IniciBàsquetEl Bàsquet Girona amb Jaume Sorolla supera al Peñas Huesca i se...

El Bàsquet Girona amb Jaume Sorolla supera al Peñas Huesca i se situa en zona de play-off d’ascens

El Bàsquet Girona ha revalidat la seua posició d’equip emergent segellant l’onzena victòria en els darrers dotze partits disputats, contra el Peñas Huesca (50-85). El conjunt local amb el pivot tortosí Jaume Sorolla, ha anat per davant gairebé tot el partit i s’ha distanciat a vint punts del rival al descans (27-47). El gran partit de Marc Gasol (22 punts i 25 de valoració) i els 10 punts de Gerard Sevillano en el darrer quart han estat les notes principals d’una altra gran exhibició coral de l’equip.

Jaume Sorolla ha anotat dos punts, amb un encert de tres intents, 6 rebots (3 defensius i 3 ofensius), 2 pilotes perdudes amb dos faltes comeses, una rebuda per a un cinc de valoració.

Disputada la vint-i-setena jornada, el Bàsquet Girona ocupa la quinta posició en zona de play-off d’ascens, amb 43 punts, per darrere de l’Easycharger Palencia amb 45, ICG Força Lleida, 46, i Movistar Estudiantes i Coviran Granada, que comparteixen el primer lloc amb 47 i un partit menys disputat.

En les set jornades que resten per a finalitzar la fase regular, l’equip gironí rebrà a la seua pista a tres rivals directes, Easycharger Palencia, ICG Força Lleida, Movistar Estudiantes, a més de l’Unicaja Banco Oviedo, i visitarà la pista del Palmer Alma Mediterranea Palma, Melilla Sport Capital i HLA Alicante.

Després d’uns primers minuts més intensos defensivament, amb el Huesca tenint l’avantatge (5-2), el Girona s’ha posat per davant al marcador i al partit amb un parcial de 3-16 amb bon ritme ofensiu sumada a la solidesa defensiva (8-18). El Huesca ha pujat la intensitat als dos costats de la pista i ha aconseguit retallar diferències abans de la cistella de Kaspars Vecvagars que tancava el primer quart (14-20).

En el segon període, el conjunt gironí ha eixamplat la diferència de manera significativa fins a la vintena de punts amb un Marc Gasol especialment inspirat tant per dins com per fora, amb dos triples consecutius, el segon des de gairebé l’ampolla de mig camp (15 punts).

L’equip vermell ha mostrat la seua millor versió en atac, donant fluïdesa a la circulació i acabant amb encert, i també en defensa, sent solidari en les ajudes. En el darrer tram, el ritme del partit s’ha accelerat i, en un duel d’anades i tornades, l’equip dirigit per Jordi Sargatal n’ha sabut treure profit tot i no dominar el rebot (17 aragonesos per 12 gironins). Les sis pèrdues locals en cada un dels dos primers períodes també han estat or en atac (27-47).

La represa ha estat menys intensa a l’inici, començant amb un triple de Gasol, i l’ha acabat millor el Huesca, retallant quatre punts de la diferència amb què s’havia arribat al descans (46-62). El grec Sikiras ha estat el millor dels aragonesos amb 19 punts i 3/4 en triples i un 7/10 en tirs de camp. La reacció local, però, ha estat un miratge davant la iniciativa visitant en el darrer període. Un parcial de 4-23, amb 10 punts de Gerard Sevillano, ha deixat el Huesca sense gairebé poder intentar cap reacció. S’acaba el mes de març de la mateixa manera amb què es va començar: amb victòria (50-85).