IniciPoliesportiuCiclismeAlbert Masana del Controlpack Yupih, campió de Catalunya de ciclisme en pista

Albert Masana del Controlpack Yupih, campió de Catalunya de ciclisme en pista

LA SÉNIA // Albert Masana s’ha proclamat campió de Catalunya de ciclisme en pista, en una jornada intensa al Velòdrom d’Horta de Barcelona, coincidint també amb la disputa de la 16ª edició del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona-VII Memorial Miquel Poblet i els Campionats de Catalunya per les categories elit, sub23, júnior i cadet, omplint un programa que va reunir a prop d’un centenar de ciclistes d’una de desena de nacionalitats per disputar l’única prova internacional de ciclisme en pista de tot l’estat espanyol.

El jove portuguès Iuri Leitao i la noruega Anita Stenberg han estat els guanyadors de les proves de fons, imposant-se a la general de l’òmnium amb contundència, mentre que els velocistes s’han lluït en un keirin on s’han endut la victòria Helena Casas i Gerard García (Genesis Track). Les proves del Trofeu Internacional eren les puntuables per decidir també els nous campions de Catalunya elit, que han estat per al lleidatà Albert Masana (Controlpack-Yupih) i Laura Rodríguez (Genesis). Tot es va decidir a la cita de la puntuació, però el portuguès no va deixar dubtes de la seva fortalesa per anotar-se també la darrera prova.

Albert Masana va aprofitar els primers compassos de la cursa per imposar-se a dos esprints que a més el van portar a estar gran part de la cursa amb Leitao, Zuazubiskar i Lobato: un rendiment que, a banda de consolidar-lo com a contundent campió de Catalunya, li van permetre acabar en tercer lloc la puntuació i en quint a la general absoluta del Trofeu, que va guanyar Leitao amb 199 punts pels 156 de Juanjo Lobato (Fundación Euskadi) i els 140 d’Illart Zuazubiskar (Eusktrak). Masana va arredonir una completa actuació, amb la victòria en la prova de Madison, formant parella amb Sergi Escobar. Destacar també l’actuació del ciclista moranovenc Manel Usach, aconseguint la medalla de bronze en la modalitat de keirin. En la categoria cadet els representants de la Penya Ciclista Baix Ebre van dominar la prova d’Scratch, amb el primer lloc de Tomàs Deosdat i el segon d’Arnau Garcia