IniciFutbolFutbol BaseDes de les Terres de l'Ebre surt una iniciativa per ampliar l'edat...

Des de les Terres de l’Ebre surt una iniciativa per ampliar l’edat del futbol mixte

La Júlia, una noia de 13 anys de Flix, no podrà continuar jugant a futbol a l’equip mixt de l’Escola de Futbol de la J.E. de Flix perquè a Catalunya la norma federativa impedeix que les noies a partir dels 14 anys continuïn jugant en equips mixtes. Arran d’aquesta problemàtica, els pares de la jove, amb el suport de l’Escola de Futbol de Flix i de l’Ajuntament de Flix, han decidit emprendre una campanya sota el hashtag #NoiesEnJoc i una recollida de firmes amb l’objectiu d’aconseguir que des de la Federació Catalana de Futbol permetin l’esport mixt fins als 18 anys.

La normativa federativa a Catalunya és discriminatòria per raó de sexe ja que només afecta a les noies, i a més, frustra la projecció esportiva de moltes jugadores que es veuen obligades a deixar el futbol a causa d’aquest impediment. De fet, si la Júlia vol continuar jugant a futbol haurà de desplaçar-se 128 km fins a Riudoms, el municipi del Baix Camp és el més proper amb un equip femení la propera temporada. Aquesta mateixa situació en la que es troba la Júlia, la pateixen moltes més noies, sobretot, en entorns rurals on sovint no hi ha suficients noies per crear un equip femení.

Aquest fet podria vulnerar els drets de la menor, ja que al futbol la federació Catalana opta per concentrar les jugadores, a partir dels 14 anys, en equips femenins i amb prou feines hi ha equips mixtes. Això suposa que les jugadores hagin de prendre decisions i fer esforços que als nois no se’ls plantegen.

I passa a Catalunya, on en els darrers temps, les Administracions i els clubs estan destinant molts recursos per fomentar l’esport femení de base i elit. Però, per què hi ha tan poques dones que arriben a l’elit? Doncs perquè hi ha molts casos com els de Júlia, una noia on la seva projecció esportiva es pot veure frustrada només pel fet de ser dona i ser de la Ribera d’Ebre.

L’esport és competència de la Generalitat de Catalunya i és moment de fer un pas endavant, actualitzar els reglaments federatius que discriminen a una noia, pel simple fet de ser dona; cosa que no ho fa amb els nois de la seva mateixa edat.

La norma impedeix a les noies, com Júlia, seguir jugant en equips mixtes a partir dels 14 anys. Tot i ser una norma reglamentària, continua essent discriminatòria perquè no se li permet seguir a la categoria cadet només per ser dona i a més, podria estar vulnerant els seus drets fonamentals com a menor.

Malauradament, el cas de Júlia es repeteix pel territori català i de l’estat espanyol. Tan de bo, la Federació Catalana canviï la normativa. Donat que aquest problema no existeix a la societat. Júlia pot jugar i entrenar amb els seus companys de l’equip mixt de Flix sense problemes, els impediments apareixen quan l’equip es federa per entrar en competició. Per tant, és un problema que posa la Federació Catalana.

Les persones que vulguin donar suport a la campanya, poden fer-ho firmant la petició a www.change.org/noiesenjocPer tal que la firma sigui vàlida, caldrà verificar-la des del correu proporcionat a la petició.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 1 = 6

Últimes notícies