IniciPoliesportiuAtletismeAdam Maijó i Mireia Guarner acomiaden el 2022 amb podi a la...

Adam Maijó i Mireia Guarner acomiaden el 2022 amb podi a la Cursa dels Nassos

Adam Maijó i Mireia Guarner, van tenir un destacat protagonisme en la Cursa dels Nassos. Més de 10.000 atletes van acomiadar el 2022 participant en la tradicional carrera de Barcelona, que va tornar a comptar amb un excel·lent cartell de figures estatals i internacionals, donant la sortida a les 17 hores l’arquer Antonio Rebollo.

A la cursa de 10 quilòmetres el triomf va ser per a l’atleta marroquí de 27 anys Mohamed El Ghazouany, habitual a les carreres catalanes, que va acabar amb un temps de 28’45”, rebaixant en més d’un minut la seva marca personal més gran. En segona posició va entrar Adam Maijó. L’atleta de Batea d’Adidas va completar una magnífica actuació, culminant una excel·lent temporada, per arribar amb opcions a la recta final, però va cedir als últims metres, entrant a tres segons del Ghazouany. La tercera posició va ser per a Abderrazak Charik, 29’02”.

A la cursa femenina Marta Galimany, actual plusmarquista espanyola de marató, va finalitzar en segona posició, arribant primera a la meta la campiona francesa dels 3000 metres en pista coberta, Margaux Sieracki, que va ser desqualificada perquè no comptava amb la llicència catalana per disputar la prova. Va pujar al capdamunt del podi, Meritxell Soler, amb un temps de 32’31”, amb segona posició de Galimany amb 32’36”, i tercera l’atleta tortosina de l’Avinent Manresa, Mireia Guarner amb 34’13”. En tretzena posició va entrar l’atleta sub-23 de Corbera d’Ebre, Marina Freixa de l’AA Catalunya, amb un registre de 36’12”.

A la cursa dels 5000 metres no hi va haver possibilitat de l’intent de rècord del món a causa de la baixa d’última hora de Jakob Ingebrigtsen, actual campió mundial dels 5.000 metres, i principal favorit, a qui una infecció de gola li va impedir participar. El vencedor va ser l’atleta etíop Adisu Girma amb 13’25”, seguit del català Ilias Fifa a només cinc segons i tercer el suís Jonas Raess a sis. L’atleta tortosí Yassine Ouhdadi, medalla d’or als darrers paralímpics, va ocupar la setzena plaça amb 14’19”.

En categoria femenina el rècord del món va ser a prop, ja que l’atleta etíop Ejgayehu Taye es va quedar a només dos segons de la seva pròpia plusmarca mundial que va establir a Barcelona l’any passat. Aquesta ocasió va aturar el crono en 14’21” segons. La segona a travessar la línia d’arribada va ser l’alemanya Konstanze Klosterhalfen, 14,52″, i en tercera posició la noruega Karoline Bjerkeli Grovdal, 15,06″. Esther Guerrero va ser setena establint un nou rècord de Catalunya amb un temps de 15’50”.