IniciMotorEnduroBon inici a l’estatal d’enduro d’Àlex Puey, Pau Doñate i Aleix Saumell

Bon inici a l’estatal d’enduro d’Àlex Puey, Pau Doñate i Aleix Saumell

Els tres pilots ebrencs, Àlex Puey, Pau Doñate i Aleix Saumell, que competeixen al Campionat d’Espanya d’Enduro, van tenir una positiva estrena de la temporada el passat cap de setmana a Antas, població d’Almeria, pujant els tres al podi amb el tercer lloc. Una prova que va acollir gairebé 200 pilots, que van haver de superar un terreny amb unes característiques especials del terreny, sec i àrid, amb molta pols, que va dificultar el desenvolupament de competició, i que fins i tot va fer que el jurat de la cursa hagués de fer alguns canvis de dissabte a diumenge.

Pau Doñate en l’entrega de premis de la cursa. / Foto: Federación Española de Motociclismo

En la categoria Sènior B 2 temps, el pilot roquetenc Pau Doñate en el seu retorn a la competició, va pujar al tercer esglaó del calaix d’honor, amb la segona posició de la segona jornada i la quarta de la primera. El primer lloc va ser per a Marcos Beraza (MC Ziki Team), i el segon de David Adrià (EM).

El gndesà Àlex Puey recollint el seu trofeu. / Foto: Federación Española de Motociclismo

El pilot gandesà, Àlex Puey va ocupar el tercer lloc, en una temporada en la que s’estrena amb el Beta Trueba RR 125, equip 100% de fàbrica del distribuïdor oficial d’Espanya i Andorra de la marca italiana Betamotor. En les dues jornades va ocupar un meritori tercer lloc, completant un podi, on va pujar el més amunt Josep Garcia (KTM), amb segona posició del finlandès Toni Kytönen.

El casenc Aleix Saumell en acció a la cursa. / Foto: Federación Española de Motociclismo

També s’estrenava Aleix Saumell, el pilot de les Cases d’Alcanar, amb Yamaha Johansson MPE, amb un prometedor tercer lloc. La primera jornada va acabar quart, patint problemes mecànics a la seua moto, provocats per un cop, i en la segona va millorar amb un tercer lloc. En aquesta primera prova només el van superar Yago Domínguez (Sherco JRB), el més destacat, per davant de Raúl Sánchez (Èric Auge), que va ser segon.

La segona prova de l’estatal, es disputarà els dies 27 i 28 d’abril a Santiago de Compostel·la, encara que abans el 14 d’abril, Àlex Puey debutarà en l’edició del Mundial 2024, en la categoria júnior, a la prova que tindrà lloc a Portugal, el 7 d’abril a Fafe, i a Valpaços, el 14.