IniciPoliesportiuAtletismeAdam Maijó es proclama campió d'Espanya sub 23 de camp a través

Adam Maijó es proclama campió d’Espanya sub 23 de camp a través

Adam Maijó ha demostrat trovar-se en un gran moment de forma, i després de la victòria al Cross d’Itàlica en la categoria sub-23, i d’aconseguir la tercera millor marca espanyola en 10 quilòmetres ruta el passat 16 de gener a València, s’ha adjudicat per primera vegada el títol de campió d’Espanya de camp a través.

La prova disputada a Jaén, ha constat d’un recorregut de 10.215 metres, per un circuit de 2000 metres, amb una zona de troncs, dos guals i tres salts, un autèntic trencacames, sec, dur, i amb moltes pujades i baixades i una costa al final.

En les primeres voltes cap atleta es va atrevir a marcar un ritme fort, però a poc a poc es va anar fent una selecció entre els favorits al títol. El nodrit grup inicial es va anar reduint progressivament a cada canvi de ritme d’Adam Maijó. L’atleta de Batea, eliminava rivals fins que tan sols van mantenir-se en la lluita pel títol Pol Oriach i Alejandro Quijada. En l’última volta quan Quijada ja havia perdut les opcions de victòria, Oriach va intentar escapar-se en dos ocasions sense èxit. Maijó va rematar la feina en la pujada final fins a l’estadi, amb un atac duríssim, entrant en solitari a la meta amb un temps de 29’54”. L’aragonés Pol Oriach, 29’59”, i el madrileny Alejandro Quijada, 30’18” van completar el podi.

Per federacions el títol va ser per a Castella i Lleó, amb segon lloc de Madrid, i tercer de Catalunya.

En la prova femenina l’atleta de Corbera d’Ebre, Marina Freixa, va finalitzar en onzena posició, amb un temps de 36’21”, amb primer lloc d’Andrea Romero (Balears), 34’44, col laborant amb el títol de la selecció catalana, per davant de Madrid i Castelló i Llaó, que van acabar en segon i tercer lloc.

En sènior femení, la tortosina Mireia Guarner, va finalitzar en vint-i-setena posició, invertint un temps de 36’28”. La prova va estar dominada per les atletes de Castella i Lleó que van ocupar les primeres quatre places, amb victòria de Likina Amebau, 33’08”. Per federacions títol de Castella i Lleó, amb segona i tercera posició per Madrid i Andalusia, i quarta de Catalunya.