IniciFutbol2ª CatalanaCruel i injusta primera derrota del Tortosa a casa, al temps de...

Cruel i injusta primera derrota del Tortosa a casa, al temps de descompte

Cruel i immerescuda primera derrota del Tortosa en el que va de temporada al municipal Josep Otero en l’enfrontament directe davant el Canonja, líder del grup de Tarragona, que arribava al camp tortosí amb quatre punts de marge sobre els tortosins (tenint en compte que la puntuació s’arrosega de la primera volta aquesta temporada) i que van sortir en set de diferència respecte als de Jordi Fabregat. Va ser un cop dur. Mereixien com a mínin i mirant-ho en el còmput global, qui va generar les ocasions més clares van ser els tortosins. Si algú mereixia els tres punts, era el Tortosa. Però això no va de mereixements. Resten tretze jornades per davant i tocarà remar per assegurar-se una de les tres primeres places, que donen lloc a l’anhelat ascens de categoria a primera catalana. La sort, va ser que els rivals van perdre en aquesta jornada. La lectura negativa per als roig-i-blancs és que l’Aldeana, l’Ulldecona i el Jesús i Maria s’acosten per darrera.

El cert que el partit va tenir una primera meitat on els de Fabregat es van veure incòmodes i precipitats. Sense poder fer el joc al que estaven acostumats. Tot i això, va disposar d’una primera opció el conjunt local arran de la sortida d’un córner des de la dreta de l’atac que Peke servia molt tancat i Kebba veia com a la frontal de la petita el porter li treia la pilota amb els punys, quan estava en disposició de fer la rematada. El duel, era equilibrat i sense un dominador clar amb un Canonja ben posicionat sobre el terreny de joc, que buscava les contres per a intentar sorprendre als de la capital del Baix Ebre. Nova ocasió per als roig-i-blancs quan Ibra era tivat pel braç a la frontal de l’àrea i Arnau Beltran s’encarregava de fer el llençament que superava la tanca i es perdia molt prop del travesser de la porta defensada per Ricard (19′). No obstant això, eren esporàdiques les arribades a les dos àrees. La primera opció visitant, va ser en una acció per banda esquerra que Gerard, molt atent, s’encarregava d’abortar anticipant-se a la rematada llençant-se al terra (21′) davant la internada de Cristian González que guanyava l’esquena als defensors locals. El Canonja s’estirava i tindria una nova ocasió clara, en una pèrdua al mig del camp que propiciava una contra conduïda per Rubio pel carril central i que arribava fins la corona de l’àrea des d’on rematava i la pilota es perdia per molt poc al costat del pal dret de la porteria de Gerard (29′). Nova oportunitat per als visitants, que amb el pas dels minuts van guanyar metres. Arran d’un servei de falta lateral penjada des de camp propi, que li arribava a fora la frontal a Antonio Domínguez que sense pensar-s’ho dos cops, connectava la rematada sobre el bot, i després de tocar a l’esquena de Dome la controlava el porter tortosí sense problemes (33′). I vam arribar al tram decisiu on de l’1-0 es passava al 0-1. Miky Torondel, perdonava a porta buida a la frontal de la petita, després que Kebba es presentés completament sol davant el porter canonjí recollint la pilota filtrada per Rafa Llop en una passada magistral per sobre la defensa. La primera rematada Ricard tapava molt bé amb el cos i el rebot li caia a Torondel, quedant-li un pél alta, per a rematar plàcidament i la pilota sortia per sobre el travesser. El Canonja, no fallava en la seua ocasió. Després de dos córners seguits per l’esquerra, la pilota li arribava franca a Antonio Domínguez al segon pal, que empalava ajustat al pal a la que no podia fer absolutament res Gerard per a evitar el gol. Tot i el gol, el Tortosa ho va seguir intentant per arribar amb equilibri al marcador a l’equador de la confrontació i pràcticament amb el temps complert, Kebba recollia una pilota filtrada per Rafa Llop, s’internava a l’àrea però perdia la verticalitat i l’obligava a rectificar enrera assistint cap a Ibra a la línia de la frontal des d’on rematava ras i creuat, sortint la pilota a molts pocs centímetres del pal dret de la porta de Ricard.

A la represa es van poder veure els millors minuts del Tortosa de tota la temporada. Van ser deu minuts d’assetjament brutal davant un Canonja que no podia sortir de la seua pròpia àrea i on la fortuna no va estar de cara al conjunt ebrenc. El domini tortosí va ser abrumador en aquesta fase i les ocasions se succeien davant els dominis visitants. Tan sols arrancar la represa, al primer minut, en una acció portada des de l’esquerra a la dreta, Gisbert doblava per banda i Peke li donava la pilota en profunditat, fent la centrada des del lateral dret de l’àrea i enverinant-se per al porter que refusava sobre la línia amb els punys i el rebot, després de tocar-li a les cames d’Antonio Domínguez es perdia per sobre el travessser i marxava a córner. A la sortida des de la cantonada, la pilota li arribava de nou a Gisbert, després de tres rebutjos, connectant un potent obús que es perdia fregant el pal esquerre de la porta visitant. L’allau tortosí va seguir freqüentant el marc visitant i Arnau Beltran, en una internada fins al lateral esquerre de l’àrea, centrava i la pilota es passejava per davant tota la porta sense trobar rematador. Acte seguit, arran d’un córner, la pilota li quedava a peus de Manu que rematava excessivament alt des del punt de penal per sobre el travesser. Rafa Llop, també tindria la seua, en una pilota que li arribava a l’extrem esquerre de l’àrea, des d’on rematava al pal llarg perdent-se a pocs centímetres del pal esquerre (49′). Però la més clara de totes, la tornava a disposar Miky Torondel, després d’una espectacular jugada de l’equip de Jordi Fabregat, que portava el joc de costat a costat, i la pilota acabava a peus de Gisbert que li posava una centrada medida al cap de Torondel que connectava la rematada creuada que acabava petant al travesser (52′). Amb els canvis, va mirar el tècnic de visitant de reajustar al seu equip i equilibrar les forces. Un fet que aconseguia. Però arribaria la primera acció polèmica de la tarde. En una combinació per banda esquerra entre Arnau Beltran i Roger, aquest darrer s’internava a l’àrea i clarament era derribat estant el peu a l’interior de l’àrea (tal com es pot veure a les imatges adjuntes). L’àrbitre en una decisió salomònica, va decidir que l’acció no era punible i va donar un bot neutral per al porter. El partit es va travar. En aquest tram de partit es va produir el debut del darrer fitxatge, Edgar Samper als 66′. Però quan més encallat estava el partit, a falta de sis minuts per al final del temps reglamentari, una genialitat de Manu després d’una gran acció individual de Peke, que assistia al central incorporat a l’atac i connectava una volea espectacular que entrava pel mateix escaire dret. Explosió d’alegria del nombrós públic assistent! El conjunt visitant, desaparegut en atac durant la segona meitat, es va estirar i va buscar la porta de Gerard, innèdit durant tota la segona part. Als vuitanta-vuit minuts i després d’una rematada d’Antonio Domínguez amb el cap, que forçava a l’estirada de Gerard desviant a córner, en el servei de cantonada la pilota s’acabava estavellant al travesser buscant el gol olímpic. Al minut següent, i després del segon córner consecutiu, es montava una contra en la qual Peke, que li marxava la pilota massa profunda, es refeia i buscava donar l’assistència cap a Edgar, anticipant-se Riky (89′). Quan tot semblava indicar que l’empat seria definitiu, una acció similar a la que s’havia innhibit en l’acció on no s’assenyalava penal sobre Roger, el mateix central tortosí acabava travant al jugador visitant, castigant-ho amb la senyalització del penal. Una acció si més no polèmica i amb diferent criteri. L’experimentat Antonio Domínguez agafava la responsabilitat i no errava en el llençament ajustat a la dreta de Gerard. Un gol, que valia més que tres punts.

Els tortosins després d’aquesta ensopegada mirarà de recuperar el terreny perdut a Jesús i Maria diumenge a partir de les 18:15 hores de la tarde. Per la seua part, el conjunt que lidera la classificació amb set punts de marge respecte al segon classificat, el Canonja, rebrà al seu camp diumenge a partir de les 12 del migdia a un altre dels conjunts ebrencs, l’Ulldecona que busca enganxar-se a la lluita pel tercer lloc d’ascens.

Podeu veure el resum del partit a partir del minut 45:04 del programa de Minut 91 del portal web Esports TE:

CD TORTOSA, 1
CF CANONJA, 2

CD Tortosa: Gerard, Gisbert, Roger, Manu, Arnau Beltrán, Dome, Ibra, Rafa Llop, Peke, Kebba (Edgar, 66’), Miky Torondel (Yassine, 66’).

CF Canonja: Ricard, Botero, Aitor, Antonio Domínguez, Maireles (Ilyass, 54’) (Ignasi, 76’), Cristian, Raúl López (Jonathan, 66’), Kevin, Alejandro Domínguez, Rubio, Erik (Adrià Sales, 85’).

Àrbitre: Pau Barnils Delgado, amb David Anglés Garcia i Lahsen Azougagh de la delegació arbitral tarragonina. Van mostrar targetes grogues a Ibra (61’), Manu (75’) i Edgar (90’+5’) del CD Tortosa i per a Erik (20’), Alejandro Domínguez (66’), Ricard (90’+3’), Adrià Sales (90’+5’) i a l’auxiliar Víctor Daniel Quiñones del CF Canonja.

Gols: 0-1, Antonio Domínguez (39’); 1-1, Manu (84’); 1-2, Antonio Domínguez (p) (90’+5’).