IniciHandbolBronze per a la selecció catalana juvenil femenina dirigida per Joana Rieres...

Bronze per a la selecció catalana juvenil femenina dirigida per Joana Rieres a l’Estatal

La selecció de Navarra, campiona i superior a la resta de rivals, va impedir l’accés a la final de la selecció catalana juvenil femenina, al Campionat i Copa d’Espanya de Seleccions Autonòmiques, disputada del 3 al 8 de gener a la Costa Blanca.

El torneig va reunir a 102 seleccions autonòmiques, repartides en 16 masculines i 16 femenines en categoria juvenil, 18 i 18 en cadet, i 17 i 17 en infantil. Més de 2.500 esportistes en etapa de formació, van disputar més de 300 partits, repartits en 14 pavellons d’onze seus: Benidorm, Alacant, Altea, Benissa, Callosa d’en Sarrià, l’Alfàs del Pi, Nucia, Vila Joiosa, Mutxamel, Sant Joan d’Alacant i Sant Vicent del Raspeig.

La selecció juvenil femenina, amb la tortosina Joana Rieres component de l’Handbol Amposta, com a màxima responsable de la preparació, va començar perdent en la fase de grups per 26-24 amb Euskadi, 22-42 amb Navarra i va supercar per 29-40 a Galícia. En quarts de final es va imposar per 22-18 a Andalusia, trobant-se en semifinals de nou amb l’obstacle insalvable de Navarra, que va tornar a guanyar al conjunt català per 30-21. En la final les navarreses van supercar amb autoritat amb 27-20 a Euskadi, mentre Catalunya finalitzava en una meritòria tercera plaça, després de guanyar per 27-23 a la Comunitat Valenciana.

També, en tercer lloc, es va classificar la selecció cadet femenina amb la jugadora del CH Ascó, Agnès Grau, després de superar en la primera fase per 26-24 a Castella la Manxa, 30-25 a Euskadi, i 26-18 a Navarra, imposant-se en el partit per al tercer lloc 31-23 a Andalusia, havent perdut 23-25 amb la Comunitat Valenciana en semifinals, i superat en quarts de final a Madrid per 30-23.

La selecció infantil es va penjar la medalla de bronze a la Copa Espanya, després d’aconseguir el tercer lloc, superant per 23-15 a Madrid, després de perdre en semifinals per 27-29 amb Múrcia, imposant-se en quarts de final a l’Aragó, 29-25 amb molt protagonisme de les jugadores del CH Ascó, Blau Jordà i Ariadna Pujol.