IniciPoliesportiuAtletismeAritz Fernández, plata, i Mario Stefanov bronze a l'estatal sub-16 d'atletisme

Aritz Fernández, plata, i Mario Stefanov bronze a l’estatal sub-16 d’atletisme

La modalitat de salt de perxa continua proporcionant molts èxits a la Unió Atlètica Montsià. En el Campionat d’Espanya sub-16, el seu integrant Aritz Fernández va penjar-se la medalla de plata, única dels representants ebrencs, amb una marca de 3,82, sense poder després superar el llistó a 3,87. La medalla d’or va ser per a David Cuesta (CA Tajamar), amb 4,11, i el bronze també amb 3,82 com Aritz per a Romeu Sánchez (CA Laietania). Bernat Figueres, l’altre component de la UE Montsià que competia en la prova, va ocupar la desena posició amb 3,22.

En salt de llargada, Maria Reverté que arribava a la prova com a campiona de Catalunya, no va poder competir al seu millor nivell, finalitzant en onzena posició amb un registre de 4,61, aconseguit en el seu segon intent, en una jornada amb condicions meteorològiques poc propicies. La medalla d’or va ser per a Luna Arnas (Valencia Club Atletismo), 5,64.

Per part del Club Atletisme Ascó va destacar Mario Stefanov, medalla de bronze en els 100 metres tanques, amb un registre  de 13′ 52″’, que a més va representar una millora de la seua marca personal que estava en 14″29″‘. La medalla d’or va ser per a David Gadea 13″26″‘ i Anthony Yunier Pérez, 13″41″‘, els dos del Playas de Castellón.

Axel Zarranz, l’altre component del Club Atletisme Ascó a la competició, va ocupar la tretzena posició en la final dels 3000 metres, amb un temps de 9’17″82’, millorant la seua marca personal, abans 9’17″96″‘. Marci Pérez Bellido (CA La Armuña), 8’47″57″‘, es va penjar la medalla d’or.

La competició en la qual van participar al voltant dels 700 millors atletes espanyols de la categoria, amb un 50%, masculins i femenins, s’ha disputat els dies 23 i 24 de juliol en doble jornada matí i tarda, a l’estadi municipal Yago Lamela de la ciutat asturiana d’Avilés, representant la primera competició estatal en aquestes instal·lacions, després de la seua recent homologació de Primera Categoria, per part de les federacions nacional i internacional.