IniciAtletismeCurses de MuntanyaAbel Carretero i Silvia Puigarnau campions de la ultramarató del Trencacims

Abel Carretero i Silvia Puigarnau campions de la ultramarató del Trencacims

La sèptima edició de la Trencacims Paüls va ser de rècord amb més de 750 participants i 8 nacionalitats tals com Suècia, Etiopía, França, Equador o Andorra; així com de diversos punts de l’Estat com el País Basc, Castelló, Galícia i Catalunya.

La competició va estar organitzada pel Centre Excursionista Trencacims amb la col·laboració de l’Ajuntament de Paüls i diversos patrocinadors. Abel Carretero (Matxacuca) amb un temps  de 06:15:51 i Silvia Puigarnau (Matxacuca) amb 07:21:15 es van proclamar campions de la Ultramarató (50 km i 4000+). Aquesta prova a més de ser Campionat de les Terres de l’Ebre de llarga distància, també va ser la primera de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència de la FEEC. Al Km Vertical (de 4,5 km i 750+) es van imposar Josep Benaiges (Tr Cabrafeixet el Perelló) amb 00.43:04. i Sara Bernal (Matarranya) amb 00:57:57.

A la Mitja Marató (23 km i 1950+), primer cop puntuable al circuit ebrenc de curses per muntanya, els més ràpids van ser Marcel Romaní (UEC de Gràcia) amb una marca de 02:21:28 i Laia Díez (Independent) amb un temps de 03:03:01. Enguany s’incorporava una de les proves més exigents del calendari, la Trencacims 7.000. Tres etapes, en tres dies (Up&Down, Ultramarató i Mitja Marató), amb 83 quilòmetres i 6.800 metres de desnivell positiu. El titans guanyadors van ser Xavier Tomàs (Trail Serra Vernissa) amb 11:21:51 i Silvia Ainhoa Trigueros (Race Land) amb 14:20:54. En la modalitat cadet que compartien recorregut amb la marxa va guanyar Alexander Esteban (Independiente) i Adriana Rovira (Independent). Durant la jornada de dissabte també va tindre lloc la Trencacims kids. Una cursa adreçada als més petits, de 3 a 12 anys, en la qual van participar una vintena de xiquetes i xiquets.