IniciFutbol1ª CatalanaContinua la guerra oberta entre alguns clubs de la primera catalana de...

Continua la guerra oberta entre alguns clubs de la primera catalana de futbol i la Federació

ESPORTS // La guerra oberta entre la Federació Catalana de Futbol i els clubs de 1a catalana seguix candent. Després de la reunió del passat dilluns entre els representants dels clubs i de l’estament federatiu, encara no s’ha arribat a cap acord definitiu que desencalle la situació. 

L’FCF seguix defensant que seguint el marc jurídic aprovat en l’assemblea general ordinària del 20 d’agost a Blanes, el que seguix vigent és el pla de competició que es va aprovar, i que marca els ascensos i descensos previstos.

Este compliment del reglament s’ha de produir amb independència d’allò que ocorri amb la resta de categories del futbol territorial i de base, a l’espera de les decisions que puga adoptar en els pròxims dies el Procicat, l’autoritat competent per a l’aixecament de les restriccions actuals. El secretari general de l’FCF ho va explicar així: “L’assemblea general ordinària del 20 d’agost ens va donar un mandat molt clar. Si les competicions es poden jugar a una única volta o fase s’han de fer, sempre que per dates, siga possible. En este cas se dona esta circumstància i, per tant, ni junta directiva ni cap altre òrgan de l’entitat pot dixar sense efectes o modificar l’acord, llevat que no fos possible disputar la competició dins la temporada en curs o en unes condicions que no les fes viable”.

Donades estes circumstàncies, hi ha clubs com el CF Gandesa, que este matí han publicat a través de les xarxes socials el seu rebuig a la resposta que els han transmès des de l’estament federatiu: “De resultes de l’anunci que la Federació Catalana de Futbol havia realitzat que en el supòsit que no es pogués reprendre la competició a Segona Catalana i s’hagués de declarar nul·la la temporada, no es produirien descensos de Primera Catalana, el nostre president, Marc Fornós, davant l’anunci del Procicat de mantenir la suspensió de les competicions territorials, a excepció d’aquelles que donen accés a categories nacionals, s’adreçava el passat 26 de febrer al president de la FCF i al delegat de les Terres de l’Ebre, per a sol·licitar que per part de la FCF es declarés de manera immediata la nul·litat de la temporada 2020-21 a Segona Catalana, i conseqüentment i atenent a l’absència de descensos de Primera Catalana autoritzés la represa de la competició a la categoria de Primera Catalana de manera opcional, sense comportar per als conjunts que optessen per no competir cap mena de sanció ni econòmica ni, per descomptat, esportiva. Si bé, el passat diumenge, 28 de febrer, Joaquín del Pino, delegat de la FCF a les Terres de l’Ebre, es posava en contacte amb el nostre president mostrant la seua bona voluntat de buscar una possible solució a la nostra problemàtica, el departament de competició territorial de la FCF ens ha sorprès novament amb la resposta a la nostra carta, que us adjuntem, fent un cop més gala de la seua intransigència a les nostres demandes i la seua nul·la intenció de poder trobar una sortida consensuada a la complicada situació que estem vivim la gran majoria de clubs de la nostra categoria”.

Això en resposta a l’escrit que els han adreçat des de la Federació Catalana de Futbol respecte a la carta que van adreçar des del club gandesà el passat 26 de febrer i que diu el següent: “En resposta a la vostra carta, us informem que els efectes classificatoris de la competició de Primera Catalana no depèn del fet que es puga disputar la Segona Catalana sinó, tal com s’especifica en el Pla de Competicions, del fet que la mateixa competició de Primera Catalana puga disputar en la seua totalitat la primera fase d’esta. Partint d’esta premissa, no és possible accedir a les peticions que efectueu, atès que comporten un incompliment del que s’establix a l’indicat Pla de competicions”.

El conjunt terraltí, que porta des d’abans d’acabar l’any sense entrenar, veurem si es presenta o no a jugar este cap de setmana, diumenge a les 12 del migdia al camp del Santboià. De moment, la postura inflexible que han manifestat els directius del conjunt de la Terra Alta és que no tornaran a jugar esta temporada i més en les condicions que plantegen, sense públic als estadis. És una situació insostenible, consideren des de la junta directiva.

Des de la Territorial de Futbol a les Terres de l’Ebre insisteixen que la resposta del departament de competició és correcta, “i mentre no haja la suspensió de la segona catalana i haja dates per jugar no tenen cap potestat per anul·lar-la perquè el pla de competició aprovat a l’assemblea obliga al seu compliment. Un cop s’anul·le la segona catalana llavors si és que podrà aplicar el que ells demanen”. La situació encara es complica més quan al saber que els grups de segona catalana de Barcelona i Girona estan disposats a competir en grups de 22 equips i jugar els partits que facen falta entre setmana.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 36 = 38

Últimes notícies