IniciFutbolFutbol BaseEl CD Tortosa aleví guanya la final de consolació de la...

El CD Tortosa aleví guanya la final de consolació de la 17a edició del MICFootball7 a Andorra

El FC Barcelona, per partida triple, i el FC Porto van ser els vencedors, el cap de setmana passat dies 1 i 2 de juny a Andorra, de la 17ena edició del torneig de futbol base MICFootball7. La competició va tornar a ser un èxit i va comptar amb una vuitantena d’equips i més de 800 jugadors alevins, benjamins i prebenjamins procedents de Portugal, Corea del Sud, Espanya i Andorra. Com a representació tarragonina hi havia el Gimnàstic de Tarragona, CD Tortosa, CF Amposta, La Canonja FC, CDC Torreforta i Agrupació PB Ribera d’Ebre. El paper més destacat va ser per al Gimnàstic de Tarragona, que va arribar fins a les semifinals de la categoria prebenjamina. El RCD Espanyol, sotscampió, el va privar d’arribar a la final (6-1). D’altra banda, en la fase de consolació -per equips no classificats per a la fase final- hi va haver dos vencedors: el CD Tortosa en alevins després de superar el FC Vilafranca (5-1) a la final i el CDC Torreforta en benjamins de primer any després de vèncer contra l’Atlètic Sant Just a la tanda de penals de la final, després d’acabar 3-3 el partit.

A la categoria A – U11 alevins de 1r any (2008) el FC Porto es va imposar a la final (0-3) al FC Potential coreà, en un duel disputat, com tots els partits decisius, en el camp Borda Mateu de la Federació Andorrana. Pel camí, els portuguesos s’havien desfet del FC Sant Cugat (0-1), UE Santa Coloma (0-5) i UE Vilassar de Mar (3-1).

En les tres categories restants, el FC Barcelona va imposar el seu domini en les finals contra el RCD Espanyol. En la categoria B – U10 benjamins de 2n any (2009) els blaugranes es van desfer dels blanc-i-blaus a la final (4-0). Abans de plantar-se en el partit pel títol, havien deixat enrere el Villarreal CF (1-4), La Canonja FC (0-12) i el CE Manresa (6-0).

En la categoria C – U9 benjamins de 1r any (2010), la final, novament amb derbi entre el RCD Espanyol i el FC Barcelona, es va tornar a decantar a favor dels blaugranes (0-3). El FC Barcelona s’havia plantat a la final després de vèncer el CE Vila Olímpica (3-0), Vilassar de Mar (0-6) i Gimnàstic de Tarragona (5-0).

En la categoria D – U8 prebenjamins (2011), el FC Barcelona va rubricar el triplet després de trencar el 2-2 de la final contra el RCD Espanyol mitjançant una emocionant tanda de penals (3-2). Abans d’aixecar el títol des del punt fatídic, els blaugranes havien guanyat el Villarreal CF (5-0) i la UE Vilassar de Mar (8-0).

D’aquesta manera, el FC Barcelona accentua encara més el seu domini en el MICFootball7, ja que és l’entitat que més títols hi acumula. A més del FC Barcelona, RCD Espanyol i FC Porto, com a altres clubs destacats enguany hi havia el Valencia CF, Villarreal CF i Girona FC. Els prop de 200 partits es van jugar durant dos dies en els terrenys d’Encamp, d’Ordino, Prat del Roure i el Borda Mateu de la Federació Andorrana.

Sentir-se futbolistes i torneig paral·lel al de Setmana Santa a la Costa Brava

El MICFootball7 és un torneig internacional de futbol base en el qual els més petits comencen a sentir-se futbolistes. La filosofia del torneig pretén unir a les millors escoles de futbol base amb altres equips procedents d’altres indrets del món, tal com passa amb el MICFootball, que es disputa per Setmana Santa a la Costa Brava i que al 2020 celebrarà la 20a edició.