IniciFutbol2ª CatalanaAMPLIACIÓ · Totes les claus per entendre la fusió del CD Tortosa...

AMPLIACIÓ · Totes les claus per entendre la fusió del CD Tortosa i l’Ebre Escola Esportiva

Després d’anys de negociació interna i mesos d’intensos treballs previs, les dos entitats de futbol de la capital del Baix Ebre, el CD Tortosa i l’Ebre Escola Esportiva, formaran un únic club de cara a la temporada 2023-2024 que significarà la continuació del procés iniciat fa un temps amb la unió del futbol base.

Les claus per poder entendre el perquè es proposava la fusió es van donar de manera transparent a les respectives assemblees de socis, convocades la nit del dijous 1 de juny per separat i a la mateixa hora, amb un bon relat de què s’havia fet fins aquell moment i  especialment, relatant el que caldria fer en el cas de donar-se llum verda a la fusió, com així va succeir.

Argument socials i esportius

Les actuals juntes directives presidides en el cas del CD Tortosa per Mariano Curto, i de l’Ebre Escola per Jordi Garcia, explicarien als seus associats que havia arribat el moment de donar-li a la ciutat el club que es mereix, perquè amb els actuals paràmetres resultava impossible aspirar a jugar en categories superiors. La proposta anava enfocada a fer un projecte nou que engresqui a la ciutat i que faci gaudir més que ara a la massa social tots els diumenges a l’estadi. L’objectiu de tenir una massa social entre 600 i 700 persones seria un dels horitzons marcats a curt termini, perquè la realitat estadística diu que el futbol ocupa a la ciutat de Tortosa el 24% de les fitxes federatives del total d’esports que es practiquen.

Que sumen les dos entitats

Les dos entitats sumen en l’actualitat per damunt de tot un patrimoni històric intangible de més de 100 i 25 anys respectivament, però també en el cas del Tortosa 170 socis i uns 300 jugadors de futbol base, i en el cas de l’Ebre 49 socis i uns 200 jugadors del planter. Les directives actuals van arribar a la conclusió que amb els dos pilars junts el club seria molt més fort i podria tenir ambicions d’aconseguir metes més importants.

El factor econòmic

La transparència informativa cara al soci va arribar a l’extrem de comparar els dos possibles pressupostos per cada entitat per separat per a la temporada 23-24, i un hipotètic pressupost resultant de la fusió. Tenint en compte els diferents paràmetres d’ingressos a partir de les quotes de socis, subvencions, concessió de barres, patrocinis, taquilles i aportació del futbol base, el CD Tortosa podria acabar presentant un pressupost d’ingressos de 92.000 euros, mentre que l’Ebre Escola Esportiva podria fer-ho de 40.700 euros. Amb la proposta de fusió i després de tenir en compte algunes reduccions i ajustos en determinades partides el pressupost resultat podria acabar sent de 145.000 euros, només pel que fa el primer equip de primera catalana, perquè el pressupost de futbol base i el del segon equip, que jugarà a tercera catalana, funciona independentment i s’autogestiona amb les quotes de les famílies dels jugadors.

Nom, escut i colors de l’equipació

Les dos grans barreres que alguns socis podrien tenir per poder prendre una posició en positiu o negatiu radicava en saber si les dos juntes podrien treballar o no plegades en un futur, i tot allò que fa referència als símbols d’identitat dels dos clubs. El futur club es dirà CF Tortosa-Ebre 2023, encara que el número de l’any, que no serà utilitzat popularment, s’ha posat per salvar qualsevol conflicte que pugui haver amb el Registre de Clubs i Entitats Esportives de la Generalitat de Catalunya davant l’existència d’una altra entitat en nom semblant i registrada en l’actualitat. L’escut anirà en la línia de l’actual UETE, l’organisme que ja gestiona de forma conjunta el futbol base. La samarreta continuarà sent roig-i-blanca encara que podrien substituir-se les franges verticals actuals per unes de més grans.

Resultat de les votacions

Les dos assemblees van donar el vistiplau a la proposta de fusió. La del CD Tortosa amb 46 vots a favor, 17 en contra i 2 abstencions, mentre que la de l’Ebre Escola Esportiva, que donava una tercera opció a votar, al marge del si o el no, el resultat va ser de 19 socis a favor de la fusió, 2 que no, 12 van votar, la tercera possibilitat, que era que no però autoritzant la junta a continuar treballant en el projecte de fusió per fer-lo més sòlid i detallat. Aquí es va sumar també un vot nul.

Assamblea constituent, nova junta i president

Ara queda pendent la convocatòria de l’assemblea constituent del nou club. Serà allí quan, ara si amb tots els socis del Tortosa i Ebre Escola junts, es deurà donar llum verda o no, al nom de la nova entitat, l’escut, el color de les samarretes i potser també al nou pressupost, al mateix temps que seran informats del projecte esportiu de la temporada 23-24. Les juntes directives seran paritàries en número amb set directius provinents de cadascun dels clubs, i el president per als pròxims quatre anys serà Mariano Curto, l’actual president del CD Tortosa, amb el president de l’Ebre Escola, Jordi Garcia com a vicepresident.

El dia 1 de juny del 2023 serà recordada com una data clau per l’acord per fusionar dos entitats que busquen revalorar el futbol de la ciutat de Tortosa. Tot i que serà la data de constitució del nou club la que passarà a la història de l’esport tortosí, cosa que passarà durant les pròximes setmanes.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

84 + = 88

Últimes notícies