IniciFutbolFutbol femeníCop de puny sobre la taula de l'Aldeana femení que se sitúa...

Cop de puny sobre la taula de l’Aldeana femení que se sitúa tercer (3-2)

Importantíssima victòria la que va aconseguir l’Aldeana femení en el partit de recuperació davant el segon classificat, el Nàstic de Tarragona, que va quedar suspés pel vent a la setena jornada del campionat i les aldeanes van aconseguir avançar-se amb dos gols (3-1) durant la represa, que seria definitiu per a la sort del punts en litigi i que les permet superar a les de la capital de província a la classificació per un punt i emparellar-se amb el Calafell, que té un partit pendent de recuperar davant el Gandesa que es disputa aquest proper dijous dia 8 de desembre.

Les aldeanes arrancaven el partit intentant proposar un joc més combinatiu davant un Nàstic de Tarragona, molt ben replegat defensivament i pràcticament renunciant a l’atac donant-li la possessió de la pilota a les locals, que topaven un cop darrera l’altre davant el sistema de contenció tarragoni en un partit espés, dels típics de picar pedra. Durant el primer quart d’hora fruit d’aquesta dinàmica les jugadores de Garcho generaven una acció per banda, que acabava en una centrada a l’àrea on es produien unes mans que significaven el penal que Marta Alegre s’encarregava de transformar avançat a les de la Unió al marcador. De mica en mica, va reaccionar el conjunt grana que anava guanyant terreny i a l’últim minut, arran d’un servei de banda penjat a l’àrea, Ainhoa saltava de cap amb una rival no tocant la pilota que li caia a Célia que afusellava l’empat abans de marxar als vestidors, amb tot per decidir.

Curiosament, l’embranzida pel gol de l’empat al darrer minut del primer temps, que podia empentar al Nàstic, va sortir a la inversa i l’Aldeana va sortir molt endollada als primers compassos del segon temps, aconseguint dos gols en espai de tres minuts de marge, que li donaven un botí ampli abans de complir-se els primers deu minuts de joc. El primer arran d’una centrada en una falta lateral, que Alba Fischer rematava per sobre la portera i tres minuts més tard en una pressió alta de l’equip aldeà on Eva li guanyava l’acció a la defensora i la portera visitants i aconseguia enviar-la al fons de la xarxa establint el 3 a 1. “Vam estar molt ben posicionades sobre el terreny de joc i vam ser superiors en aquest aspecte al Nàstic. Fruit d’aquesta dinàmica vam saber aprofitar les ocasions que vam generar i amb aquests dos gols de la segona meitat vam donar un cop d’efecte gairebé definitiu a un partit que resultava molt anivellat” ens comentava Garcho, l’entrenador aldeà. El Nàstic a la desesperada, va saber aprofitar una acció a pilota aturada en un servei de falta directa a cinc metres de la frontal, en la qual escurçaven diferències però sense arribar a inquietar més el marc de l’Aldeana, fruit de la concentració defensiva que estan oferint les ebrenques aquesta temporada només havent encaixat aquests dos gols en el que va de campanya. Tot i això, i la inferioritat visitant quedant-se en inferioritat en la recta final, el Nàstic va aconseguir marcar l’empat a tres en una acció bastant dubtosa, en la qual l’àrbitre va apreciar fora de joc.

UE ALDEANA, 3
GIMNÀSTIC DE TARRAGONA, 2

UE Aldeana: Mendi, Ainhoa, Alba Fischer, Alícia, Cris, Patri, Andrea Simón, Paula Marqués, Júlia Lineros, Marta Alegre, Anna Escribano. També van jugar: Raquel Santamaria, Mar (ps), Paula Adell, Sílvia Maicas, Julene, Sara Ber, Eva, Carla Ferrando.

Gimnàstic de Tarragona: Isa, Ekaterina, Carla, Itziar, Amelia, Cloe, Marlene, Cèlia, Lisbeth, Ane, Paula. També van jugar: Vero, Sónia, Natàlia, Andrea, Irene.

Àrbitre: Youseff Abaghad, de la delegació arbitral de les Terres de l’Ebre. Va amonestar a Julene (38′), Sara Ber (58′), Carla Ferrando (61′), Patri (63′), Raquel Santamaria (89′), l’entrenador Agustí Martí ‘Garcho’ (59′) de la UE Aldeana i a les visitants Itziar (2) (87′), Marlene (78′), Cèlia (89′), Ekaterina (2) (a la finalització de l’encontre). Va expulsar amb roja directa a la local Marta Alegre (89′) i a Vero (89′) del Nàstic de Tarragona.

Gols: 1-0, Marta Alegre (p) (13′); 1-1, Cèlia (45′); 2-1, Alba Fischer (50′); 3-1, Eva (53′); 3-2, Itziar (69′).

La classificació al grup 2 de la lliga femenina provincial, després de recuperar-se el partit corresponent a la tercera jornada del campionat, queda com podeu veure a la imatge inferior: