IniciFutbol2ª CatalanaVilarroya al temps de descompte salva l'empat per als de Bítem davant...

Vilarroya al temps de descompte salva l’empat per als de Bítem davant el Catalònia

Un gol al temps d’afegit de Vilarroya li permetia al Remolins-Bítem salvar l’empat davant un Jesús Catalònia que va tenir la victòria a l’abast en el retorn a la categoria després del flamant ascens de la temporada passada. El partit va ser altern i amb ocasions clares per ambdues bandes, amb dues rematades que s’estavellaven als pals de la porteria visitant (amb un gol fantasma inclòs) i accions on podien haver sentenciat els verd-i-blancs a la contra. Va ser un partit elèctric i frenètic fins al final del temps reglamentari.

Arrancava el partit en una jugada molt dubtosa en que s’acabava assenyalant fora de joc de Toni Ondozábal, que després de recollir una passada en llarg de la reraguarda local per l’esquerra de l’atac batia al porter visitant amb una rematada des del vèrtex esquerre de l’àrea i l’àrbitre no li donava validesa a l’acció davant les protestes del públic i banqueta locals. Minuts després en una nova jugada polèmica, Jordi López que arrencava fregant el límit del fora de joc, també veia com l’assistent invalidava l’acció en la qual encarava de nou a Àlex Estorach, tot i que no va acabar rematant per xiular-li fora de joc. Després d’aquests dos ensurts, el conjunt de Pau Alegria es feia amb el control del partit que de mica en mica guanyava metres i anava intimidant davant els dominis d’Aleix Reolid, amb tímides arribades com dues accions de Jesús Ferreres que no van trobar el camí del gol amb rematades excessivament tobes. Aquests eren els avisos previs al gol de traca i mocador de John, que arrancava amb posició dubtosa, però que definia a la perfecció amb una volea per banda dreta a la que el porter remolinenc no va poder fer absolutament res (31′). Van mirar de reaccionar els de Bítem i en una molt bona triangulació per banda esquerra la pilota li arribava a Jordi López que rematava creuat fregant la base del pal de la porteria jesusenca. Amb aquesta ocasió es marxava als vestidors al descans.

A la represa, els de Vallés es van estirar més i van pressionar a camp contrari però tindrien dues ocasions per a matar el partit els de la Santa Creu. Als primers compassos Aleix Robert se n’aprofitava de la indecisió del darrer defensa local, es feia amb la pilota i feia la centrada de la mort per a Ferreres, que completament sol sobre el punt de penal, no encertava a rematar davant Reolid. La rèplica local, la donava Viña aprofundint, per banda dreta i fent la centrada enrera on Antón feia la rematada que Badre podia refusar a servei de cantonada. Minuts després, en un servei d’una falta lateral, Juanjo Rovira topava amb el travesser per evitar el gol i acte seguit, en nou llençament de lliure directe des de la banda dreta, tornava a topar amb la base del ferro esquerre de la porta jesusenca. Eren els minuts de major insistència ofensiva dels de Bítem, que tornarien a la càrrega en una cavalcada de Vilarroya que filtrava per Jordi López, que incomprensiblement, topava amb l’encert del porter Àlex Estorach i poc més tard una centrada des de la dreta de rabona d’Anton, li deixava la pilota franca a Vilarroya que rematava un pél mossegat a les mans del porter visitant. Però com són les coses, del possible 1-1 es va passar a l’oportunitat del Cata per a tancar el partit. En una contra de manual, l’obertura de John cap a Albert Castell a l’esquerra, li permetia al davanter verd-i-blanc connectar una rematada un xic forçada, que es perdia al costat del pal llarg de la porta local. I una altra després que Ferreres profunditzés per la dreta fins la línia de fons i li donés la pilota al segon pal on Eric Vilanova, totalment sol davant el porter, va temporitzar excessivament per donar la passada enrera i arribessin els defensors a allunyar el perill. Els de Pau Alegria, ho acabarien pagant molt car el no saber aprofitar les ocasions. Quan el temps expirava una jugada embolicada dins la frontal dels de la Santa Creu, Gerard Andreu en un semierror assistia al cap de Vilanova que afusellava al costat del primer pal i superava l’estirada del porter jesusenc, salvant un punt en el darrer suspir, en una acció que van protestar els visitants demanant la posició avançada de Jordi López en l’inici de la jugada.

Podeu veure el resum del partit a partir del minut 57, al programa Minut 91 de Canal Terres de l’Ebre:

Sala de premsa:

L’entrenador jesusenc Pau Alegria ens comentava que “va ser un partit molt intens i amb molt de respecte per ambdues parts. Jo crec que va hi haure una part per a cada equip. Nosaltres vam dominar més als primers quaranta-cinc minuts, tot i que sense gaires ocasions. La que vam tenir, la vam aprofitar amb una rematada espectacular de John que ens donava avantatge” ens puntualitzava Alegria que afegia que al segon temps “el Bítem va fer una clara passa endavant i ens va arraconar. Tot i això, vam tenir les nostres ocasions per a matar el partit, sobretot als cinc minuts quan Aleix li robava la cartera a Rovira i li donava la passada de la mort a Ferreres, que completament sol davant el porter va ensopegar. A partir d’aquí ens van tancar i van tenir la possibilitat de l’empat en dues faltes que s’estavellaven al pal. Això ens donava vida i les vam tornar a tenir a peus d’Albert Castell i Eric per a haver aconseguit el gol que ens donés tranquil·litat. No els vam matar, futbolísticament parlant, i això ho aprofitaven en el temps afegit per a empatar-nos i deixar-nos en la mel als llavis. Una llàstima, perquè crec que hagués estat un molt bon inici fora de casa i hagués premiat el bon treball que van fer els meus jugadors. Un empat que ens deixa un regust amarg de boca” sentenciava l’entrenador verd-i-blanc.

UE REMOLINS-BÍTEM, 1
CF JESÚS CATALÒNIA, 1

UE Remolins-Bítem: Aleix Reolid, Vilarroya, Brian, Juanjo Rovira (Gerard, 77’), Xexu (Noguera, 77’), Gerard Franch, Emili (Viña, 45’), Anton, Jordi López, Toni Ondozábal (Víctor Paulino, 45’), Xavi Margalef.

CF Jesús Catalònia: Àlex Estorach, Badre, Sergi Escoda, Isaac, Jesús Ferreres (Eric Vilanova, 80’), Aleix Robert (Aleix Caballé, 67’), Martí, Leandro, Albert Castell, John (Carlos, 89’), Aleix Chavarria (Joseph, 89’).

Gols: 0-1, John (31’); 1-1, Vilanova (90’+3’).

Àrbitre: Marc Machí Aragonés, del comitè tècnic de les Terres de l’Ebre. Targetes per a Rovira (44’) i Paulino (71’) dels locals i per als visitants Aleix Chavarria (26’), Isaac (42’), Martí (59’), Cabaallé (77’) i Vilanova (86’).

Podeu veure la classificació després de disputar-se la primera jornada del campionat al subgrup 6B de la segona catalana, clicant la imatge inferior: