IniciFutbolEl Girona dels ulldeconencs Romeu i Garcia empata en el retorn a...

El Girona dels ulldeconencs Romeu i Garcia empata en el retorn a la lliga

Després de gairebé mes i mig des de l’aturada de la competició a causa del Mundial, va tornar la lliga a Montilivi aquest dijous i no va decebre en la seua posada de llarg amb un Girona de la parella de moda, la formada pels jugadors d’Ulldecona Oriol Romeu i Aleix Garcia, davant un Rayo Vallecano que acumulava sis jornades consecutives sense perdre on entre altres es va imposar al fins llavors líder Real Madrid (3-2) i empatava al Wanda Metropolitano, davant l’Atlètic de Madrid (1-1) i sumava vuit compromisos seguits en els quals no encaixava derrota, després de superar dos eliminatòries de la Copa del Rei davant el Mollerussa (1-3) i l’Atlètico Saguntino (0-0) al que va acabar superant als penals.

L’ulldeconenc Oriol Romeu, va ser titular a la zona de creació gironina. Foto: Girona FC

Un test exigent per als de Míchel, i més després de l’arrancada complicada de partit ja que als dos minuts, pràcticament en fred, rebien el gol de Camello que avançava als d’Andoni Iraola al marcador amb el 0-1, aprofitant una errada defensiva gironina i després de fer una excepcional conducció des de la línia de mitjos, rematava des de l’interior de l’àrea al pal llarg, lluny de l’abast del porter gironí. Els de Michel, però, entomaven aquesta gerra d’aigua freda i de mica en mica creixien dins al partit i s’anaven estirant cercant el gol que equilibrés el duel. Es feien amb el control a la zona ampla, i amb un xut d’Iván Martin a les mans de Dimitrievski, i després amb un intent llunyà de Taty Castellanos que ha marxat desviat, a la mitja hora de joc van disposar d’un penal sobre Ivan Martin, que va haver de ratificar el VAR, i que Taty Castellanos no perdonava transformant-lo amb una rematada potent pel centre de la porteria de Dimitrievski i retornant les taules al marcador. Abans del descans, Riquelme posava a prova al porter madrileny, però responia amb encert.

El faldut Aleix Garcia va tornar a completar els noranta minuts de joc al costat d’Oriol Romeu. Foto: Girona FC

A la represa els gironins, espolejats pel gol de l’empat, sortien més ambiciosos i feien un pas endavant tancant al Rayo al seu propi camp. En aquesta fase Miguel, Taty Castellanos, Arnau i Ivan Martin disposaven de quatre ocasions que feien preveure que el segon gol estava a punt de caure. Però de nou, després d’una pèrdua en camp propi del Girona, i en la primera arribada amb perill dels franji-vermells, Unai López per banda esquerra combinava amb Camello i li cedia al centre cap Isi Palazón, que no s’ho pensava i de primeres deixava clavat al porter gironí, des de la mitja lluna. Segon gerro d’aigua freda per als catalans, que es tenien que refer quan restava gairebé mitja hora per davant. En aquesta fase, Gazzaniga cinc minuts més tard, feia una aturada providencial desviant la rematada des de fora l’àrea a córner a rematada d’Unai López al pal llarg. Als 73′ en una acció per la dreta, la pilota filtrada cap a Taty Castellanos a l’interior de l’àrea era interceptada per les mans de Lejeune, assenyalant-se un nou penal. Aquest cop era Samu Sáiz l’encarregat d’efectuar el llençament i no perdonava tampoc, amb una rematada al costat del pal dret, que tot i endevinar la trajectòria del xut, no podia arribar a aturar-lo Dimitrievski. Al tram final, podia haver passat de tot. Primer era el visitant Falcao qui disposava d’una claríssima ocasió, quan a la sortida d’un córner al primer pal rematava excessivament creuat amb el cap amb Gazzaniga clavat sota pals (83′). Cinc minuts després, Stuani tenia la del Girona arran d’una centrada des de la dreta de l’àrea cap al punt de penal, on guanyava l’acció amb el cap i realitzava una aturada providencial el porter del Rayo a boca de canó. Quan passaven cinc minuts del temps afegit, en una falta lateral penjada, una acció que arrancava amb la posició antirreglamentària de David López que prolongava cap a Stuani que marcava, però el gol no pujava al marcador per un fora de joc molt evident. Al final, repartiment de punts que deixa als gironins en dotzena posició a la taula amb 17 punts abans de visitar dissabte 7 de gener, l’estadi del RCD Espanyol, a Cornellà-el Prat a partir de les 21 hores del vespre.

GIRONA FC, 2
RAYO VALLECANO, 2

Girona FC: Gazzaniga, Arnau Martínez, Santi Bueno, David López, Miguel Gutiérrez, Oriol Romeu, Aleix Garcia, Yan Couto (Valery, 70′), Rodrigo Riquelme (Toni Villa, 70′), Iván Martin (Samu Sáiz, 70′), Taty Castellanos (Stuani, 78′).

Rayo Vallecano: Dimitrievski, Balliu, Mumin, Lejeune, Fran Garcia, Comesaña (Falcao, 78′), Pathé Ciss, Isi, Óscar Trejo (Unai López, 61′), Álvaro García (Chavarría, 90′), Sergio Camello (Méndez, 90′).

Gols: 0-1, Camello (2′); 1-1, Taty Castellanos (p) (33′); 1-2, Isi (62′); 2-2, Samu Sáiz (p) (75′).

Àrbitre: Jorge Figueroa Vázquez del comitè tècnic arbitral andalús. Targetes grogues per als locals Arnau (12′), Oriol Romeu (77′) i Stuani (80′) i per als visitants Isi (75′) i Falcao (85′).

La classificació de la Liga Santander, després de disputar-se el primer partit corresponent a la quinzena jornada de lliga, queda com podeu veure a la imatge inferior: