IniciBàsquetEl Bàsquet Girona del tortosí Jaume Sorolla cau en el derbi contra...

El Bàsquet Girona del tortosí Jaume Sorolla cau en el derbi contra un rival directe

El Bàsquet Girona del tortosí Jaume Sorolla va deixar escapar dissabte una immillorable oportunitat en el derbi català davant el Manresa, una gran ocasió per obrir forat amb la zona complicada de la classificació, caent derrotats per 82-79 davant el Baxi Manresa que ara empata amb tres victòries i deu derrotes amb els gironins a la part delicada de la classificació i ara resten emparellats a punts amb quatre equips: el Casademont Zaragoza, el Manresa i el Carplus Fuenlabrada, i superen amb una victòria més al Betis.

Un segon parcial per oblidar de 22 a 8 ha estat el que marcava l’enfrontament, que havia tingut una arrancada dubitativa de tots dos conjunts sabedors de la importància dels punts en joc. Els manresans, molts dubitatius en les passades, veien com els d’Aitor Garcia Reneses es situaven amb un parcial de 2 a 9 favorable als quatre minuts de partit. Reacció dels del Bages que els permetia capgirar la situació, però l’encert dels gironins en la recta final dels primers deu minuts des de la línia de tres i les ràpides transcisions amb un Marc Gasol imperial, els permetien tancar el primer parcial amb nou punts per sobre al marcador amb un 14 a 23. Aquest avantatge no ha estat suficient per arribar al descans amb avantatge, degut al bloqueig anotador que patien els gironins durant els segons deu minuts de la confrontació. Un bloqueig que aprofitava el conjunt local per a donar-li la volta al partit i que iniciaven amb un triple en el primer atac. Els múltiples errors en la selecció de llençaments dels d’Aito, permetien eixugar el desavantatge fins a posar-se per davant al marcador gràcies a un Waczynski inspirat des de la línia de tres situant-se amb un +5 quan es duien 16:39 (30-25). Avantatge amb que tancaven el segon quart (36-31).

Després del pas per vestidors, la tendència del partit no variava en excès, fins que Marc Gasol apareixia en escena, retallant distàncies al marcador. No obstant això, a base de triples i amb una notòria fluïdesa ofensiva, tornaven a eixamplar les distàncies al marcador per a situar-se amb un +11 als 4:32 (55-44). Un tercer parcial que es tancava amb un resultat que feia presagiar una nova derrota gironina: 66-53.

Els gironins sortien molt endollats al darrer tram de la confrontació, retallant distàncies. Després d’un intercanvi de cops el Girona mostrava el seu potencial ofensiu, després d’uns minuts amb major fermesa i solidesa defensiva, que els permetia arribar als darrers segons de partit, fruit del nerviosisme de l’equip manresà, amb un incert 78 a 77 a falta de tan sols 21 segons per a la conclusió, després d’un triple de Marc Gasol. Colom, molt forçat, tenia la possibilitat de portar el partit a la pròrroga però el seu triple no acabava entrant i acabava amb la desena derrota de la temporada per al Bàsquet Girona i que sitúa al Baxi Manresa fora de les places de descens de la classificació.

Dimarts 3 de gener, a partir de dos quarts de nou del vespre, el Bàsquet Girona rebrà a Fontajau la visita del Joventut de Badalona, en un nou derbi català, davant el conjunt badaloní establert en la zona capdavantera de la classificació amb nou victòries i tan sols quatre derrotes.

BAXI MANRESA, 82 (36)
BÀSQUET GIRONA, 79 (31)

Baxi Manresa (14+22+27+19): Waczynski (21), Jou (3), Ferrari (10), Vaulet (10), Geben (9) –cinc inicial– Steinbergs (1), Dani Pérez (5), García (0) Badio (8) Robinson (11), Tyson Pérez (0), Sagnia (4).

Bàsquet Girona (23+08+22+26): Colom (17), Gasol (13), Hanzlik (9), Fjellrup (10), Prkacin (2), –cinc inicial– Vila (9), Taylor (11), Figueras (2), Oriola (0), Miletic (6), Franch (0) y Sorolla (0).

Àrbitres: Antonio Conde, Luis Miguel Castillo i Alberto Baena.

Podeu veure la classificació de la lliga ACB, després de la tretzena jornada de la competició, clicant la imatge adjunta: