IniciPoliesportiuAtletismeAdam Maijó va debutar amb el Club Adidas al Cros d'Atapuerca

Adam Maijó va debutar amb el Club Adidas al Cros d’Atapuerca

Adam Maijó va finalizar en vint-i-novena posició del Cros Internacional d’Atapuerca i Campionat d’Espanya de Clubs de cros, disputat al Centre Arqueològic Experimental d’Atapuerca. L’atleta de Batea, va invertir un temps de 29’51” en cobrir el recorregut de 9.750 metres, i va ser el segon classificat de l’equip Club Atletismo Adidas, en la prova del seu debut, només superat pel bicampió d’Espanya de cros Carlos Mayo, 29’10”, onzè classificat en una carrera dominada pels representants africans.

La prova internacional, una vegada més, va fer honor al qualificatiu de «Millor Cros del Món», amb una llista molt nombrosa d’atletes estrangers de prestigi, amb el recent guanyador a Lasarte, l’etíop Yihune Addisu intentant separar-se dels seus rivals, el burundès Rodrigue Kwizera, guanyador del World Athletics Cross Country Tour el passat més a prop seu i Ndikumwenayo, a més del kenià Levy Kibet que també va jugar les seues cartes.

Amb l’escapada de Ndikumwenayo a l’última volta que no feia perillar el seu triomf final, la lluita va estar pels altres dos llocs del podi on Kwizera i Kibet se’ls van disputar fins a la mateixa línia d’arribada en què el kenià va imposar la seva millor punta de velocitat per arribar segon amb Kwizera tercer. Ndikumwenayo va finalitzar amb un temps de 27’58”, seguit en segon i tercer lloc per a Kibet, 27’50” i Kwizera, 28’02.

Per equips els dos primers, Cárnicas Serrano i Playas de Castellón, seran els representants espanyols a la Copa d’Europa de Clubs 2023 a terres castellonenques, mentre el Club Atletisme Adidas, en tercer lloc, s’ha quedat en portes.

Freixa i Mas entre els destacats

En la carrera femenina sub-23, de 5.870 metres, l’atleta de Corbera d’Ebre, Marina Freixa (AA Catalunya), va ocupar la novena posició entre 75 atletes, amb un temps de 21’4″, en una prova dominada per Andrea Romero (Juventud Atlética Elche), 20’37”.

En la categoria sub-16 masculina, en una carrera de 3.930 metres, l’asconenc Pere Mas, va finalitzar en setzena posició, el primer del seu equip del CA Terres de Ponent, que va acabar en onzè lloc.