IniciPoliesportiuAtletismeBon botí de 18 medalles per a les promeses ebrenques als Campionats...

Bon botí de 18 medalles per a les promeses ebrenques als Campionats de Catalunya d’atletisme en pista coberta

ESPORTS // Les promeses ebrenques van tornar amb un bon botí de medalles dels Campionats de Catalunya sub-14, sub-16 i sub-18, en pista coberta, disputats al Palau Sant Jordi de Barcelona. Els atletes classificats disputaran el pròxim cap de setmana els Campionats d’Espanya, els de la categoria sub-16 a Oviedo i els sub-18.

El passat dissabte 6 de març, es va celebrar el Campionat de Catalunya sub-14 en Pista Coberta al Palau Sant Jordi de Barcelona. Aquest autonòmic, destinat als atletes nascuts els anys 2008 i 2009, l’han disputat els atletes que es van classificar en la Jornada Prèvia celebrada el passat 27 de febrer.

El passat dissabte 6 de març, es va celebrar el Campionat de Catalunya sub-16 en Pista Coberta al Palau Sant Jordi de Barcelona. El pròxim 20 de març, els atletes de la categoria que s’hagin classificat, disputaran el Campionat d’Espanya sub-16 a Oviedo, i els sub-18, al Palau Sant Jordi.

En la categoria sub-14, amb participació d’atletes nascuts els anys 2008 i 2009, que es van classificar en la Jornada Prèvia celebrada el passat 27 de febrer, se’n van obtenir un total de vuit medalles. Per part de l’Atletisme Terres de l’Ebre de Tortosa, va destacar Judit Albacar, amb medalla d’or en triple salt amb 10,05 única atleta en supera els 10 metres, i bronze en llargada amb 4,75, a pocs centímetres dels dos primers llocs del i, millorant la seua marca personal. També medalla d’or per a Xavier Moreso en els 600 metres amb 1:37:17, i plata per Aleix Prades en salt d’alçada en 1,44, millorant marca. Per part de la Unió Atlètica Montsià, Bernat Figueres, va pujar al més alt del podi, imposant-se en la prova de salt de perxa amb 2,90, amb millora de la marca personal. També va tindre un destacat protagonisme David de la Llave del Club Atletisme Ascó-Ribera d’Ebre, amb medalla d’or en el triple salt amb 10,23 i plata en salt d’allargada amb 5,03. La perellonenca Núria Boyer va aconseguir la medalla de plata en llançament de pes amb 10,96. Per equips es va imposar el Terres de Ponent, amb sèptima posició per a l’Atletisme Terres de l’Ebre, com el millor situat dels equips ebrencs.

En la categoria sub-16, Gabriela Ruiz de l’Atletisme Terres de l’Ebre, va pujar en dos ocasions al podi, amb la medalla d’or en salt de llargada amb 5,48, i el bronze en els 60 metres, amb 8:06, i l’or Roger Conde en la prova dels 60 metres, amb 7:30 i Adrià Ripollés en salt de perxa amb 3,66, els dos atletes de l’UA Montsià millorant la seua marca personal. El Club Atletisme Ascó-Ribera d’Ebre es van emportar la medalla d’or, Mario Stefanov en els 60 metres tanques amb 9:22, i Hailu Estrampes, en els 600 metres amb 1:28:95, afegint un nou títol en una temporada que ha començat de forma espectacular amb molts d’èxits. Van competir 51 equips amb la UA Montsià en onzena posició, i en tretzena i catorzena respectivament el CA Ascó i l’ATE.

Pel que fa a la categoria sub-18, medalla de plata per Anna Cardona (UA Montsià), en salt de perxa amb 3,45, amb bronze per la seua companya d’equip Mireia Fèlix, que amb 3,25 va millorar marca personal. En els 800 metres, medalla de bronze per Izan Haynes (ATE), amb 2:02:75.

Positiva actuació dels equips ebrencs, amb menció especial per a l’Atletisme Terres de l’Ebre de Tortosa, que sense pista homologada i gimnàs segueixen formant prometedors atletes.

Monforte i Torrent a l’estatal Laia Monforte (Atletisme Terres de l’Ebre) i Pol Torrent (UA Catalunya), van ser els representants ebrencs al Campionat d’Espanya sub-20 de pista coberta, que va arribar a la cita després de la suspensió de l’edició l’any passat, que s’havia de disputar a Sabadell, a causa de l’estat d’alarma ocasionat per la pandèmia de la covid-19. En aquesta ocasió amb totes les mesures de seguretat, es va disputar al Centre d’Atletisme 6º Centenàri, una excel·lent instal·lació inaugurada al mes de febrer del 2011. Van participar un total de 271 atletes, 139 homes i 132 dones.

En la prova dels 400 metres, Laia Monforte va finalitzar en novena posició, amb un temps de 57:74, millorant en més de mig segon la seua marca.

Pol Torrent, va acabar en dotzè lloc dels 800 metres, amb un temps d’1:59:40 en la seua semifinal.