IniciAtletismeTriatlóXavi Matheu i Mònica Pellejero guanyadors de la popular Triatló de Xerta

Xavi Matheu i Mònica Pellejero guanyadors de la popular Triatló de Xerta

Un total de 64 triatletes van participar en el consolidat Triatló de Xerta-Memorial Lluís Horta, que va tornar fidel a la seua tradició, en la seua vint-i-quatrena edició, d’una prova de caràcter popular, que va transcorre pel Parc de l’Era, al costat de l’embarcador.

La prova va constar d’un recorregut circular de 400 metres de natació pel riu, en zona sense corrent al voltant de l’embarcador de Xerta,12 km, bicicleta BTT o gravel, pel camí Tarelloles, canal Xerta-Sénia i camí dels Bous, i 4 km de carrera per asfalt, amb volta per l’horta de Xerta.

Una vegada finalitzat el Triatló, i abans de l’entrega de premis es va disputar el Duatló Infantil pels voltants de l’Era, per a joves entre 3 i 12 anys, per diferents categories d’edat, amb un recorregut senzill i tancat al trànsit pels voltants de l’Era.

El més ràpid en finalitzar la prova va ser Xavi Matheu, invertint un temps de 43’24″5″‘, seguit en segon lloc per Albert Giné, 44’03″6″‘, i tercer Jordi Varas, 45’05″5″‘, els tres veterans. En la categoria femenina, es va imposar la veterana Mònica Pellejero, 50’03″1″‘, seguida per Pia Anne Nielsen, 56’37″7″, i la màster Trish Mellor, 56’42″9″.

En relleus mixtes primer lloc per a Laura Miralles i Artur Bel, seguits per Cristina Monclús i Dani Messeguer, i tercer lloc d’Aida Ponce i Jordi Giménez. En relleus masculins Claudio Franco i Jordi Fernández, seguits de Roger Ripoll i Josep Mestre, i Santi i Guillem Altamira, i en el femení Alba Estorach i Helena Castillo. En la categoria màster es va imposar Joan Miret, 54’28″5″‘, seguit de Paco Antó, 58’28″8″‘, i José Luis Fortuño 1:03’59″3″‘. En veterà masculí, Alberto Torres, 45’37″2″‘, i segona i tercera posició per als germans José Manuel i Cisco Juárez, amb, 45’58″6″‘, i 47’07″7″‘, respectivament. En absolut masculí, es va imposar David Solé, 52’11″5″‘, per davant de Pau Avinyó, 53’38” i Jordi Marro, 53’55″5″‘.

Els podis locals van ser en absolut femení per a Mercè Avinyó, 1:11’16″8″‘, i els masculíns, Paco Cabanes, 57’51″3″‘, Roc Campanero, 58’099″‘, i Sam Campanero, 58’10″5″‘. El millor relleu local masculí, Arnau i Ferran Capell, en mixte, Llúcia Solé i Jordi Casadó. Local veterà absolut David Diaz, 1:04’15″9″‘, màster Jordi Pérez, 1:10’23″8″‘, absolut veterà femeni per a Maribel Alfara, 1:04’16″3″‘, i absolut sub-23 masculí, Oriol Miret, 47’56″3″‘, seguit de Joan Albiol, 59’02″8″‘.