IniciAtletismeRunning SèriesAmposta acull la penúltima prova del circuit de la Running Sèries de...

Amposta acull la penúltima prova del circuit de la Running Sèries de les Terres de l’Ebre

El circuit de la Running Sèries de les Terres de l’Ebre en l’edició del 2021, enfila la recta final amb la disputa de la Cursa d’Amposta quinta i penúltima prova, en les modalitats de  10 i 5 quilòmetres, que tindrà lloc el diumenge 31 d’octubre.

A les 8:00 hores i fins a les 10:30 s’efectuaran les inscripcions i l’entrega de dorsals i borsa del corredor, al Parc dels Xiribecs, el mateix escenari on es donarà a les 10:00 hores, la sortida de les dos proves i estarà ubicada la meta. A les 12:00, està prevista l’entrega de trofeus, als 3 primers absoluts en categoria femenina i masculí de les curses 10Q i 5Q primer classificat de les categories Sub18 (només 5Q), Sub23, sènior, veterà-1, veterà-2, màster-1, màster-2, tant masculí com femení I el primer local tant masculí com femení de les curses 10Q i 5Q.

Els 300 primers inscrits rebran un obsequi per part de l’organització, que com en anteriors edicions, després d’escoltar els comentaris de participants, han confeccionat un circuit ràpid, urbà, que passarà pels llocs principals de la ciutat, amb molt poc desnivell (pràcticament inapreciable) els mínims girs de 180 graus, rectes que no es fan gens pesades, girs suaus, i sobretot passant per llocs destacats d’Amposta. El recorregut dels 5 km, estarà senyalitzat de color blau, i els dels 10, de color roig.

Aquest prova més llarga, amb l’inici al Parc dels Xiribecs, seguirà pel carrer Josep Tarradellas, fins a l’avinguda de la Ràpita. En arribar a la rotonda de “l’olivera” s’efectuarà un gir a la dreta pel carrer Sebastià Juan Arbó, travessant el carrer Barcelona i passant pel  davant dels pavellons poliesportius i el recinte firal. Els participants continuaran en paral·lel al canal marítim fins a l’Escola Agrària, pujada pel carrer Josep Tarradellas passant pel costat del parc de Xiribecs (sense entrar-hi). Aquest serà un bon lloc per als acompanyants i públic perquè veuran passar els atletes dos vegades.

A partir d’aquí el recorregut és el mateix que l’any passat fent tota l’av. de la Ràpita fins a arribar al canal, gir a la dreta  seguint en paral·lel al canal passant pel davant de la Comunitat de Regants i l’oficina de turisme d’Amposta, fins a arribar al passeig del Riu, seguint el camí de Sirga (GR-99). Poc després de passar per sota la N-340 (Qm 4,6) s’efectuarà un gir de 180º per a tornar per la vora de l’Ebre fins a l’embarcador fluvial, plaça de la Pau, carrer Sant Joan, Ajuntament i carrer Major fins a arribar al carrer Sant Josep amb dos girs a la dreta per encarar l’av. Alcalde Palau ja amb el Pont Penjant al davant, per a travessar el riu Ebre. Enguany, només travessar el riu es farà el gir per a tornar a entrar a la ciutat i recórrer altre cop l’av. Alcalde Palau fins al carrer del Grau; als pocs metres, gir a l’esquerra per a seguir pel carrer Navarra fins a l’av. Santa Bàrbara, just al davant del col·legi Soriano-Montagut s’efectuarà un nou gir de 180º per a tornar a entrar a Amposta per l’av. Santa Bàrbara, seguint tot recte passant pel davant de la Lira, la plaça Ramon Berenguer IV i el Mercat Municipal. En arribar al carrer Sant Josep està previst un gir a la dreta per a desfer el camí del principi de l’av. de la Ràpita i part de l’av. Josep Tarradellas fins a creuar l’arc d’arribada.

En la passada edició disputada el 2020, es van imposar Agnés Abella i Ali Fathi en la cursa dels 10 qm., i Ruth Martí i David Roda en els 5.

Musa Sowe i Gemma Colomé arriben com a líders de la classificació general en la modalitat dels 10 quilòmetres, i David Roda i Ruth Martí en la de 5.

ARTICLES RELACIONATS

Últimes notícies