IniciHandbolBona estrena del Fertiberia Puerto Sagunto que entrena el tortosí Toni Malla

Bona estrena del Fertiberia Puerto Sagunto que entrena el tortosí Toni Malla

Després d’una setmana de treball el Fertiberia Puerto Sagunto que entrena el tortosí Toni Malla, va disputar el seu primer test amistós davant un conjunt de lliga ASOBAL com el Puente Genil, al que va dominar anant gairebé sempre per davant al marcador i acabant-se imposant per tres gols de diferiència amb el 30 a 27 final.

Tot i repartir els minuts entre tots els jugadors de la plantilla (amb els dos jugadors del filial que està tenint a prova durant la pretemporada) es va poder veure un conjunt molt seriós i que va exhibir les directrius que marcaran aquesta temporada on parteixen amb l’objectiu primordial de l’ascens a la màxima categoria de l’handbol nacional. Tot i portar més rodatge que els valencians, els cordovesos sempre van anar a remolc dels de Malla durant la confrontació. Ràpidament es van posar dos gols per damunt al marcador els de Toni Malla, avantatge que eixugarien els visitants als vuit minuts quan aconseguien donar-li la volta al marcador. Però els del Puerto van mantenir-se dins al partit en tot moment i mancant cinc minuts per al descans van aconseguir igualar l’encontre. Llavors aprofitant ràpids contracops aconseguien marxar als vestidors amb un nou avantatge de dos gols amb el 14 a 12 definitiu amb que enfilaven el camí dels vestidors.

A la represa, els del Puente Genil intentaven eixugar les diferències al marcador però topaven amb un encertat Dani Martínez sota pals. El recentment campió d’Europa amb la Selecció Espanyola Júnior, va fer un recital d’aturades que li permetien al seu equip manar al marcador fins als darrers compassos, quan els cordovesos escurçaven les diferències fins que el juvenil Alberto Blasco tancava el partit amb el definitiu 30 a 27, donant-li als valencians la primera victòria dels partits de posada a punt de cara a la nova temporada.

L’entrenador de Tortosa Toni Malla, valorava el partit en acabar la confrontació dient que “Estem contents, no pel resultat, sinó perquè malgrat les rotacions hem destinat bé els recursos per als quals havíem preparat. Hem estat molt concrets en temes defensius que han sortit. Això significa que el que hem treballat durant aquesta setmana ha sortit. A més a nivell de transició hem fet un bon partit i en atac hem estat molt ordenats. Molts dels procediments de l’anys passat els tenim en vena i al final es nota. Ells tenen grans jugadors però nosaltres tenim aquest punt de conjunció d’equip”. Malla afegia que “No crec que hàgim estat molt superiors, no li dono bombo a la victòria, toca continuar treballant com fins ara, que considero que ho estem fent molt bé“.

El Fertiberia Balonmano Puerto Sagunto seguira la pretemporada amb els amistosos fitxats per al proper dimecres 24 d’agost també a casa davant el BM Huesca també de la lliga ASOBAL i dissabte 27 rebran al pavelló municipal de l’Ovni al Saragossa. Els dissabtes 3 i 10 de setembre es jugaran amb l’OAR Gracia i Ciudad Real. Disputaran el primer partit oficial de la temporada amb la celebració de la Copa de la Comunitat Valenciana, amb la semifinal contra l’EON Enforno Alacant avui mateix, dimarts 16 d’agost. De guanyar als alacantins, els de Sagunt disputarien el proper diumenge 21 d’agost contra el Benidorm d’ASOBAL a la pista dels de la Marina Baixa.