IniciConsells esportius200 famílies arriben a Tortosa per celebrar la primera Trobada dels Jocs...

200 famílies arriben a Tortosa per celebrar la primera Trobada dels Jocs Esportius Escolars 2021 de futbol sala

ESPORTS // La ciutat de Tortosa s’ha tornat a convertir aquest passat cap de setmana en l’epicentre de l’esport en edat escolar a Catalunya. Més de 200 infants de tot Catalunya van celebrar aquest dissabte i diumenge la Trobada JEEC 2021 de futbol sala a la capital del Baix Ebre. La crisi de la Covid-19 no ha aturat el compromís de l’Ajuntament de Tortosa, el Consell Esportiu del Baix Ebre i la Unió de Consells Esportius de Catalunya de garantir la pràctica esportiva dels infants, i alhora, de reforçar el dret dels nens i nenes a practicar esport. Per això, segons els organitzadors, després d’una temporada atípica amb diverses aturades calia reprendre els Jocs Esportius Escolars per tal que els més petits poguessin gaudissin de la pràctica esportiva.

Aquest any, per tal de garantir totes les mesures contra el coronavirus, aquestes trobades de final de temporada s’han fet de manera descentralitzada. Tortosa ha acollit les de futbol sala, en què participen dues-centes nenes i nenes provinents de tots Catalunya. Durant el matí de dissabte el Pavelló Firal de Remolins va acollir la visita de l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, la representant Territorial de l’Esport a les Terres de l’Ebre, Cinta Espuny, el regidor d’esports de l’ajuntament de Tortosa, Ximo Martorell.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, va destacar la importància de celebrar la trobada de futbol sala a la ciutat de Tortosa, ja que a més de rebre l’arribada de 200 esportistes, també s’han desplaçat les famílies. “La trobada ens ha permès reunir a la ciutat de Tortosa als esportistes i a les seves famílies. I això ens ha permès lliga l’esport amb l’activitat econòmica de la ciutat”, ha assegurat. L’alcaldessa també ha afegit que “volem agrair als Consells Esportius de Catalunya la seva confiança en Tortosa. Aquesta confiança ens serveix per reforçar els valors i la importància del programa Bridges, que fomenta la inclusió a les escoles dels infants en risc d’exclusió social i que avui també participen en la trobada”.

Per la seva banda, Jaume Domingo, president de la UCEC, va expressar la seva alegria en poder gaudir d’aquestes trobades, ja que amb l’arribada de la pandèmia l’esport en edat escolar ha patit molt. “Poder oferir una jornada esportiva als infants perquè es puguin retrobar amb l’esport, és una veritable alegria”, ha destacat. En aquest sentit ha afegit que “haver pogut organitzar la trobada a Tortosa i alhora desenvolupar el programa Bridges, ens ensenya la gran implicació d’aquesta ciutat amb l’esport en edat escolar i les persones”. Per Antoni Gilabert, president del Consell Esportiu del Baix Ebre, el cap de setmana ha servit per demostrar la capacitat organitzativa de les comarques de l’Ebre, “on estem sempre preparats per poder ajudar a dur a terme esdeveniments esportius d’aquestes característiques”.

El pròxim cap de setmana 19 i 20 de juny seguiran les Trobades dels Jocs Esportius. Serà el torn del Vendrell, Barcelona, Igualada, el Prat de Llobregat i Sant Adrià del Besòs, on també hi participaran equips de les Terres de l’Ebre d’handbol, bàsquet, voleibol, gimnàstica rítmica, gimnàstica artística i patinatge de xous.

En total, hi participaran més de 1.500 infants. D’aquesta manera, l’objectiu dels Consells Esportius de Catalunya amb aquestes activitats és garantir, tot i les dures circumstàncies en què estem immersos per la crisi de la Covid-19, que cap infant de Catalunya quedi sense practicar esport independentment de les seves condicions econòmiques, socials o de gènere.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

25 + = 30

Últimes notícies