IniciEsportsEdith Soler premiada com a millor esportista canareva de l'any 2022

Edith Soler premiada com a millor esportista canareva de l’any 2022

l 31 de març es va celebrar la X Gala Esportiva al nou Teatre Auditori José Antonio Valls d’Alcanar, organitzada, un any més, per l’Ajuntament d’Alcanar. L’esport canareu i casenc es va retrobar de nou, amb la màxima il·lusió de celebrar la gala i reunir a esportistes, famílies, entitats i teixit associatiu del municipi.

A la gala es va posar en valor l’esforç constant i la tasca que els esportistes del municipi han fet durant el 2022. I també a les seues famílies, en el sentit ampli, que els ajuden i motiven cada dia.

El primer bloc de guardons es va dedicar als reconeixements que les entitats volien fer als seus esportistes. En el bloc de mencions de l’Ajuntament es van destacar resultats rellevants en diferents àmbits de l’esport canareu. A l’últim, es van donar els quatre premis grans de la nit: millor esportista, millor esdeveniment esportiu, millor trajectòria esportiva i promesa esportiva.

Edith Soler Abella, premi a la millor esportista local del 2022

L’Edith va començar amb 4 anys a formar part del Twirling. Ha dedicat tot el seu temps possible per arribar a la màxima categoria. La temporada 2022 va participar de nou al campionat europeu, en la categoria Elit, quedant la cinquena d’Europa i primera d’Espanya. També ha assolit el tercer lloc en categoria Elit Junior, el quart en categoria Elit Junior al Campionat d’Espanya, el primer en categoria Elit Junior a l’Open Internacional i cinquè en categoria Elit Junior a la Copa d’Europa.

Fit kid 2022, premi al millor esdeveniment esportiu del 2022

El Fit Kid és una especialitat de recent incorporació en la Federació Espanyola de Ball Esportiu. Combina dansa amb exercicis gimnàstics. Salts, girs, equilibris, acrobàcies, etc., s’entrellacen sota el ritme de la música amb passos de ball procedents de qualsevol estil de dansa. Tot això, al costat d’un gran component artístic, converteix aquesta disciplina cada vegada més coneguda en un esport molt vistós i espectacular. L’espectacle es va poder gaudir el 30 d’abril i l’1 de maig de 2022 al pavelló Esportiu d’Alcanar, on més de 350 esportistes d’arreu d’Espanya es van disputar els pòdiums de les diferents categories.

Josep Agustí Sancho Sancho, premi a la trajectòria esportiva 2022  

President i membre fundador, l’any 1982, de l’Agrupació Excursionista d’Alcanar. Encara continua al capdavant de l’entitat, després de 41 anys. Practica les modalitats d’excursionisme de muntanya, senderisme, espeleologia, escalada, descens de barrancs, esquí de muntanya i bicicleta de muntanya. Destaca la seua participació en l’expedició al Shishapagma de 8.046 m; l’Everest de 8.848 m, el Kilimanjaro de 5.895 m, l’Elbrus de 5.642 m, l’Aconcagua de 6960 m, el Cerro Bonete de 5.100 m, l’Stok Kangri de 5.610 m o el Damavand de 5.610 m, entre d’altres.

Aris Silagui, premi a la promesa esportiva del 2022

Aris va començar al club Twirling Alcanar fa 6 anys. És un atleta constant, treballador, autoexigent i amb qualitats esportives  corporals molt importants. Enguany ha estat cridat per a formar part de la selecció d’Espanya. Ha assolit èxits rellevants dins el Nivell A com primer al Gran Premi FEBD; primer al Campionat d’Espanya tècnic; primer al Campionat d’Espanya d’estil lliure i primer al campionat d’Europa.

Mencions especials

– Esportistes de les seleccions territorials del CIPTE, que per primera vegada van estar seleccionats per a representar la selecció de Tarragona pel seu esforç i disciplina: Martí Puigcerver Navarro i Blai Tordera Gil amb categoria benjamí, Blai Sancho Esteller, Biel Romeu Gil i Ibai Arandigoyen amb categoria Aleví i Roger Castell Tomàs amb categoria Infantil. També a Josep Forcadell Geira com a seleccionador de la categoria aleví.

– La mateixa menció també és per a Mireia Agustín Fibla i Mireia Queralt, com a jugadores de la Selecció de Terres de l’Ebre de l’AEFA, que van participar en la segona edició de les Trobades de seleccions  Territorials de futbol en categoria sub 12; i a Joel Roig com a seleccionador també en la categoria aleví sub 12 femenina Terres de l’Ebre.

– Jasmina Martinez, Núria Queralt i Emma Queralt, àrbitres de patinatge que estan desenvolupant una gran tasca en l’àmbit nacional i internacional.

– A Èric Nolla, esportista federat del 2000 al 2014 a la federació Espanyola d’Atletisme. Actualment, és fisioterapeuta de la selecció absoluta de futbol catalana i de diferents esdeveniments del FC Barcelona, entre d’altres.

– A Xavi Marzà, esportista que practica l’Unbroken Championship Series, una lliga dins de les curses d’obstacles. La temporada 2022 va quedar el segon classificat a l’Unbroken Race.

– A Ainoa Ortiz i Kilian Beltran, practiquen la modalitat de tir. Enguany han tornat a participar en  el Campionat de Catalunya de tir al plat en modalitat Compack Sporting, assolint primeres  posicions o molt destacades.

Reconeixements de les entitats als seus i les seues esportistes

-Associació de Veterans Canareus a Jonathan Cruselles, per l’esforç i dedicació a l’associació del jugador i capità de l’equip.

-Agrupació Excursionista d’Alcanar a Ramon Chimeno, ha cursat moltes competicions al circuit de curses de muntanya de les Terres de l’Ebre amb bons resultats i ha engegat un projecte solidari pel seu fill.

– Associació Esportiva Futbol Alcanar (AEFA) a l’equip Prebenjamí Grana de Futbol 7. Es va proclamar campió de la lliga comarcal del Montsià, fet que els va permetre disputar les finals territorials de les Terres de l’Ebre, assolint també el primer lloc. Van quedar campions de les terres de l’Ebre de la categoria prebenjamí dels jocs esportius escolars de Catalunya.

– Club Ballet d’Alcanar al grup de hip hop, format per les alumnes més grans del Club que amb esforç i constància han fet història en les seues actuacions.

– El CIPTE a l’equip aleví i l’equip infantil. La categoria aleví va aconseguir per primera vegada el primer lloc a la primera divisió aleví de Tarragona. La categoria infantil va poder guanyar la lliga que li va permetre l’ascens a la màxima categoria del futbol sala de Tarragona.

– Femení Alcanar C.F. a Cristina Pla, per la seua llarga i dilata al club, com a jugadora i membre de la junta.

– Club Twirling Alcanar a l’equip de competició junior per assolir l’objectiu d’arribar al campionat europeu.

– Club Patí Alcanar al cos tècnic per la seua constància i dedicació i a Ainara José per la seua trajectòria esportiva dins el Club, amb grans èxits esportius.

– Motor club a Aitor Pla. La temporada 2022 ha competit als campionats de Catalunya Enduret 65, trans d’Enduro 65 i al Campionat d’Espanya d’Enduro infantil 65, assolint molt bons resultats.

– CD. Alcanar a Jordi Masià. Ha lluitat per la supervivència del Club amb tots els valors que sempre han representat els colors blaugrana: compromís, treball en equip, perseverança i amor a l’escut i al poble.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

52 + = 61

Últimes notícies