IniciPoliesportiuCiclismeBenjamí Prades quart i millor espanyol del Tour del Japó

Benjamí Prades quart i millor espanyol del Tour del Japó

Benjamí Prades va demostrar que als seus 39 anys continua en plena forma, finalitzant en una meritòria quarta posició, i millor dels participants espanyols, en el Tour del Japó, una prova que li és bastant propícia. El ciclista canareu va repetir la seua excel·lent actuació del 2019, quan va ocupar en la seua primera etapa com a component de l’Ukyo Team, el segon lloc, de la classificació general, només superat per l’australià Chris Harper (Team Bridge Line).

En el 2023, el Tour del Japó, des del 2013 a la categoria 2. S’ha disputat del 21 al 28 de maig, amb set etapes, i un pròleg inicial, Sakai-Sakai, de 2,6 km contra rellotge individual amb final en el cim del Mont Fuji. Posteriorment, es van disputar les etapes, Kyoto-Kyoto, 103.6 kms; Inabe-Inabe, 127 kms; Yokogoshi-Yokogoshi, 138 kms: Shimohisakata-Shimohisakata, 121 kms; MonteFuji, 11,4 kms contrarellotge individual. Hashimoto Park Toriibara Fureai. 108 kms, i Tokio-Tokio. 112 kms.

L’Ukyo Team va presentar un equip amb Benjamí Prades, Nathan Earle, Manabu Ishibashi, Yuma Koishi, Atsuchi Oka i Masaki Yamamoto, que van aconseguir el maillot verd.  En l’última etapa, Kazushige Kuboki va ser el més ràpid a l’arribada massiva a l’esprint que va tenir lloc als carrers de Tòquio i que va servir com a colofó final a una llarga setmana de ciclisme al Japó. Nathan Earle, líder des de fa dues jornades, va mantenir el mallot en entrar al grup principal amb la resta dels seus rivals, inclòs. Benjamí Prades que va acabar quart a la classificació general, i va resultar clau amb la seua actuació, perquè el seu company Earle certifiqués el seu triomf a la carrera. De la resta dels representants espanyols, Francisco Mancebo va ser catorzè a la general. José Vicente Toribio  desé, i Edgar Nieto, setanta-sisé.

A la classificació general primer lloc per a Nathan Earle (Ukyo Team), amb un temps de 17:45.01, seguit de Benjamin Dyball (Victdoire Hiroshima), a 45 segons, i el japonés Atsushi Oka (Ukyo Team) a 55. Benjamí Prades en quart lloc ha finalitzat a 1 minut i 9 segons del campió.