IniciFutbol2ª CatalanaEl Catalònia suma tres punts vitals per a la permanència (3-2)

El Catalònia suma tres punts vitals per a la permanència (3-2)

Després de la severa derrota al camp de l’Aldeana de la setmana passada amb un arbitratge calamitós en contra dels interessos verd-i-blancs, el Jesús Catalònia va sortir a la Santa Creu conscienciat a sumar tres punts que eren vitals per arribar a la segona fase on es jugaran el descens de categoria amb condicions òptimes per assegurar-se la continuïtat a segona catalana una temporada més i consolidar-se a la categoria després d’haver retornat la temporada passada.

I ho van fer per la via ràpida, fruit d’una arrancada de partit fulgurant que els permetia cobrar avantatge al marcador amb dos gols amb tan sols quatre minuts. Els de Pau Alegria van aprofitar la primera arribada a l’àrea riberenca per a traduir-ho amb l’1-0 de Panadero en una acció iniciada per Badre que filtrava la passada per banda i la ràpida trancisió era culminada pel davanter jesusenc quan encara no s’havia complert el primer minut de joc. El Móra la Nova d’Ambrós Segura, quan encara no havien tingut temps de digerir el gol, rebien un cop moral en forma del segon gol local. Un gol per emmarcar! Sergi Escoda, en veure avançat al porter riberenc, va provar fortuna des de camp propi allotjant la seua rematada al mateix escaire de la porta moranovenca. Un autèntic golàs! Quatre minuts i fruit del millor gol d’aquesta temporada a la Santa Creu de Jesús, ja guanyaven amb un marge de dos gols davant un conjunt riberenc sorprés. Reaccionaven els riberencs, que a partir del 2-0 i fins al descans tancaven als locals al seu propi terreny de joc i tan sols la figura estelar del porter local, Àlex Estorach, barraria el pas a que arribés el gol que pugués escurçar diferències al marcador. Les intervencions del porter (que va salvar de forma inverossímil fins a sis situacions durant el transcurs del partit) van evitar que els de la Ribera d’Ebre escurcessin distàncies al descans, arribant-se amb el 2-0 que havia pogut establir als compassos inicials de la confrontació el conjunt jesusenc.

A l’inici de la represa, però, el Móra la Nova arrancava el partit a l’inversa de com havia iniciat el primer temps. Els riberencs aprofitaven un mal refús defensiu que quedava mort a la frontal de l’àrea als peus de Barru que aconseguia retallar diferències al marcador i enganxava al partit als moranovencs al primer minut de la segona meitat. Semblava que s’iniciava un nou partit. Però, lluny d’acusar el gol, els jesusencs arran d’una bona rematada exterior d’Albert Castell el refús defectuós del porter riberenc l’aprofitava de nou Sergi Escoda, que arribant des de segona línia, amb el cap l’empentava al fons de la xarxa i tornava a donar l’avantatge de dos gols al marcador per als locals. No obstant això, els de Segura, tornaven a fer una passa endavant i fruit de ràpides transcisions tornaven a topar-se amb el veritable protagonista del partit: Àlex Estorach. Aprofitant aquest tram de partit, una acció discutida pels riberencs, als que se’ls assenyalava un dubtós fora de joc que hagués pogut significar el 3 a 2, a falta de vint minuts per a finalitzar el matx era el preludi del gol que ajustava les diferències al marcador, aprofitant una pilota que quedava morta a la frontal i que de nou Barru engaltava una rematada potent que aquest cop sí, superava al porter jesusenc. Restaven set minuts, més el descompte i tot i quedar-se en inferioritat numèrica per la doble groga a Bati, els de la Ribera d’Ebre van empentar amb força a la recerca del gol que equilibrés el marcador, que ja no arribaria.

Els jesusencs sumen la quarta victòria en la segona volta del campionat (12) (sumant quatre punts més que al primer tram de la lliga), superen al Móra la Nova a la classificació i es situen a falta de saber els resultats d’avui, en cinquena posició amb un total de vint punts. Una puntuació òptima per arribar a la segona fase amb garanties per consolidar l’obejctiu de la permanència. Li resten dos partits rebent a l’Ulldecona la propera jornada a casa i visitant el municipal Josep Otero en la darrera jornada del campionat, davant el Tortosa. Per la seua banda, el Móra la Nova que encadena tres partits seguits sense guanyar, on només ha pogut sumar un punt de nou, tancarà aquesta primera fase rebent al fins ara líder Tortosa al Poliesportiu Antoni Mateu la propera jornada, mentre tancarà la lliga al municipal de Bítem.

CF JESÚS CATALÒNIA, 3
AT. MÓRA LA NOVA, 2

CF Jesús Catalònia: Àlex Estorach, Badre, Martí Farreny, Manu Sosa, Sergi Escoda, Leandro, Panadero, Aleix Robert (Panisello, 89′), Albert Castell, John, Lluís (Aleix Caballé, 78’).

At. Móra la Nova: Ricard, Bati, Aleix (Eloi, 83’), Pau, Barru, Marc Vernet (Edgar, 62’), Mañé (Marcel, 62’), Agustí, Yassine, Edu Llop (Wassim, 83’), Nil.

Àrbitre: Marc Machí Aragonés, amb Didac Tena Colomé i Aleix Subirats Cardona del comitè tècnic arbitral ebrenc. Targetes grogues per a Badre (23’) dels locals i per a Edu Llop (78’), Bati (2) (85’), Agustí (2) (90+2’), l’entrenador Ambrós Segura (2) (87’) i l’auxiliar Jordi Giné (71’) dels visitants.

Gols: 1-0, Panadero (1’); 2-0, Escoda (4’); 2-1, Barru (46’); 3-1, Escoda (51’); 3-2, Barru (83’).

Podeu veure la classificació després de disputar-se la setzena jornada del campionat al subgrup 6B de la segona catalana, clicant la imatge inferior: