IniciMotorTrialDos podis d'Adam Raga en el retorn a la competició després de...

Dos podis d’Adam Raga en el retorn a la competició després de l’operació de menisc

El pilot d’Ulldecona Adam Raga (TRRS) ha tornat amb bones sensacions a la competició, una vegada recuperat de la seua lesió. El faldut, va passar pel quiròfan el passat dia 16 de juny, per ser objecte d’una cirurgia d’emergència del menisc de la cama esquerra, a l’Institut Universitari Dexeus, a càrrec del doctor tortosí Joan Carles Monllau. Des del mes de març tenia un trencament al menisc, que no li havia impedit competir a la primera meitat de la temporada, però la situació va canviar des de la prova disputada a San Marino.

El problema és que la part malmesa del menisc es va desprendre bloquejant el genoll i això li impedia fins i tot poder caminar. Per solucionar la situació es va sotmetre a una operació d’urgència per desbloquejar la cama i reparar el menisc.

Adam Raga no va poder participar en la quinta cita del Mundial de Trial a l’aire lliure del GP d’Andorra, però ha tornat a la competició oficial, com a resultat de les exploracions mèdiques realitzades, en comprovar la gran millora experimentada, en la recuperació del seu genoll després de la cirurgia de menisc.

La seua positiva reaparició, tot i no estar lògicament encara al cent per cent del seu rendiment, s’ha produit, amb motiu de la tercera prova del Campionat d’Espanya, amb doble puntuació, disputada a la petita localitat del Bierzo lleonès, amb 12 zones per la part est de la població, pels trams d’interzona més difícils. El recorregut ha estat força més curts que l’any passat.

La primera, penúltima i última zona de tipus indoor, estaven situades davant mateix del pàdoc, les 2 i 3 a només 200 metres, permeten al públic veure 7 zones en només 200 metres.

Jaime Busto (Gas Gas), es va imposar en les dos jornades, i consolida la seua condició de favorit al títol. Per la seua banda, Adam Raga va pujar al podi en les dos ocasions, amb la segona posició el dissabte amb 32 punts de penalització, a 5 de Busto, i per davant de Gabriel Marcelli (Montesa), 41 punts, amb qui van compartir podi.

En la jornada de diumenge va acusar l’esforç, després de la inactivitat, però aconseguint també pujar al podi en la tercera posició, amb 35 punts, per darrere de Jaime Busto, amb 17 i Gabriel Marcelli amb 28.

Disputades les proves de Gironella, Benahavis i les dos de Pobladura de las Regueras, Jaime Busto, augmenta la seua diferència al capdavant de la classificació general, que lidera amb un total de 77 punts, seguit en segon lloc per Adam Raga, amb 67, i en tercer i quart per Gabriel Marcelli , 62 i Aniol Gelabert, 51.

Ara s’obre l’acostumat parèntesi estiuenc en la competició, que es reprendrà amb les dos proves restants, el 23 i 24 de setembre amb la prova gallega d’Entrimo i el 21 i 22 d’octubre, amb la de Camprodón.