IniciPoliesportiuCiclismeEl canareu Benjamí Prades campió d'Espanya de ciclisme Elit

El canareu Benjamí Prades campió d’Espanya de ciclisme Elit

MONTSIÀ // Benjamí Prades s’ha proclamat campió d’Espanya Elit, competició disputada a la ciutat alacantina de la Nucía, proporcionant al Vigo-Rias Baixas el major èxit de la seua història amb la consecució del primer títol estatal de l’equip gallec.

El corredor canareu va aconseguir una incontestable victòria en la seua categoria després d’aguantar el ritme de les estrelles professionals de la carrera, en les rampes més dures del circuit de La Nucia. La cursa de fons va resultar apassionat, una batalla sense quarter en un recorregut de 183 quilòmetres i amb una duresa que es resumeix en els 4.604 de desnivell positiu acumulat. A l’exigència del terreny es van afegir els continus atacs en una estira i arronsa que només l’Astana va aconseguir dominar en l’aproximació a la línia de meta, per signar el triomf absolut amb Omar Fraile. Prades, que des de 2015 havia finalitzat quatre vegades entre els quinze primers, era un dels principals favorits de la categoria, iva confirmar els pronòstics. Quan la cursa es va trencar definitivament en l’última pujada a l’Alto de Turrón Duro, a falta de 50 quilòmetres per a la conclusió, va ser l’únic ciclista de la seua categoria que va resistir en el grup dels escollits.

Els atacs no van deixar de succeir-se en un traçat amb constants pujades. A 30 km per al final de la carrera, una quinzena de ciclistes es va escapar davant i Prades va optar per quedar-se al grup perseguidor, amb la victòria elit a la butxaca i la pujada final la va afrontar relaxat, gaudint del seu triomf.

El cap de files del Vigo-Rias Baixas va passar la línia de meta en el vintè lloc, a 5,20 d’Omar Fraile (Astana) 4: 48’13”, i festejant el seu èxit.