IniciPoliesportiuCiclismeBenjamí Prades conserva el lideratge de les Grans Clàssiques a la Xavi...

Benjamí Prades conserva el lideratge de les Grans Clàssiques a la Xavi Tondo de Valls

Benjamí Prades s’ha consolidat al capdavant de les Grans Clàssiques–Trofeu Joan Casadevall, després de la disputa de la penúltima prova prevista del calendari.

David Gómez del Team MP Group, vencedor de les dues edicions anteriors de les Grans Clàssiques, es va retrobar amb la victòria aquesta temporada aconseguint imposar-se a la clàssica vallenca, amb un recorregut molt exigent amb més de 2000 metres de desnivell acumulat. Les ascensions puntuables de la Mussara de primera categoria i Capafonts de tercera van provocar una ràpida selecció dels més forts.

La SCCB Valls, el CC Tondo, els Amics de Xavi Tondo amb la col·laboració del Patronat d’Esports i l’Ajuntament de Valls van dur a terme la quinta edició de la Clàssica Xavier Tondo, aquesta vegada també puntuable per la general de les Grans Clàssiques-6è Trofeu Joan Casadevall, i pel rànquing de la Federació Espanyola de Ciclisme.

Els primers intents d’escapada amb 9 corredors destacats, es va produir superada la població de la Selva del Camp.

A l’ascensió de la Mussara el corredor vinculat a Valls Ferran Robert (Valverde Team) marcava un rigorós ritme, aconseguint passar, en primer lloc, el primer pas puntuable pel premi de la Muntanya a escassos segons de dos grups, on estaven els grans favorits a la victòria final. Aquest corredor es va adjudicar la general del premi de la muntanya. Al descens cap a la Febró es reagrupen uns 12 corredors i es destaquen 5, a l’ascens cap a Capafonts.

A vint-i-cinc quilòmetres de l’arribada a Valls, David Gómez va decidir anar-se’n dels companys d’escapada, entrant a meta amb un temps de 3h 15′ 06″, més ràpid del previst amb una mitjana de 39 km/h. A 1’10”. Va ocupar el segon lloc el rus Egor Igoshev (CC Catalunya-Barcelona), primer a la categoria sub-23, i en tercer Àlex Ulloa (Proton Cycling Aacademy).

Benjamí Prades, que el dia anterior havia finalitzat la seua participació en la Vuelta a Cantàbria, on va portar el mallot groc fins a l’última etapa, va entrar en tretzena posició a 2’04”. La victòria per equips va ser per a la formació de Camp Clar del Team MPGroup, davant del Controlpack de la Sénia.

El ciclista d’Alcanar, amb la prova de Torregrossa l’1 d’octubre, per a la finalització de les Grans Clàssiques, es consolida al lideratge de la classificació general amb un total de 366 punts, seguit en segona posició per David Gómez amb 306.