IniciFutbol3ª CatalanaEl Gandesa goleja al Tortosa B i es manté a l'estela del...

El Gandesa goleja al Tortosa B i es manté a l’estela del líder (4-0)

Continua el frec a frec del Gandesa per donar caça al líder, Jesús Catalònia, quan resten dos jornades per al final de la primera volta. Els jesusencs li traspassaven la pressió dissabte guanyant al Corbera d’Ebre (3-1) en remuntar el partit i els de la capital de la Terra Alta van trencar el partit amb vint minuts on van desbordar als roig-i-blancs, esvaïnt els dubtes que hi podien haver i acabant la jornada als mateixos set punts respecte als de la Santa Creu.

Se li posaven bé les coses als homes d’Ivan Romeu quan als dos minuts de partit Dilla entrant des de la segona línia rematava al fons de la xarxa una centrada de Saumell que trencava l’empat inicial. Els tortosins trencaven la bona dinàmica de les darreres jornades on havien pogut plantar cara al Jesús i Maria i la Cava (tot i jugar en inferioritat durant gairebé una hora de partit) i van quallar els pitjors vint minuts de la temporada en la que es van veure clarament desbordats pel joc dels gandesans. Arran d’una sacada de porta en llarg d’Eric Segarra la pilota li arribava a Saumell que controlava i li feia la passada de la mort per a Dilla qui ampliava les diferències en una acció de tiralínies. Amb els tortosins clarament fora del partit i sense temps de reaccionar, arran d’una bona triangulació entre Saumell i Dilla, la centrada al segon pal, la rematava Albert Castell entrant des de darrera i pràcticament la sentència del partit al minut 21. Els de la capital del Baix Ebre es van poder espolsar la pressió de sobre amb el 3-0 i van millorar les seves prestacions, arribant amb claredat i equilibrant les forces tot i tenir molt complicat l’aconseguir un resultat positiu. A la contra, els gandesans podien haver fet el quart en una gran jugada entre Ubalde i Albert Castell que acabava en un xut al pal i el refús rematat de nou al pal per Ubalde.

A la represa seguia la mateixa tònica dels darrers vint-i-cinc minuts de la primera meitat, amb un joc concentrat al mig del camp i sense arribades clares a les dues àrees. Els visitants gaudirien de la més clara, en un mà a mà amb el porter Eric Segarra que feia una gran aturada. Els gandesans eren més efectius i ampliaven el resultat definitiu, als 72′, amb una bona rematada d’Alcoverro des de la frontal de l’àrea que entrava per la dreta del porter tortosí.

Sala de premsa:

Podeu veure en el vídeo següent cedit pel CF Gandesa i l’empresa audiovisual Dithinks les valoracions dels dos tècnics Òscar Rumense pel Tortosa i Ivan Romeu pel Gandesa, al final del partit:

Podeu veure la classificació després de la tretzena jornada de la lliga de la tercera catalana al grup 1 clicant la imatge inferior:

La propera jornada:

Dissabte a partir de dos quarts de cinc de la tarda el Gandesa es desplaçarà en l’útima sortida d’aquesta primera volta del campionat al camp del filial de l’Amposta. Els gandesans, que acumulen tres victòries de forma consecutiva, miraran d’aprofitar la inèrcia positiva i esperar una ensopegada del Catalònia en la visita a la Cala, en un partit que arrancarà a la mateixa hora que el partit entre l’Amposta B i el Gandesa. Els ampostins, que van tornar a la competició després dels Nadals i l’ajornament del seu compromís fa tot just fa dues jornades davant el Jesús i Maria afectat per casos de coronavirus, i van encaixar una dolorosa derrota davant la Cava, el tercer en discòrdia en la lluita per l’ascens a final de temporada. Els ampostins que lluiten per allunyar-se de les places de descens, estan en una posició intermitja amb 16 punts amb 10 punts més que l’Alcanar que ocupa la segona posició que dona lloc al descens a quarta catalana a final de temporada. El partit serà dirigit per la col·legiada tarragonina Ana Domínguez Palacios.

Per la seva banda, el Tortosa ‘B’ que ha passat el seu ‘tourmalet’ particular amb els enfrontaments amb Jesús i Maria, la Cava i Gandesa seguits, es torna a desplaçar fora en un partit clau per les seves aspiracions de permanència davant el Santa Bàrbara. El conjunt planer que la setmana passada no va poder disputar el partit davant el Roquetenc afectat per un brot de coronavirus, buscarà sumar la seva tercera victòria davant l’afició d’aquesta temporada després d’haver-se imposat davant el Corbera d’Ebre (5-1) i l’Olímpic ME (3-1), precisament els dos equips que ocupen les places de descens directe. Dos punts separen als blau-grana dels roig-i-blancs ocupant la dotzena posició el Santa Bàrbara amb 9 punts, mentre el filial del Tortosa és desè classificat amb 11. El duel que arrancarà la penúltima jornada del campionat a partir de les 16 hores de dissabte al municipal planer, estarà dirigit per l’àrbitre del comitè tècnic de Tarragona, Eduard Paris Encinas.