IniciHandbolEl CE Tortosa millora passades actuacions, però no pot superar al Vic

El CE Tortosa millora passades actuacions, però no pot superar al Vic

Tot i millorar passades actuacions i competir a bon nivell, tampoc en aquesta ocasió va poder aconseguir la victòria el CE Tortosa, en la novena jornada de la primera fase al grup B de Segona Catalana.

La primera part va estar molt igualada registrant el marcador, empats i mínimes avantatges amb alternances. Van jugar bé tots dos equips, deixant el marcador a la mitja part molt ajustat, amb un gol d’avantatge per als visitants (15-16), i tot per decidir a la segona part.

Van tornar els jugadors dels vestidors, i es va mantenir el nivell i excepte en un parell d’errades, l’equip tortosí va mantenir l’encert i les opcions de victòria. Amb 15-18, Alejandro Castro va demanar temps mort i a cinc minuts per finalitzar el partit, l’avantatge de l’equip d’Osona era de tan sols un gol (24-25). Les dues errades comeses pels tortosins van fer que el partit s’acabés perdent. L’equip tortosí continua en la zona conflictiva de la classificació, amb dos punts.

El pròxim cap de setmana descans a les categories de l’handbol català, i en la desena jornada, l’equip tortosí afronta un altre difícil compromís, amb el partit que disputarà a la pista del CH Sant Quirze B, quint classificat amb 10 punts.

CE TORTOSA-EBRECLÍNIC, 27 (15)
CLUB HANDBOL VIC, 31 (16)

CE Tortosa-Ebreclínic: Campanals (12 aturades, 1 penal, Castaño (9), Marin, Martorell (1), Carrillo (1), Burgues (2), Marin, Alonso, Clemente (6), Ramirez (4), Teruel, Pere López, Marc López (4), i Martin.

Club Handbol Vic: Cunill, Barnera (1), Castañé (2), Taberner, Raurell (2), Barceló, Franquesa (15), Expósito (2), Puig (7), Padrós (1), Farrés (1).

Àrbitres: Mohamed El Hatmi i Daniel Mele, van excloure als visitants Taberner, Puig, Padrós i Farrés.

Parcials: 3-2 (5′), 5-6 (10′), 8-8 (15′), 10-10 (20′), 12-13 (25′), 15-16 (descans), 15-18 (35′), 15-18 (40′), 18-19 (45′), 19-22 (50′), 24-25 (55′), 27-31 (final).

JUVENIL MASCULÍ (1a CATALANA – 1a fase G.C)

MOLINS DE REI, 27 (13)
CE TORTOSA, 45 (23)

CE Tortosa: Unai (16 parades), Benet (5 gols), Isidro (9), Galan (9), Monllaó (6), Adrián (2), Damià (2), Gerard (2), David (1), Manel (4), Yannick (5).

El juvenil masculí va aconseguir una victòria justa i merescuda, més important anímicament que a efectes de la classificació.

Des del principi del partit els jugadors locals van sortir concentrats i amb les idees clares. A la fermesa defensiva se li sumaven les parades del porter, per contrapartida i a falta de contraatacs la bona circulació de pilota era acabada amb gol tortosí la majoria de vegades, arribant al final de la primera part amb un resultat de 13-23 favorable.

A la segona meitat lluny de relaxar-se van seguir amb la dinàmica de la primera, contundència defensiva, bones parades del porter, ràpids contraatacs quan es podia la circulació de pilota amb encertades finalitzacions que anaven eixamplant el marcador fins a arribar al definitiu 27-45.

Cal remarcar les poques pèrdues de pilota i pocs tirs fallats que han estat la creu de l’equip en anteriors jornades.

JUVENIL FEMENÍ (1a CATALANA – 1a fase G.A)

CH SANT ANDREU, 30 (16)
CE TORTOSA, 27 (15)

CE Tortosa: Paula (6 aturades), Luna (5), Maria (5), Xesca (1), Noa (1), Cinta, Sofia, Mar (12), Núria (2), Minerva i Thania (1).

Desplaçament a Barcelona i partit que es preveia que seria complicat. Els dos equips surten amb una defensa 6:0, pressionant i buscant tallar pilotes o provocar errades en l’equip atacant. Això fa que els primers minuts el marcador sigui baix (2-1, minut 5 i 4-5, minut 10). Es veuen bones jugades d’atac per part dels dos equips i força concentració en tasques defensives.

Però a partir del minut 10 l’equip local canvia el sistema defensiu: la defensa 6:0 es converteix en una mena de 6:0 – mixta pressionant a l’extrem i lateral esquerra, provocant un petit caos en l’atac tortosí, que fa que el partit s’acceleri i els atacs ja siguin més ràpids (9-8 minut 15). A partir d’aquest moment, l’equip local es fica per davant en el marcador i serà així fins al final del partit. En aquesta primera part aconsegueixen distanciar-se de 2 gols, però les tortosines, tot i estar per sota del marcador, no tenen el partit perdut, encara se’ls veu amb ganes de lluitar. S’arriba a la fi de la primera part amb un marcador de 16 15, però amb la sensació que es pot fer alguna cosa més i obtenir els 2 punts.

Comença la segona part, però, incomprensiblement, surten més nervioses de l’habitual, fallant passades i recepcions clares, que permet a l’equip local agafar 5 gols d’avantatge en el marcador (22-17, minut 10) i que no fa preveure res bo. A més, l’equip local torna a pressionar a l’extrem i lateral esquerra (veient el bon resultat que els hi havia donat a la primera part) i continuen eixamplant l’avantatge en el marcador (25-18, minut 15). La defensa, tot i l’allau de gols que estava rebent no era del tot dolenta, el que penalitzava a les tortosines era l’atac, massa previsible i una mica capcotes.

L’entrenador tortosí intenta canviar la dinàmica del partit i comença a ordenar defensa mixta sobre l’atac local. Això provoca una mica de desconcert en l’atac i fa que no augmenti la diferència, provocar errades en l’equip barceloní i poder sortir en diferents ocasions al contraatac i tornar a tenir possibilitats de lluitar per guanyar aquest partit (29 25, minut 25). S’aconsegueix pressionar millor, evitar situacions clares de gol, en atac estàtic sembla que també han trobat la manera d’atacar i tenir bons llançaments, però ja és massa tard. Final del partit, amb només 3 gols per sota al marcador (dels 7-8 que havien arribat a tenir) i una sensació que aquest partit, tot i el bon plantejament defensiu que havia fet l’entrenador barceloní, no l’acabat de guanyar del tot l’equip local si no més aviat han estat les tortosines que l’han deixat de lluitar massa aviat.

El cap de setmana vinent toca jornada de descans i després ja serà l’últim partit de la primera fase, a casa contra el CH Amposta, líder invicte.

CADET MASCULÍ (1a CATALANA – 1a fase G.E)

HANDBOL SABADELL, 25 (11)
CE TORTOSA, 54 (18)

CE Tortosa: Pau, Aaron, Jazint, Marc C., Izan, Marc S., Octaviano, Pol, Unai, Mario, Martí, Alexander, Marc M. Entrenador: Gonzalo Castaño.

Còmoda victòria dels tortosins davant l’equip de l’Handbol Sabadell. En els primers quinze minuts el joc va estar molt igualat, de tempteig, en què l’equip tortosí estava una mica fred amb errors en el tir.

Després es van escalfar i van afinar en els tirs, passes, i van estar imparables en atac. Al descans el marcador ja mostrava més del doble de gols per part dels tortosins.

I en la segona part va continuar la tònica d’encerts en aturades i gols. En tot moment es va mantenir el doble de gols que fins i tot es va incrementar al final.

I ara, a encarar la darrera jornada contra l’Amposta amb l’objectiu d’assegurar la segona plaça d’aquesta fase.

INFANTIL MASCULÍ (1a CATALANA – 1a fase G.E)

CE TORTOSA, 35
MUBAK BM LA ROCA 1953, 34

CE Tortosa: Donnay, Iker, Pau Mateu, Àlex Mateu, Maldonado, Oliwier, Stefan, Quim, Biel, Oriol, Edgar, Robert, Àlex Gas, Marc Marti, Adai, Jose.

El partit va començar amb una dinàmica fluixa per als tortosins, sent els roquerols que van agafar una renda favorable al marcador. Errades en defensa i en atac que els van passar factura. Es va arribar a la mitja part amb tres gols en contra per a l’equip local.

La segona part ha estat marcada per intents de remuntada, els tortosins han jugat amb més intensitat i han anat retallant la diferència aconseguint posar-se per davant del marcador amb una bona distància de fins a 5 gols. Els de la Roca, però, han tingut una sòlida porteria i, bones jugades en atac buscant els forats que han posat el partit molt intens fins a l’últim minut. Al final els Infantils del CE Tortosa han assolit la victòria amb un ajustat marcador de 35-34.

INFANTIL FEMENÍ (1a CATALANA – 1a fase G.C)

CH ASCÓ B, 28 (17)
CE TORTOSA, 20 (9)

CE Tortosa: Alba, Jana (3), Patrícia (10), Mar, Ainara (5), Mariona, Èlia, Lidia (2), Núria, Sofia i Nathalie (16 parades).

Tercer partit de la segona volta de la lliga, de les infantils dirigides, per Alexandra Albesa. El partit va començar amb una clara superioritat per part l’equip rival, tant en defensa com en atac, les jugadores tortosines, es van veure superades, tant és així que al minut 10, el marcador assenyalava un clar 8-0, a favor del CH Ascó.

No hi va haver cap tir a porta fins al minut 15, on el primer gol de les tortosines, fa que agafin una mica de confiança de cara a porta, però les imprecisions, les pèrdues de pilota i una baixa intensitat en la defensa no van ajudar a reaccionar, finalitzant la primera part amb 17-9. A la represa del partit, les tortosines no es donen per vençudes i continuen millorant, tant en defensa com en atac. La defensa, millora en intensitat i l’atac ja va ser més efectiu, reduint diferències, però ja no va ser suficient. Destacar també la bona feina de la portera baix dels pals, però insuficient per a capgirar el partit, donada la diferència de gols heretada de la primera part.

Ha estat un partit amb una primera part clarament dominada per les rivals, però la segona va ser per a les tortosines, esperant la recuperació de Mar, Núria, Nathalie i Patri que tot i no trobar-se amb les millors condicions, van jugar el partit.