IniciPoliesportiuCiclismeEl ciclista rus Gleb Syritsa domina les Grans Clàssiques de Sabadell amb...

El ciclista rus Gleb Syritsa domina les Grans Clàssiques de Sabadell amb destacat protagonisme d’Alvaro Marzà

El rus Gleb Syritsa (Club Ciclista Catalunya-Barcelona) ha estat aquest cap de setmana del 23 i 24 d’abril el gran protagonista de l’intens cap de setmana de Grans Clàssiques-6è Trofeu Joan Casadevall disputat a Sabadell. El principal calendari català elit/sub23 de carretera vivia aquest cap de setmana dues de les seues cites més històriques, el 51è Trofeu Joan Escolà i el 92è Campionat de Sabadell, que ha dominat el ciclista rus, nou líder de la competició.

Syritsa, també primer líder de la Copa d’Espanya d’aquest 2022, va ser el vencedor en les dues proves organitzades per la Unió Ciclista Sabadell, que enguany celebra el seu centenari. 177 participants es van reunir dissabte per la disputa del 51è Trofeu Joan Escolà, en què el rus sub-23 es va imposar a l’esprint per davant d’Álvaro Marzà (Controlpack), company d’escapada i primer classificat elit, els dos amb un temps de 2:29’14”, amb el seu company d’equip Ivan Smirnov, que entrava, en tercer lloc, a 1’52. El Club Ciclista Catalunya-Barcelona, amb els sis components russos del Lokosphinx es va imposar per equips, amb meritòria segona posició per al Controlpack.

Diumenge es va disputar el 92è Campionat de Sabadell. 167 ciclistes van competir en una cursa que finalment va ser bastant accidentada, amb dues importants caigudes per la zona de Granera que van obliga a aturar la cursa més d’una hora davant l’absència d’ambulància. Finalment, un cop represa, Gleb Syritsa va tornar a dominar amb un temps de 2:31’19”, i en aquesta ocasió superant a la línia de meta a Daniel Bonello (Equipo Oleka) i a José Alcaina (Volata GE). La quarta posició va ser per a Àlex Ulloa (Proton Cycling Academy), vencedor de la darrera edició de la Copa Critèrium. Per part del Controlpack, els millors classificats van ser Jakob Nissen en novena posició, i Benjamí Prades, dinovè, els dos entrant a 1’15 del guanyador. Per equips es va tornar a imposar el CC Catalunya-Barcelona, amb els ciclistes russos, amb quinta posició del Controlpack.

La pròxima cita del calendari català elit/sub23 de carretera serà el pròxim 8 de maig amb la disputa de l’històric GP d’Òdena.