IniciPoliesportiuCiclismeEl canareu Benjami Prades s'imposa en la Vuelta a Extremadura

El canareu Benjami Prades s’imposa en la Vuelta a Extremadura

Segueix la bona trajectòria aquesta temporada de la seva estrena amb el CC Vigo Rias Baixas de Benjamí Prades. El ciclista d’Alcanar s’ha imposat en la Volta Ciclista Extremadura, una actuació que sentència el rànquing Elit per equips de la temporada 2021.

L’estructura presidida per José Luis Chamorro es va anotar les tres etapes, la classificació general i la de la regularitat en la seua primera participació en la ronda extremenya. Una exhibició col·lectiva i individual a la qual Benjamí Prades va posar la cirereta aquest diumenge vencent a Hervás, la localitat de Càceres on va concloure la jornada més muntanyosa de la cursa.

Vestit de groc, l’actual campió d’Espanya Elit malbaratar solvència en el recorregut de 145 quilòmetres que va arrencar a Vila-real de Sant Carles. Travessant les valls de la Vera i del Jerte, es van succeir els atacs al líder, especialment en les ascensions a dos ports importants, Piornal (1a categoria) i El Torno (2a). Prades, recolzant-se en un sublim treball d’equip, no va dubtar a respondre en primera persona als moviments que va considerar més perillosos.

El ciclista d’Alcanar del Vigo-Rias Baixas va transmetre poder en tot moment, vencent en l’esprint final a la meta, amb un temps de 3: 38’32, per davant de Raül Rota (Lizarte) i Andoni López (Caixa Rural)

Vencedor durant aquest mes de setembre de la   Volta a València i d’una etapa en la Volta a Cantàbria, Prades es va fer amb el mallot groc de la Volta Extremadura amb 15 segons d’avantatge sobre el britànic Abel Balderstone (Valverde). El podi el va completar Rota a 17 segons. A més, el campió d’Espanya va rebre al podi el premi com a primer classificat en la Regularitat.

Després d’arrasar a Extremadura, l’equip que dirigeix Marc Serrano suma disset triomfs aquesta campanya i, a falta de l’últim cap de setmana de competició, és el virtual guanyador del guanyador del rànquing per esquadres Elit de la Reial Federació Espanyola de Ciclisme (RFEC) en el 2021.