IniciPoliesportiuRem800 alumnes de primària donen inici al projecte ‘Lo riu ens mou’

800 alumnes de primària donen inici al projecte ‘Lo riu ens mou’

800 alumnes de cinquè i sisè de primària d’una quarantena d’escoles de la Ribera d’Ebre i el Baix Ebre donen l’inici aquests dies al projecte ‘Lo riu ens mou’, impulsat per la representació territorial de l’Esport a les Terres de l’Ebre i els Serveis Territorials d’Educació i Cultura, amb el suport també de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (Idece) i que promou la navegació, l’esport, la història i la cultura entorn del riu Ebre.

‘Lo riu ens mou’ s’ha iniciat amb una activitat amb llaüts en diferents trams, que es complementa amb un dossier pedagògic a les aules. L’alumnat, des d’aquesta setmana i fins al juny, es reparteix per dies i escoles entre els trams Garcia – Móra d’Ebre / Móra la Nova; Xerta – Aldover; Tortosa – Campredó i Port de l’Ametlla de Mar – Port Natural L’Estany Gras. Se’ls trasllada en autobús al punt de sortida i un cop dalt de l’embarcació i durant el recorregut, d’uns 5 quilòmetres, es ressalta la diversitat biològica, cultural i històrica entorn el riu i es treballa també l’adaptació a l’equip, la cooperació i el lideratge.

El dossier pedagògic, treballat des dels Centres de Recursos Pedagògics i els Camps d’Aprenentatge de Flix i el delta de l’Ebre, ha estat creat amb una plataforma interactiva i en forma d’enllaç web; per tal que des dels centres i també els mateixos alumnes puguin accedir de forma ràpida, àgil i còmoda. Té una mirada molt transversal amb la inclusió de diferents apartats temàtics entorn del riu Ebre: la història del riu, el vessant més esportiu, els diferents ecosistemes que hi conviuen, les repercussions ambientals, les diferents espècies invasores, etc. També hi ha un joc final amb una sèrie de preguntes que l’alumnat ha de respondre.

Foto: Cedida

El projecte té la voluntat d’apropar el riu Ebre a l’alumnat de les Terres de l’Ebre des d’un vessant esportiu, cultural i de coneixement del nostre patrimoni i les nostres tradicions”, explica el representant territorial de l’Esport a les Terres de l’Ebre, Joan Barberà Carceller. “Volem que l’alumnat conegui el riu i què ha anat significant per totes les generacions. És important conèixer, xalar i respectar el riu perquè allò que coneixes és el que acabes estimant i protegint quan ets gran”, afegeix la directora dels Serveis Territorials d’Educació, Montse Perelló Margalef. “Tenim un riu que és l’eix central de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre i l’essència d’allò que som: una terra de riu i un patrimoni fluvial i natural únic i que ens singularitza. I donar-ho a conèixer als nostres joves és clau perquè prenguin consciència per estimar-lo i ajudar-lo a mantenir, a la vegada que promocionem les activitats al riu i els espais fluvials”, conclou el director de l’Idece, Josep Maria Sáez Pujol.

En els pròxims cursos està previst incorporar tot l’alumnat de les Terres de l’Ebre, així com treballar trobades esportives entre diferents municipis.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 4 =

Últimes notícies