IniciFutbol“A l’assemblea hi haurà sorpreses i més d’un sortirà molt retratat”

“A l’assemblea hi haurà sorpreses i més d’un sortirà molt retratat”

ENTREVISTA // La junta directiva de la Federació Catalana de Futbol està en desacord d’algunes crítiques que està rebent, sobretot per part d’algunes plataformes que s’han creat i de l’acabada de presentar ACFAC (Associació de Clubs de Futbol Aficionat de Catalunya. Joaquín del Pino, delegat de la Federació Catalana de Futbol a les Terres de l’Ebre, ha volgut fer-hi algunes puntualitzacions i comentaris.                            

Pregunta: Què està passant a la FCF? Últimament han aparegut associacions de clubs com són l’ ACFAC i altres plataformes que estan atacant la seua gestió. 

Resposta: Senzillament passa que el 2022 hi ha eleccions i algú, siga directiu o exdirectiu, juntament amb algun mitjà de comunicació que curiosament no contrasta cap notícia i també altra gent que tenen algun tipus d’interès personal, volen tornar i evitar que continuem aixecant les catifes, com ara estem fent; no obstant, també t’he de dir que esta història es repetix sovint en períodes preelectorals.

 
P: Però esta Associació (ACFAC) que es va presentar fa uns dies està enviant propostes als clubs per a poder-les dur a l’assemblea per tal de poder millorar la gestió, a part de proposar una possible moció de censura a l’actual junta directiva de la FCF.

R: Normal, estan en la línia que tot ho fem malament i que ells són la solució, però si ho pensem una mica, és fàcil d’entendre. El seu president fins ara entrenador és membre d’una junta directiva de club des de fa dos mesos, és una casualitat que en dos mesos com a directiu detecte tantes anomalies, si no és perquè té un interès personal.  

 

El seu principal objectiu és presentar-se a les properes eleccions del 2022 i ho faran presentant un candidat que forma part de la junta directiva actual, però que està des de fa uns mesos apartat de les comissions, tot i que sí que va estar present durant tota la gestió de la pandèmia i és qui, a més, aporta a esta associació el seu gabinet jurídic per fer (segons diuen) les gestions que siguen necessàries o vulguen els clubs. I jo em pregunto: de forma gratuïta? 
A més, volen gestionar les subvencions que ara estem donant, unes subvencions que mai s’havien donat fins fa una temporada, volen reduir quotes, i ho diuen tot emprant demagògia pura quant a xifres. Si recordeu a les últimes eleccions va haver-hi un candidat que va dir que tenia un patrocinador rus que pagaria totes les quotes federatives a canvi de publicitat i crec que ningú s’ho va arribar a creure. Per sort, els clubs són més intel·ligents del que es pensen.

P: Alguns clubs es queixen que no se’ls ha fet cas en la gestió de la pandèmia. 

R: Això és un dels arguments que donen estes plataformes, però nosaltres no hem gestionat la crisi; nosaltres hem fet el que havíem de fer, és a dir, aplicar el pla de competició aprovat en assemblea. Si s’hagués fet una altra cosa haguérem estat fent una irregularitat i ha sigut solament quan el Procicat ens ha dixat fer, que hem fet el que tocava i a partir d’aquí és quan els que han pogut han competit i als qui no ha estat possible se’ls ha informat que ara al mes de maig se’ls hi farà el retorn de les quotes federatives pertinents. Amb les quotes de la mutualitat no és així, donat que com he dit moltes vegades no les gestionem nosaltres, tot i que estem intentant pactar una bona rebaixa de cara la temporada vinent. 

P: Com es presenta la propera assemblea? 

R: Crec que serà l’assemblea de la transparència absoluta, hi hauran moltes sorpreses i més d’un sortirà retratat. Com ja fa temps que dic, estem treballant per a netejar, controlar i fer totalment transparent la nostra gestió; realment en tinc ganes. Potser serà a la meua última assemblea perquè ja estic cansat de la persecució mediàtica, dels insults i amenaces que estic rebent últimament. 

P: Es comenta que ha rebut amenaces?

R: Ara no toca parlar d’això, un dia ja ho explicaré i sincerament, se’m fa difícil entendre que s’haja arribat a este punt. El president Joan Soteras ens visitarà a la Delegació Terres de l’Ebre, el proper 1 de juny, i allí els clubs podran preguntar i saber el que vulguen. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 7 =

Últimes notícies