seguir treballant en la consolidació de les activitats i disciplines esportives que ja es practiquen i incorporar de noves”. Un altre dels reptes de l’entitat serà implicar-se en ampliar la xarxa d’entrenadors, tècnics i tutors de joc de la comarca, “perquè sense ells tot això no seria possible”.

El nou president del Consell Esportiu del Baix Ebre va dir que hi ha un interessant camí a recórrer, “i cal fer-ho junts, administracions, clubs, escoles i entitat esportives en general, i garantir el model en que es fonamenten els consells esportius, que són les de la igualtat d’oportunitats, l’esport sense exclusions per capacitat ni gènere, l’esport com a formació de ciutadans, l’esport socials i familiar, jugar per sobre de competir i el foment d’hàbits saludables“. Víctor Grau espera que durant els pròxims mesos, amb el suport del nou equip directiu i tècnic, es puguin presentar algunes noves iniciatives i sobretot enfortir les que actualment ja s’estan duent a terme.

L’assemblea general extraordinària d’elecció dels membres de la nova comissió directiva del Consell Esportiu del Baix Ebre va comptar amb la presencia de Jaume Domingo, president la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) que va aprofitar per recordar que feia pocs dies s’havia constituït la Unió d’Esports de Catalunya, amb consells i federacions, “quedant molt clar des d’ara que en aquest país que hi ha dos sistemes esportius, l’esport popular, dels quals les Terres de l’Ebre van ser al 2019 una referència amb els World Sports Games, i l’esport federat. Dos tendències, una de més tecnificació i l’altra que és l’esport per tothom. I per això els consells esportius hem de treballar des d’ara per una transformació que ajudi a generar noves activitats i oportunitats”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 2 =

Últimes notícies