IniciFutbolFutbol femeníCatalunya amb l'aldeana Noa Benito titular, remunta i accedeix a les semifinals...

Catalunya amb l’aldeana Noa Benito titular, remunta i accedeix a les semifinals de l’estatal

L’aldeana Noa Benito va tornar a ser titular, com en tres dels compromisos anteriors, i va tenir una aportació destacada en el triomf de Catalunya davant Navarra, en un partit on van haver de remuntar un gol advers durant la segona meitat del partit, exhibint el potencial ofensiu del qual disposa el conjunt que entrena Edu Castillo aixecant l’1-0 amb que havia finalitzat el primer temps de l’encontre.

Era el primer cop que es posaven per darrera al marcador arran d’un servei de banda que quedava mort dins la frontal de l’àrea a peu de Daniela Malón que rematava i tot i tocar la pilota la portera catalana s’acabava introduïnt dins la xarxa, pràcticament en fred quan es duien només cinc minuts de partit. La reacció catalana es feia esperar fins a falta de sis minuts per al descans, després d’una canonada de la frontal de les catalanes que petava al pal dret de la porteria navarra. Era arran d’un servei de lliure directe servit ràpidament en curt per a Lídia Gibert, que s’internava a l’àrea i la seva volea es convertia en un refús que aprofitava una Elena Vizuete molt murri per a empentar l’esfèric al fons de la xarxa establint així l’empat a un amb que es marxava als vestidors.

Catalunya que havia estavellat dues pilotes al travesser durant la primera meitat, sortia amb la lliçó apresa un cop iniciada la segona part, i posaven setge als dominis navarresos. Una activa Lídia Gibert tenia dues rematades on la primera sortia excessivament creuada al costat del pal dret de la porta de Navarra i pocs minuts més tard, en acció individual, es desfeia de es rivals que li sortien al pas i es presentava completament sola davant la portera navarresa que feia una aturada providencial en una rematada a boca de canó. També tindrien la seva les navarreses, que arran d’un servei de falta a la línia de mitjos, penjaven la pilota i davant la passivitat defensiva catalana entre dos jugadores es feien nosa quan ja es cantava el gol i la rematada es perdia fora. Ensurt per a les d’Edu Castillo, que pràcticament en la propera acció es passava de l’1-2 al 2-1, en una jugada magistral individual d’Elena Vizueta que feia un eslàlom a totes les rivals que li sortien al pas i amb la conducció es presentava sola davant la portera a la que batia amb una rematada rasa. El més difícil ja estava fet, que era donar-li la volta al marcador. Però no s’aturava el potencial ofensiu de les catalanes que arran de la sortida d’un córner forçat per Elena Gibert, ella mateixa s’encarregava de rematar-lo amb una acció on li creuava la pilota al pal llarg (31′). Ja sobre el xiulet final de l’àrbitre sentenciava Catalunya amb una canonada des del vèrtex esquerre de l’àrea i finiquitava el duel amb el 4-1 definitiu.

La victòria dona el passi a la Selecció Catalana sub 12 femenina per a la semifinal de la competició. El partit es jugarà aquest diumenge 26 de juny, a partir de les 10.30 hores, davant l’amfitriona, la Comunitat de Madrid, i en directe a rfef.es.