IniciFutbolVÍDEO · Els vots favorables de l'assemblea de la Federació Catalana de...

VÍDEO · Els vots favorables de l’assemblea de la Federació Catalana de Futbol, cap a l’avenç

L’Assemblea de l’FCF dona ple suport a les modificacions que s’implantaran, com el nou format de la Copa Catalunya, el desdoblament de la categoria Infantil i la creació de noves categories femenines.

La confiança dels clubs federats. L’Assemblea General Ordinària de la Federació Catalana de Futbol ha reunit a un total de 189 assembleistes i 122 convidats al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès, aquest dimecres 26 de juny de 2024, a la tarda, en la reunió anual del futbol, futbol sala i futbol platja català.

Foto: FCF

Els primers minuts de l’Assemblea s’han dedicat en memòria a totes les persones vinculades al futbol i futbol sala català que han traspassat aquesta temporada 2023-2024, amb la projecció d’un vídeo. A continuació, ha estat el torn institucional per part de l’alcalde de Sant Cugat del Vallès, Josep Maria Vallès, el qual ha donat la benvinguda a tots els assistents per segon any consecutiu a la que anomenat casa vostra. “Moltes gràcies per ser-hi un any més, a Sant Cugat ens creiem l’esport, és un dels pilars de la nostra ciutat i, en especial el futbol, amb set clubs a la nostra ciutat“.

Finalitzat el torn de parlaments de les autoritats, s’ha procedit a iniciar el primer punt de l’ordre del dia corresponent a l’Assemblea General Ordinària:

1. Els informes

1a) Informe del president:

El president de l’FCF, Joan Soteras, ha començat el seu discurs parlant del present de la Federació Catalana de Futbol: “Tinc l’orgull de presidir un futbol català que no para de créixer. Tanquem una temporada amb rècord històric de llicències federatives. Som 218.867 federats i federades repartits en 1.289 clubs. La competició, els clubs i els federats sou la nostra prioritat”.

Sota el rigor en la gestió, el màxim mandatari de l’FCF ha recordat, dins l’àmbit econòmic, els beneficis que tenen els clubs federats: “Continuem amb totes les campanyes i subvencions, on també hi hem d’incloure el repartiment de més de 60.000 pilotes subvencionades. Més enllà de les campanyes hem repartit, juntament amb la RFEF, 7.258.000 euros en subvencions aquest 2024, una xifra rècord de la que estem molt orgullosos”.

Des de la vessant esportiva, Soteras ha fet un resum dels aspectes més destacats de la temporada: “S’han creat play-off d’ascens en totes les categories per fer-les més competitives i emocionants finals final; estem defensant als clubs petits amb la implantació dels articles 174 i 63 del Reglament General; hem desdoblat les categories per edats i anys naturals, provocant igualar les competicions amb un creixement notable de llicències i equips; s’ha creat la lliga lúdica per aquells que volen fer futbol però sense competir; s’ha creat una comissió específica de futbol femení; la creació de la Lliga Elit ha estat un èxit absolut i, avui, presentem el nou format de la Copa Catalunya que s’unifica”.

Finalment, Joan Soteras ha volgut remarcar les directrius a seguir: “En aquesta Assemblea us presentem el creixement detallat que viu l’FCF i que ens apropa a allò que volem que sigui aquesta casa: una referència dins del món del futbol federat, a Espanya i a tot el món. El projecte avança en una línia clara i ferma cap a la modernització i la igualtat al futbol, futbol sala i futbol platja català”.

Foto: FCF
  • Reconeixement als clubs centenaris

Una vegada finalitzat l’informe del president de l’FCF, ha arribat el moment de retre un homenatge a tots els clubs que aquest any 2024 celebren els seus 100 anys d’història. Els clubs federats reconeguts enguany han estat els següents:

CLUBS CENTENARIS L’ANY 2024
DELEGACIÓ CLUB
Girona UE Caldes
Girona CF Les Planes
Lleida FC Albi
Tarragona CE Altafulla
Tarragona Falset Esportiu
Baix Llobregat CF Begues
Vallès Oriental CF Ametlla
Vallès Oriental CF Martorelles
Foto: FCF
Foto: FCF

1b) Informe de l’assessoria jurídica

A l’informe corresponent a l’Assessoria Jurídica, el vicesecretari de l’FCF, Sergi Garrido, ha donat les dades de competició que reflecteixen que hi ha hagut un creixement de 17.393 llicències respecte la temporada passada, amb l’increment de 39 clubs més, suposant 526 equips més de futbol 11, 924 equips més de futbol 7 i 202 equips més de futbol sala.

A més, ha exposat que la Federació Catalana de Futbol ha estat pionera en la implantació dels protocols de protecció al menor, la infància i l’adolescència, així com el protocol de violència sexual.

Finalment, ha parlat del creixement d’incidents greus i lleus de públic als terrenys de joc i als pavellons de futbol sala. Davant d’aquest creixement d’incidents, des de l’FCF continuen, des de l’any 2017, actives les campanyes per erradicar la violència. A més, l’FCF té una col·laboració estreta i activa amb els Mossos d’Esquadra i l’FCF forma part activa de la subcomissió de violència, racisme, xenofòbia i intolerància en l’esport, de la Generalitat de Catalunya.

Foto: FCF

1c) Informe del director general

El director general de l’FCF, José Miguel Calle, ha exposat diferents aspectes econòmics de l’àmbit federatiu que demostren la bona gestió que s’està duent a terme. En primer lloc, s’ha facilitat la xifra total que han suposat les subvencions de l’FCF als clubs federats, procedents dels 1,7 milions d’euros del Consejo Superior de Deportes per l’1% del decret televisiu, sumat als 1,7 milions d’euros de fons propis de l’FCF.

A nivell de personal federatiu, el registre del 2024 iguala el del 2019. El que significa que, durant els darrers 5 anys s’ha dut a terme una gestió responsable i eficaç. I, en personal extern, després d’un minuciós treball en regularització, la comparativa passa per l’1,2 milions d’euros del 2018, passant a la rebaixa dels 491.000 euros del 2023.

En relació al pagament als proveïdors, actualment hi ha un estalvi de 3 milions d’euros respecte al 2019, amb l’increment corresponent del 14% de l’IPC.

Una darrera dada que demostra la bona gestió és la utilització de 59 dies de pòlissa de crèdit per valor d’1 milió d’euros en el 2023 i, en canvi, la previsió del 2024 és la de no fer-ne ús.

Aquestes xifres econòmiques denoten el bon estat de salut econòmica per part de la Federació Catalana de Futbol amb un increment en les ajudes a subvencions als clubs federats.

Foto: FCF

2. Ratificació dels càrrecs previstos reglamentàriament

En el segon punt de l’ordre del dia s’ha procedit a ratificar als següents càrrecs reglamentàriament:

Directiu de relacions institucionals
Jaume Plaza Sendra
Directius vocals
Andrés López Lomeña
Sergi Vela Perera
Delegat Barcelonès
Alberto Prieto Carretero
Delegat Penedès-Garraf
Joan Estruch Rovira
Director de la Lliga Catalana de Futbol Sala
Rubén González Rodríguez

Una ratificació que ha estat APROVADA per 168 vots a favor, 1 vot en contra i 8 abstencions.

3. Informe de les activitats de la temporada 2023-2024

En aquest punt de l’ordre del dia s’ha fet un repàs de les activitats que els diferents Comitès Tècnics de la Federació Catalana de Futbol han organitzat al llarg de la temporada que tanquem.

Una temporada de rècord on s’ha registrat un creixement en número de llicències i en nous equips.

Un informe ha estat APROVAT per 174 vots a favor i 3 abstencions.

4.1. Exercici Econòmic 4.2. Pressupost

El vicepresident econòmic, Miquel Sellarès, ha presentat l’informe d’auditoria dels comptes anuals, així com el balanç i compte de resultats tancat a 31 de desembre de 2023. Un exercici econòmic 2023 que tanca la liquidació del pressupost amb 2.303.269 euros de superàvit. Els auditors han recalcat que per primera vegada s’ha registrat un fons de maniobra positiu amb les comptes auditades.

Aquest balanç ha estat APROVAT per 171 vots a favor i 6 abstencions.

A continuació, Montse Altimira, tresorera de l’FCF, ha exposat el projecte de pressupost ordinari per l’any 2025, amb 28.457.100 euros pressupostats d’ingressos i despeses, juntament amb la ratificació d’auditors.

Aquest punt s’ha sotmès a votació i s’ha APROVATper 168 vots a favor i 8 abstencions.

Foto: FCF

5. Modificació dels articles dels estatuts i reglament general de l’FCF 

El vicepresident econòmic, Miquel Sellarès, ha presentat l’informe d’auditoria dels comptes anuals, així com el balanç i compte de resultats tancat a 31 de desembre de 2023. Un exercici econòmic 2023 que tanca la liquidació del pressupost amb 2.303.269 euros de superàvit. Els auditors han recalcat que per primera vegada s’ha registrat un fons de maniobra positiu amb les comptes auditades.

Aquest balanç ha estat APROVAT per 171 vots a favor i 6 abstencions.

A continuació, Montse Altimira, tresorera de l’FCF, ha exposat el projecte de pressupost ordinari per l’any 2025, amb 28.457.100 euros pressupostats d’ingressos i despeses, juntament amb la ratificació d’auditors.

Aquest punt s’ha sotmès a votació i s’ha APROVAT per 168 vots a favor i 8 abstencions.

6. Pla general d’actuació

En el Pla General d’Actuació s’han presentats els plans de competició de Futbol 11, Futbol 7 i Futbol platja per a la temporada 2024-2025. Una temporada on arriba la implementació de la subdivisió de la categoria Infantil, la Copa Catalunya adopta un nou format, hi ha una reestructuració al futbol base femení en categoria Infantil, Aleví i Prebenjamí, i continua l’aposta per les categories lúdiques.

Tots aquests plans de competició han estat APROVATS per 166 vots a favor i 5 abstencions.

Els plans de competició que entraran en vigor a partir de la temporada 2024-2025 són els següents.

  • Reestructuració al futbol base femení en categoria Infantil, Aleví i Prebenjamí
  • Implementació de la subdivisió de la categoria Infantil
  • La Copa Catalunya adopta un nou format
  • Continua l’aposta per les categories lúdiques

7. Ratificació dels acords adoptats en la convenció del clubs de la lliga catalana de Futbol Sala

La Lliga Catalana de Futbol Sala és el Comitè de l’FCF que regula la competició i l’organització de les lligues federats de futbol sala de Catalunya. A la darrera Convenció de Clubs de Futbol Sala, celebrada el passat 31 de maig de 2024, es van adoptar uns acords.

Aquests acords s’han sotmès a ratificació i han estat APROVATS per 145 vots a favor i 14 abstencions.

8. Informe de la mutualitat catalana de futbolistes

La Mutualitat Catalana de Futbolistes ha registrat 24.374 lesions de les quals 1.974 han acabat en una intervenció quirúrgica. A nivell de quotes, es mantenen les mateixes que des de la temporada 2019-2020 i el 50% de rebaixa en la 2a Mutualitat. Això representen 269.331 euros d’estalvi que afecten a 7.908 persones.

9. Propostes presentades pels assembleistes en temps i forma

No s’ha rebut cap proposta per part dels assembleistes en temps i forma.

10. Precs i preguntes

En el darrer punt de l’ordre del dia s’han realitzat diverses intervencions per part d’alguns membres assembleistes.

Per tancar l’acte, el president de l’FCF, Joan Soteras, ha agraït la presència i participació de tots els assistents encoratjant-los a continuar treballant pel benefici del futbol català. Ha estat una assemblea constructiva i pacífica. El Futbol Català continuarà sent capdavanter a Catalunya i a Espanya”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 3 =

Últimes notícies