IniciFutbol3ª CatalanaCorrectiu de la Cava davant l'Amposta 'B' per seguir enganxat (5-1)

Correctiu de la Cava davant l’Amposta ‘B’ per seguir enganxat (5-1)

La Cava va esvair els dubes i els fantasmes que havien planejat per sobre de l’equip Jordi Roca i Joan Miquel Vilaplana, amb una victòria convincent després de tres jornades on no havien sumat els tres punts en disputa. L’Amposta ‘B’ va ser la víctima dels del Baix Ebre amb un protagonista d’excepció, el debutant Adri Alonso procedent del Perelló, que amb dos gols i dues assistències va destacar en el triomf deltebrenc.

Equip inicial del CD la Cava amb el nou fitxatge Adri Alonso, que es va estrenar amb dos gols. Foto: CD la Cava

Els blanc-i-blaus que van poder recuperar efectius respecte a la setmana passada i amb la incorporació del davanter Adri Alonso, que acabaria marcant dos gols en el dia de la seva estrena, i amb les incorporacions d’Imanol i León ja oferien més prestacions al conjunt de Jordi Roca i Joan Miquel Vilaplana, que malgrat la baixa definitiva de Miguel que ha sortit del club aquesta mateixa setmana, van donar-li una major consistència als caveros que ràpidament van aprofitar dues accions ofensives per situar dos gols de renda al marcador abans del primer quart d’hora de joc.

A la sortida d’un córner Sergi Bel entrant des del darrera desequilibrava el duel als nou minuts de partit i quatre minuts després, el debutant Adri Alonso recollia una pilota filtrada i en una acció on la fortuna li va somriure al davanter, es quedava sol davant el porter Marc al que superava i feia pujar el segon gol i ampliava distàncies per als locals als tretze minuts de joc. A partir d’aquí la reacció ampostina els apropava al gol per escurçar diferències i en tres situacions podien haver marcat però ho evitava Figo. Al fil del descans una nova escapada en velocitat d’Adri Alonso li permetia desbordar i fer l’assistència cap a Devon que des de la corona de l’àrea enviava la pilota al fons de la xarxa i fer pujar el tercer al marcador. Resultat amb que s’arribava al final del temps reglamentari.

Als primers compassos de la represa semblava que la relaxació li podia jugar una mala passada al conjunt local, en una nova jugada desafortunada de la defensa local en el primer atac dels blanc-i-blaus durant la represa, Adri Alonso es trobava el rebot i ampliava la renda per als caveros (49′), demostrant l’olfacte golejador del qual disposa. Amb el partit resolt, els ampostins ja abaixaven els braços i Imanol en una nova assistència del jugador més destacat del partit, Adri Alonso, culminava la golejada local (62′). Amb el duel decidit reclamaven un més que possible penal quan Imanol es quedava sol dins l’àrea davant el porter Marc que l’arrollava i l’àrbitre no va considerar que l’acció fos punible.

Sala de premsa:

Joan Miquel Vilaplana, segon tècnic local, ens apuntava “que teníem marcat en roig al calendari, després de tres jornades complicades, que s’havia de guanyar si o si i amb aquesta convicció vam sortir al camp. Vam sortir bastants posats al partit i en dos accions aconseguiem ficar-nos amb un còmode avantatge que ens feia encarar el partit amb major tranquil·litat. A la represa a partir del 4-0, vam jugar el que restava de confrontació pràcticament a plaer” ens comentava Vilaplana que afegia “que durant la segona part vam poder donar entrada i minuts a jugadors que no havien tingut tant de protagonisme fins ara i ens hem de felicitar d’haver pogut donar entrada a Sergi, un altre noi del filial“. L’entrenador blanc-i-blau es lamentava que “la llàstima va ser al final del partit quan l’àrbitre va voler ser trist protagonista en una acció de Pau Valmaña que de rebot li tocava a la mà la pilota de forma involuntària i per les protestes de l’acció li mostrava la segona targeta groga i ens deixava en inferioritat, assenyalant-nos el vuitè penal en contra en dotze partits. De rècord!” assestava Vilaplana.

Per al tècnic ampostí Andreu Cano “l’equip va acusar la innactivitat de més d’un mes sense competir entre els Nadals i la setmana passada amb els casos de la covid-19 que ens van impedir jugar, no podíem competir i això ens va passar factura. Aquest fet i les nombroses baixes que ens afectaven, van fer necessari que fins a sis juvenils tinguessin que completar la convocatòria i vam intentar competir al millor nivell que podíem fer-ho. L’efectivitat local en aprofitar les tres primeres arribades clares de gol que van disposar, van acabar en gol, i això ja va marcar el partit” sentenciava Cano que afegia que “nosaltres no vam estar bé. Ens va faltar ritme de competició per poder fer front al potencial d’un equip cridat a lluitar per les primeres posicions. No és la nostra lluita. Tot i això, a la represa crec que vam estar millors que ells i vam intentar donar la cara” ens deia l’entrenador ampostí.

Podeu veure la classificació després de la tretzena jornada de la lliga de la tercera catalana al grup 1 clicant la imatge inferior:

La propera jornada:

Dissabte a un quart de cinc la Cava tindrà una prova de foc davant el Flix, que s’ha despenjat de la lluita pel lideratge del grup, però tenint en compte que a la Ventonella tan sols ha cedit una derrota (sorpresivament davant el Benissanet per un ajustat 0-1) en aquesta primera volta del campionat, sumant tres victòries i dos empats en els altres compromisos disputats pels riberencs. Els blanc-i-blaus que es van retrobar amb la victòria després de tres compromisos on havien sumat dos punts de nou possibles, estan a deu de distància del líder. És una prova de foc per als de Jordi Roca. Xiularà el partit el col·legiat de la delegació ebrenca Mouad Benyazid.

Per la seva banda l’Amposta ‘B’ s’enfrontarà al Gandesa, dissabte a partir de dos quarts de cinc de la tarda. Els gandesans, que acumulen tres victòries de forma consecutiva, miraran d’aprofitar la inèrcia positiva i esperar una ensopegada del Catalònia en la visita a la Cala, en un partit que arrancarà a la mateixa hora que el partit entre l’Amposta B i el Gandesa. Els ampostins, que van tornar a la competició després dels Nadals i l’ajornament del seu compromís fa tot just fa dues jornades davant el Jesús i Maria afectat per casos de coronavirus, i van encaixar una dolorosa derrota davant la Cava, el tercer en discòrdia en la lluita per l’ascens a final de temporada. Els ampostins que lluiten per allunyar-se de les places de descens, estan en una posició intermitja amb 16 punts amb 10 punts més que l’Alcanar que ocupa la segona posició que dona lloc al descens a quarta catalana a final de temporada. El partit serà dirigit per la col·legiada tarragonina Ana Domínguez Palacios.