IniciHandbolBona versió del CE Tortosa a la pista del filial del Sant...

Bona versió del CE Tortosa a la pista del filial del Sant Quirze

Tot i perdre de dos gols, el CE Tortosa va disputar un dels millors partits de la temporada, donant la cara des d’un primer moment contra un Sant Quirze que a priori es presentava com a favorit, però davant es va trobar un equip més consistent que en les anteriors jornades. La primera part va finalitzar en un empat (18-18), mantenint l’equip tortosí el ritme i intensitat dels locals, arribant a empatar al minut 15, i després amb mínimes desavantatges al marcador favorables als locals.

A la segona part els tortosins van afluixar un poc, segurament degut a l’esgotament, ja que es van desplaçar amb només en 9 jugadors; tot i això, després d’un canvi de plantejament per part del cos tècnic es va remuntar, tornant la igualtat a la pista, per acabar perdent i només per dos gols de diferència, (36-34), oferint una bona imatge, per part d’un equip, on cada cop es veuen més els progressos i resultats dels entrenaments, que de continuar així segur que arribaran les victòries, ara ja tan esperades i necessàries.

El pròxim partit, corresponent a l’onzena jornada, última abans de l’aturada de festes, serà el diumenge a les 19,30 hores al pavelló de Ferreries, per rebre al FH Sant Vicenç, un rival complicat que ocupa la quinta posició amb 12 punts.

HANDBOL SANT QUIRZE ‘B’, 36 (18)
CE TORTOSA-EBRECLÍNIC, 34 (18)

Handbol Sant Quirze “B”: Barrera, Salas, Miquelay (5), Castander (2), Deu (6), Macias (2), Cordonet, Ortega (9), Jan Pérez (5), Gavaldá (4), Abella (1).

CE Tortosa-Ebreclínic: Campanals (8 aturades) , Castaño (13 (2p)) , Burgues (3), Pere López (3), Marín (2), Martorell (3), Madalin (4), Albacar (3).

Àrbitres: Àlex Lucas i Jaume Gustems, van excloure per part local a Miquelay i Abella, i a Marín dels visitants.

Parcials: 3-4 (5′), 6-6 (10′), 9-9 (15′), 12-11 (20′), 17-14 (25′), 18-18 (descans), 22-21 (35′), 26-22 (40′), 29-26 (45′), 33-30 (50′), 34-31 (55′), 36-34 (final).

JUVENIL MASCULÍ (1a CATALANA – 1a fase G.C)

CE TORTOSA, 32 (15)
HANDBOL GAVÀ, 29 (14)

CE Tortosa: Unai (7 aturades), Pau (9 aturades), Marc (3 aturades). Joel Benet (3), Isidro (14), Joel Galán (1), Joel Monllaó (5), Adrián, Izan, Damià (2), Gerard (1), David, Manel (1), Yannick (5).

Victòria a domicili en un intens partit contra el segon classificat que tanca la primera fase de la competició.

La primera meitat del primer temps es veu igualtat en el terreny de joc, amb lleuger avantatge dels locals en el marcador. L’equip mostra seguretat i encert en atac i bon treball en defensa. A la segona meitat d’aquest primer temps l’equip millora en el joc, la bona feina dels porters sota els pals propicia la captura del rebot en defensa i la sortida en contraatac, completant jugades i anotant punts que els permet distanciar-se en el marcador. Al minut 22 arribem a la diferència més gran de gols, 12-8. El rival demana temps i aprofita uns minuts de desencert i errades no forçades dels tortosins per a reduir distàncies, arribant al descans amb el resultat de 15-14.

Amb la represa els ebrencs continuen ben posicionats sobre la pista, amb eficàcia en atac i bona feina aturant el joc rival. Els visitants intensifiquen el treball defensiu i els segueixen de prop durant els primers minuts sense aconseguir atrapar els locals, que van distanciant se tal com avançava el segon temps. Al minut 20 el marcador mostra un 27-22, assolint la major avantatge de punts. L’equip gestiona bé els darrers minuts de partit, amb encert i entesa, mantenint el domini del joc i del marcador fins a arribar al xiulet final amb el definitiu 32-29.

Gran victòria que, tot i no tenir efectes sobre la classificació, encoratja els nois de cara a la 2a fase.

JUVENIL FEMENÍ (1a CATALANA – 1a fase G.A)

CE TORTOSA, 28 (15)
HANDBOL AMPOSTA, 27 (14)

CE Tortosa: Paula (11 aturades), Luna (3), Maria (2), Noa (1), Cinta (3), Sofia (1), Mar (5), Carlota (4), Núria, Minerva (9), Thania.

Partit no apte per a cardíacs dels que fa afició. Un partit espectacular els que ens van oferir els dos conjunts de les Terres de l’Ebre.

L’equip ampostí es presentava com equip imbatut i les tortosines necessitaven guanyar el partit per poder assegurar la tercera plaça i aspirar a jugar la segona fase com una de les dues millors terceres classificades dels quatre grups que conformen la lliga de Primera Catalana.

Comença el partit i les ampostines demostren el perquè són les primeres de grup. Un parcial de 0-4 fa preveure que el partit no serà gens fàcil per les tortosines. Tenen una defensa pressionant sobre les laterals atacants que no deixa moure amb facilitat la pilota a les locals. Al minut 5 aconsegueixen el primer (1-4) i ja comencen a circular una mica millor la pilota en atac. En defensa ja comencen a pressionar també una mica més, amb ajudes quan una companya es veia superada. El marcador en el minut 10 és de 4-8, però al minut 15 ja estan 7-8. L’Amposta continua jugant a bon nivell, però les tortosines ja han entrat al partit, i saben com atacar la defensa rival i, en defensa, pressionen, poden robar pilotes i provocar errades en les passades i llançaments forçats. Al minut 20 ja empaten el partit i a partir d’aquí ja es fiquen en un gol damunt i sempre manaran en el marcador (empata Amposta, un gol amunt Tortosa). S’arriba al descans amb un marcador favorable al Tortosa de 15-14 i amb bones sensacions de cara a la segona part.

Després de les indicacions pertinents per part de l’entrenador al descans, comença la segona part i l’Amposta puja la intensitat defensiva, fent quasi una doble mixta sobre els laterals, però aquesta defensa no els hi acaba de sortir del tot bé perquè les tortosines troben espais molt clars en la defensa i fa que se’n vagin del marcador ràpidament (19-16, minut 5). L’entrenador ampostí demana temps mort per mirar de refer l’equip, però no acaba de sortir l’efecte esperat i les tortosines continuen ampliant l’avantatge (21-16, minut 10).

Els dos equips volen guanyar el partit, estan decidides a defensar, a pressionar, a provocar errades en l’atac rival, i això fa que puguin sortir al contraatac, i que hi hagi atacs ràpids.

En aquest intercanvi d’atacs/defenses, i gràcies a l’avantatge que tenen les tortosines en el marcador, fa que tinguin el partit més o menys controlat, amb un coixí de 3 gols durant bastants minuts (23-20, minut 15; 24-21, minut 20). Però l’Amposta continua pressionant, lluiten cada pilota i les tortosines comencen a estar una mica nervioses. Tot i demanar temps mort l’entrenador local, no acaben de sortir del tot bé les coses i això provoca que les ampostines s’apropin en el marcador (25-24, minut 25) i arribin a empatar el partit al minut 27.

Però les jugadores tortosines estan decidides a guanyar el partit. Pressionen més en defensa, recuperen la pilota i l’atac aconsegueix un altre gol (27-26). Toca defensar molt i aquesta defensa tan asfixiant els hi provoca una exclusió. Tot i la superioritat ampostina, no aconsegueixen marcar gol. Ara ataca el Tortosa, però tampoc marquen el gol de la tranquil·litat. Toca defensar un altre cop. Continuen pressionant i l’àrbitre torna a treure 2 minuts a una jugadora tortosina (minut 28:01; la resta del partit sempre jugarà el Tortosa en inferioritat). Només quatre jugadores a pista. L’atac ampostí ho intenta, però no poden llançar còmodament. Ara toca atacar al Tortosa, amb només quatre jugadores. Amposta pressiona, però les tortosines arriben a l’àrea rival. Es van passant la pilota i, finalment, la perden. Torna a atacar l’Amposta i el Tortosa recupera una de les 2 jugadores excloses.

Defensen molt bé i ara toca atacar amb cap, però davant la pressió de les ampostines, perden la pilota i Amposta fa gol: empat a 27 quan falten 30 segons. Treuen de mig camp i intenten atacar la defensa ampostina. En un primer moment no ho aconsegueixen. Falta. Treuen la falta, continuen buscant un forat per on llançar i no el troben. Una altra falta i….. final del partit.

Esclat d’alegria per part de les jugadores i del públic. Un final de pel·lícula per un partit emocionant, trepidant, dels que fa afició.

CADET MASCULÍ (1a CATALANA – 1a fase G.E)

CE TORTOSA, 30 (14)
CH AMPOSTA, 35 (15)

CE Tortosa: Pau, Marc D., Martí, Tomàs, Jazint, Marc C., Izan, Marc S., Aaron, Xavi, David, Iker, Octaviano, Joan S., Pol, Unai. Entrenador: Gonzalo Castaño.

Derrota a domicili enfront el C.H. Amposta en el partit que tancava la primera fase del grup E de la Primera Catalana Cadet.

Un partit on el C.E. Tortosa ha anat a remolc en el marcador al llarg de pràcticament tota la seva totalitat. L’equip tortosí començava el partit amb un to baix, especialment en defensa, per sota dels partits anteriors i molt diferent respecte l’enfrontament de la primera volta que va disputar al pavelló del C.H. Amposta, on va guanyar. Els ampostins, amb alguns dels seus jugadors clau recuperats, van imposar un ritme lent i pausat durant tot el partit.

El CE Tortosa, contagiat potser en excés, va anar perdent claredat en atac a mesura que avançava el partit. Malgrat tot, la diferència en el marcador en finalitzar la primera meitat era mínima (14-15), però a diferència d’altres partits, l’equip aquest cop mostrava seriosos dubtes per poder capgirar-ho.

A la represa, els tortosins van sortir més concentrats i agressius en defensa. El canvi de porter per part de l’entrenador rival va fer que el C.E. Tortosa remuntés i es posés per davant del marcador quan el rellotge marcava els primers deu minuts (23-22). Però el miratge va durar tan sols cinc minuts. El temps que va trigar en tornar a la pista el porter titular del C.H. Amposta. Llavors els tortosins van tornar a topar amb un mur que, poc a poc, psicològicament els va anar gastant. L’equip va lluitar fins al final, va donar-ho tot, però no fou suficient. Amb una mica més d’encert ofensiu molt probablement el resultat hagués estat diferent. Però la manca d’encert, les aturades del porter rival, la manca d’agressivitat defensiva, la poca concentració i, perquè no dir-ho, el factor sort sovint en contra, van ser un còctel difícil de digerir.

Malgrat tot, i afortunadament per l’equip, aquesta derrota ha vingut en un moment dolç on l’equip ja tenia pràcticament assegurada la segona plaça del grup. Ara a descansar i recuperar forces per enfrontar amb garanties la darrera etapa de la competició que, de ben segur, serà tan exigent o més que aquesta.

INFANTIL MASCULÍ (1a CATALANA – 1a fase G.E)

HANDBOL COOPERATIVA SANT BOI, 31
CE TORTOSA, 27

CE Tortosa: Ferran, Àlex Gas, Pol, Martí, Quim, Oliwier, Robert, José, Edgar, Marc Martí, Pau Adai, Oriol, Igor.

L’equip tortosí es desplaçava amb nombroses baixes a la pista del Sant Boi, però motivat i amb ganes de fer-ho bé. A l’inici els locals s’han posat per davant del marcador amb un joc intens i marcat pel cos a cos. Els tortosins però, han estat capaços de fer bones rotacions el que els permetia retallar les diferències al marcador, enfilant camí de vestidors amb tres gols de desavantatge.
Un cop iniciada la represa, seguia amb la mateixa intensitat el duel amb els locals que buscaven aprofitar els forats, mantenint a ratlla als de la capital del Baix Ebre, que veien com se’ls escapolia la victòria en els darrers compassos del partit on la efectivitat local era determinant.

INFANTIL FEMENÍ (1a CATALANA – 1a fase G.C)

CE TORTOSA, 34 (13)
CH AMPOSTA ‘GROC’, 14 (6)

CE Tortosa: Alba, Jana (6), Patrícia (9), Ainara (8), Mariona (2), Èlia, Lidia, Núria (8), Sofia (1), Nathalie (18 parades).

Quart partit de la segona volta de la lliga, de les noies d’infantil dirigides, per Alexandra Albesa.

El partit comença amb una clara superioritat per l’equip local, tant en defensa com en atac, les jugadores tortosines, sortien amb una defensa avançada, que les ha servit per robar pilotes i encarar de cara a la porteria, amb plena efectivitat. Desplegant un bon joc, de totes les jugadores, participant els extrems, i una intensitat del joc, ha fet que el marcador sigui a favor d’elles, el resultat de la primera part fou 13-6.

Amb la represa del partit, tot continua igual al marcador, amb assistències a la pivot, que resol amb gols. Cal destacar també les parades de la portera, a la segona part parant fins i tot, un penal tirat per l’equip rival. L’equip mostra bon joc i control de la situació, en tot moment, això fa, que el resultat final del partit fou 34-14.

Victòria importantíssima, treballada de tot l’equip, les ganes que totes han ficat, l’actitud des del primer minut del partit, sempre et recompensa. Felicitar l’afició pel suport que han tingut a les jugadores des de la grada, gràcies. La pròxima jornada serà l’últim partit de la lliga, contra la canonja, un clar rival per les primeres posicions, encoratgem l’equip per al partit, endavant.