IniciVoleibolEfemèrides · El Vòlei Roquetes, l’únic referent ebrenc actual

Efemèrides · El Vòlei Roquetes, l’únic referent ebrenc actual

ESPORTS // Club Vòlei Roquetes és, des de fa molts anys, l’únic referent del voleibol federat a les Terres de l’Ebre, després de la desaparició del Club Vòlei Tortosa i del CV Ampolla del recordat Albert Orduña. El passat 23 de setembre es van complir 27 anys de la seua creació, que va tindre els seus orígens en l’activitat extraescolar a l’Escola Mestre Marcel·lí Domingo. 
Per tal de donar continuïtat al treball fet a l’escola, un grup de pares i mares van decidir formar un club que permetés fomentar la pràctica del voleibol a nivell escolar i en competició federada, portat a terme amb la decisiva aportació de dos entusiastes del vòlei, Toni Lara i Cinta Ejarque. Es va escollir el nom de Club Voleibol Roquetes, i Joaquim Domato va ser-ne el primer president.

Les primeres temporades el Casal de la Raval de Cristo va ser el terreny de joc en  pista coberta dels seus equips. La temporada 1996/97, es va inscriure un sènior masculí, que va competir a la Tercera Divisió Catalana, fins a la temporada 1998/99, quan aconseguia l’ascens a Segona juntament amb el sènior femení. Una temporada abans Joaquim Domato va presentar la dimissió i va dixar la presidència.  

 

L’etapa de Benjamín Cuevas

Benjamín Cuevas va agafar el relleu de Domato, ja que va ser escollit nou president en l’assemblea general de socis, celebrada el 20 d’octubre de l’any 1998, i es va convertir en un dels artífexs de la gran progressió i creixement del club, que el 1999 obtenia el premi Roquetenc de l’Any. El club seguia en línia ascendent, amb un nou ascens l’any 2000, en esta ocasió a la Primera Catalana, categoria en la qual es va mantenir fins a la campanya 2005/06. Més tard va alternar la participació entre la Primera i Segona Catalana. La temporada 2008/09 va ser la del ressorgiment del sènior masculí, que de nou després de l’ascens competia a la Segona Catalana. La 2013/14, va resultar molt positiva per als equips masculins de l’entitat, amb l’ascens dels dos sèniors masculins a Segona i Primera Catalana. El club ha mantingut sempre molt clara la seua filosofia de treballar amb la gent jove del  planter, i els equips base són tot un referent a Catalunya, on bastants dels seus components han format part de les seues seleccions. En el club ha destacat la meritòria dècima posició de l’infantil masculí al campionat d’Espanya celebrat a les poblacions asturianes d’Astúries Cangas de Onís i Arriondas l’any 2008, i el quart del cadet masculí al campionat d’Espanya a la localitat murciana de Los Alcazares, el 2010, el mateix any en què es va produir un fet sense precedents, en tenir la selecció catalana cadet cinc jugadors roquetencs en pista.  
  

Ascens a Primera Nacional

En la 2016/17, va estar a punt de pujar a la categoria estatal, finalitzant campió del seu grup en la primera fase de Primera Catalana. En la segona es van classificar per disputar el play-off a Andorra, però malauradament l’equip roquetenc no va poder desplaçar-se a Encamp per les condicions meteorològiques, va quedar eliminat del torneig i va finalitzar la lliga en sexta posició. Va ser, però, el preludi de la fita històrica que va arribar la temporada 2018/19, amb l’ascens a Primera Nacional. L’equip va disputar la fase d’ascens com a amfitrió, i es va quedar a les portes de pujar, objectiu que aconseguien el CVS Tren de Soller balear i el FC Barcelona B. La posterior renúncia de l’equip blaugrana la va aprofitar el club roquetenc per a ocupar el seu lloc. La plantilla dirigida per Benjamín Cuevas, fill del qui havia estat president, va estar formada per Adrià Anguera, Aleix Cerdà, Sergi Giménez, Gerard Mestres, Llorens Vericat, Enric Anguera, Redoine Chmali, Sergi Goldero, Damián Serrato, Manel Vidiella, Marcel Balastegui, Jordi Gavaldà, Arno Lebrun i Albert Tarazaga.

Benjamín Cuevas havia deixat la presidència després de més de dos dècades d’un excel·lent treball, i va ocupar el càrrec Juan Manuel Mulero, actual màxim mandatari del club.
Esta fita històrica contrastava amb la davallada del sènior femení, que després de competir moltes temprades alternant la Segona, Tercera, i inclús Quarta Catalana, se quedava sense representació a partir de la temporada 2017/18, però ressorgint de nou en la 2020/21 amb la inscripció d’un equip a Quarta Catalana.  El sènior masculí, amb Llorenç Vericat com a tècnic, va mantenir la categoria, i ara amb el retorn de Benjamín Cuevas com a entrenador i una plantilla reforçada, surten amb renovades aspiracions esta nova temporada, mentre el club continua treballant amb la filosofia de formar jugadors i jugadores al planter, realitzant diferents activitats.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 5 =

Últimes notícies