IniciFutbol2ª CatalanaEl CD Tortosa goleja estrepitosament i es fa amb el títol de...

El CD Tortosa goleja estrepitosament i es fa amb el títol de grup

El CD Tortosa va passar com una exhal·lació pel poliesportiu Antoni Mateu i va saber aprofitar les mancances del seu rival un Atlètic Móra la Nova que afrontava el partit amb només onze jugadors disponibles de la primera plantilla (tenia Ambrós Segura fins a set baixes de jugadors de la primera plantilla que va obligar a completar la convocatòria amb fins a quatre juvenils) i agreujat per lesions d’Edu Llop i Barru que a prop de la mitja hora van haver de ser substituïts, per aconseguir la golejada de la temporada en aquest subgrup 6B de segona catalana i ratificar el bon moment de forma pel qual travessen els roig-i-blancs, que a falta d’un partit per tancar la primera fase en el derbi davant el Jesús Catalònia la setmana vinent, estant completant una segona volta de lliga impecable on han sumat tots els punts possibles després de vuit triomfs de forma consecutiva i que a més els consolida com la davantera més temible de tota Catalunya amb 53 dianes marcades.

Els dos capitans, Edu Llop pel Móra la Nova i Dome pel Tortosa, amb la tripleta arbitral abans de l’inici del partit. Foto: Jesús Ferrando

El conjunt de Jordi Fabregat va aprofitar aquesta situació per passat com un autèntic cicló per sobre dels riberencs, amb un joc coral, ràpid i vertical que els permetia desbordar pels extrems per percutir amb una sensació evident de perill, que poc va tardar en materialitzar-se en el primer gol del partit. Kebba se n’aprofitava d’un rebuitg de Ricard després d’una canonada de Peke, per a batre al porter moranovenc a l’interior de la gran. A partir d’aquí, s’obria un monòleg ofensiu dels de Fabregat, que abans dels vint minuts aconseguien ampliar l’avantatge al marcador arran d’una acció de molta qualitat tècnica de Yassine que culminava la bona centrada d’un actiu Peque i tornava a batre a un Ricard, que només dos minuts abans del 0-2 aturava una rematada potent d’Ibra. El porter tortosí, innèdit fins aleshores, tan sols va haver de desviar al servei de cantonada una rematada en la qual els de Segura ho intentaven per a intentar retallar l’avantatge visitant. Però, aquesta acció va ser un miratge, ja que abans de la mitja part arribava el tercer gol del Tortosa, de nou per obra de Kebba que marcava el seu doblet, en una potent rematada que els donava un còmode avantatge per marxar al túnel de vestidors. Això, juntament amb les lesions musculars d’Edu Llop i Barru, un minut després d’encaixar el 0-3 ja deixava el partit vist per a sentència.

A l’inici de la represa, quan tan sols s’havien disputat dos minuts de partit, Arnau Beltran incorporat a l’atac sorprenia amb una rematada creuada que significava el quart gol i deixava el partit molt coll avall per als homes de Jordi Fabregat, que tot i la lleugera relaxació i els quatre canvis introduïts pel tècnic, van seguir insistint sobre els dominis de Ricard tenint Ibra una claríssima ocasió per a fer el cinquè amb un obús que petava al travesser a falta de vint minuts per arribar a la fi del temps reglamentari. Però, tot i el conformisme evident d’ambdós conjunts amb el partit ja resolt, encara hi va haver temps per a que arribessin tres gols més que completaven el correctiu tortosí. Primer en una volea impressionant de Genís Arrastraria, que significava el cinquè quan restaven tan sols tres minuts per a arribar als noranta reglamentaris. Un minut després Pau Miralles rematava de forma inapelable i feia el sisè, i amb els de la Ribera d’Ebre completament abatuts, Ibra tancava el marcador definitiu després d’una recuperació que originava una acció on el davanter roig-i-blanc connectava una rematada impressionant que tancava el resultat que li dóna al Tortosa el fet de proclamar-se matemàticament campió a falta d’una jornada per tancar la primera fase, on voldran acomiadar davant l’afició una volta immaculada davant els jesusencs, darrer equip capaç de sumar davant el conjunt tortosí en un partit que va acabar amb taules (2-2). Tres punts, que al marge de la situació classificatòria, seran molt importants de cara a la segona fase del campionat tenint en compte que la puntuació es manté.

AT. MÓRA LA NOVA, 0
CD TORTOSA, 7

Els riberencs van saltar amb una pancarta de recolzament al migcampista Frede, que haurà de passar per quiròfan. Foto: Jesús Ferrando

At. Móra la Nova: Ricard, Aleix, Alexis, Edgar (Ali, 78′), Marc Vernet, Barru (Wassim, 34′), Yassine, Edu Llop (Eloi, 34′), Mañé, Nil, Marcel (Mountassir, 78′).

CD Tortosa: Gerard (Roger, 58′), Roger, Joan Gisbert, Arnau Beltrán (Genís Arrastraria, 58′), Dome, Marc Bernardo, Ibra, Rafa Llop, Peke (Pau Cardona, 78′), Kebba (Miky Torondel, 58′), Yassine (Pau Miralles, 58’).

Àrbitre: Marta Galego Salguero, amb Alberto Morales Centella i Ferran Nava Casajuana del comitè tècnic arbitral de Tarragona. Grogues per a Yassine (25’) de l’At. Móra la Nova i per a Roger (65′) i Rafa Llop (67′) del CD Tortosa.

Gol: 0-1, Kebba (5’); 0-2, Yassine (17′); 0-3, Kebba (33′); 0-4, Arnau Beltran (49′); 0-5, Genís Arrastraria (87′); 0-6, Pau Miralles (88′); 0-7, Ibra (89′).

Podeu veure la classificació després de disputar-se la dissetena jornada del campionat al subgrup 6B de la segona catalana, clicant la imatge inferior: