IniciCiclismeBTTL'ampostí Josep Betalú, segon de la Titan Desert Marocco

L’ampostí Josep Betalú, segon de la Titan Desert Marocco

Josep Betalú (KH-7), ha tornat a pujar al podi de l’Skoda Titan Desert Marocco, i després d’aconseguir la victòria en quatre edicions consecutives, suma un meritoria segon lloc al seu palmarès, primer en la categoría Màster-40. La victòria ha estat per a Roberto Bou (Cannondale Vas Araby), que va invertir un temps de 22:19’12”, en efectuar el recorregut de 627 quilòmetres, amb un desnivell acumulat de 7.725 metres.

El ciclista ampostí va ocupar la segona plaça amb un temps de 22:32.58, superant els problemes que va patir, arran d’una caiguda en la segona etapa, que li van provocar ferides per tot el cos i l’aplicació de punts de sutura al colze. Betalú no es va resignar, i va continuar competint a la prova. En la tercera etapa va estar a punt d’assolir la victòria, ocupant el segon lloc en un disputat final amb Sergio Mantecón, que va ser el guanyador.

Després es va imposar en la quarta etapa, considerada com a reina i la més llarga de la prova. En la quinta i mítica etapa de les dunes, va finalitzar en tercer lloc, tot i perdre un temps important, al no encertar amb la navegació, Fran Herrero (Cannondale Vas Araby), que en la passada edició va perdre la Titan Desert per 12 segons davant el suís Konny Looser, va pujar al tercer esglaó del podi amb 22:34’17”, i la primera femenina va ser Tessa Kortekaas, 25:22’32”., Looser no va poder revalidar el títol, abandonant la prova per una malaltia. Tampoc va finalitzar el xertolí Pau Marzà, segon en la passada edició, a causa d’una intoxicació que van patir també alguns dels seus companys del Team Kosner-Saltoki Home, després de disputada la quarta etapa.

El ciclista moranovenc Miquel Escolà, que va estar col·laborant amb el matrimoni Looser amb l’equip Team Kosner-Saltoki Home, va convertir-se en una de les revelacions de la prova, finalitzant en una meritòria desena posició, i quint millor Màster-40, amb un temps de 24:09’02”.

Van prendre part en aquesta edició de l’Skoda Titan Desert, 503 participants, 461 masculins i 42 fèmines, amb alguns noms il·lustres com Abraham Olano (KH-7), que va finalitzar en vint-i-sisena posició amb un temps de 26:15’14”, i Miguel Indurain (Team Kosner-Saltoki Home), seixanta setè amb 29:49’50”.