IniciAtletismeCurses de MuntanyaEduard Hernández, Georgina Gabarró i l'AE Matxacuca, destacats en la Cursa dels...

Eduard Hernández, Georgina Gabarró i l’AE Matxacuca, destacats en la Cursa dels Biberons del Pinell

El Circuit de Curses per Muntanya Terres de l’Ebre ha tornat el 2022, amb la primera prova del calendari, l’emblemàtica Cursa dels Biberons al Pinell de Brai, organitzada per AE Cota 750, que a la vegada també va ser el Campionat de Catalunya per equips.

La cursa dels Biberons va tornar a barrejar història i esport amb la tradicional sortida i arribada davant de l’edifici de la Cooperativa de Pinell de Brai, i les recreacions històriques de la Guerra Civil. La cursa va constar de 23 quilòmetres i 1345 metres de desnivell positiu. La prova després de la seva sortida de Pinell de Brai, es va endinsar aviat cap a la serra de Cavalls i tot seguit a la serra de Pàndols, per a acabar de nou al mateix municipi. Els corredors i corredores han realitzat un recorregut circular amb unes espectaculars vistes inigualables.

En la competició individual, el triomf va ser per a Eduard Hernández, amb 1:57’08”, seguit de Julen Calvó, 1:57’47”, I Diego Arroyo , 1:57’48”. Les tres primeres classificades femenines van ser: Georgina Gabarró, 2:23’57”; Anna Fernández Bonel, 2:24’10” i Rosa Navarro, 2: 25’59”.

Podi masculí de la cursa. Foto: Cursa dels Biberons

La Cursa dels Biberons ha encetat també la temporada catalana, sent el campionat de Catalunya de Curses per Muntanya per equips, que va tenir un clar dominador en l’AE Matxacuca. L’equip vermell i negre va ser el guanyador en categoria masculina i femenina. Aquesta era la segona edició en què se separaven les dos categories després que tradicionalment es feien equips mixtos.

En categoria femenina l’equip del AE Matxacuca format per; Paloma Lobera, Silvia Puigarnau, Esther Encina i Aina Cusí, va pujar al primer calaix del pòdium superant al potent equip del CE Oliana-Blue Motors encapçalat per Georgina Gabarró i acompanyada de Clàudia Roca, Olga Sierra i Anna Fernàndez que van aconseguir la segona posició final. El tercer calaix va ser pels guanyadors de fa dues temporades, aquí mateix a la Cursa dels Biberons, l’equip del CEM la Cameta Coixa de Miravet amb Rosa Navarro al capdavant i Laia Solé, Paula Espinach i Marga López, acabant de perfilar un gran equip.

Podi femení de la cursa. Foto: Cursa dels Biberons

Pel que fa a la categoria masculina l’AE Matxacuca va fer el doblet i el quartet amb Edu Hernández, Diego Arroyo, Miquel Curz i Arnau Aranda va entrar per davant del que segurament era l’equip favorit i campió fa dos temporades el CEM la Cameta Coixa. Jonatan Cuesta, Jordi Vidal, José Antonio Montagut i Julen Calvo van estat finalment el segon equip a la general. En tercer lloc, va entrar una de les revelacions, el CE Solsonés que amb Wifred Lladó acompanyat per Albert Moliner, Marc Male i Xavier Espiña.

Podi masculí per equips. Foto: Cursa dels Biberons