IniciFutbol1ª CatalanaEl futbol territorial, pendent de com quedaran les categories per a la...

El futbol territorial, pendent de com quedaran les categories per a la pròxima temporada

ESPORTS // Amb el pas dels dies són moltes les especulacions i els rumors sobre quin format poden tenir les competicions la pròxima temporada o a partir de la pròxima. El portal digital www.eltravesser.cat va publicar esta setmana una informació on detallava algunes modificacions pel que fa a les categories per a la pròxima temporada.

Fonts federatives consultades pel Setmanari l’Ebre no han volgut confirmar la informació publicada pel digital esportiu i han volgut manifestar que a dia d’avui encara s’estan estudiant les diferents possibilitats i que encara no hi ha una decisió presa sobre quin format tindran les categories la pròxima temporada, ja que cal valorar tots els escenaris jurídics per a prendre una decisió que estiga secundada legalment i que tinga també el suport del Tribunal Català de l’Esport.

D’entre els punts que destacava en la seua publicació el portal digital El Travesser, remarca la creació de noves subcategories per a reduir el nombre d’equips a cadascuna de les categories, la qual cosa permetria poder disputar un campionat més curt, iniciant-se entre els mesos d’octubre o novembre, tal com ja va avançar el Setmanari l’Ebre en l’edició de la setmana passada, i finalitzant algunes setmanes abans de l’habitual. Pel que fa als equips de les Terres de l’Ebre, si finalment s’acaba confirmant i duent a terme el format que avança eltravesser.cat, la Primera Catalana quedaria dividia en tres grups, formats per setze equips a cadascun d’ells. Per tal de poder quadrar el nombre d’equips, ascendirien els tres primers classificats de cadascun dels sis grups de Segona Catalana, amb la qual cosa les Terres de l’Ebre comptarien amb la representació del FC Ascó, que manté la categoria, el CF Gandesa, la UE Rapitenca i el CD Tortosa en un grup de Primera Catalana format amb equips de la província de Tarragona, els equips de Lleida i alguns de Barcelona.

La Segona Catalana també veuria modificat el seu format actual d’un grup provincial de 18 equips i passaria a tenir dos grups formats per entre 10 i 12 equips. En la informació publicada per www.eltravesser.cat, s’apostaria per evitar descensos i potenciar ascensos, una situació que de nou provocaria diversos ascensos de Tercera Catalana. Si es confirmava este format, l’ascens del Gandesa, la Rapitenca i el Tortosa, el grup actual de Segona Catalana es quedaria amb 14 equips, fins a arribar als 10 o 12 que haurien de conformar cada categoria, caldria aplicar mesures d’ascens repartides entre els tres grups tarragonins de Tercera Catalana. La mesura també afectaria directament les dos últimes categories del futbol territorial.

La Tercera Catalana també hauria de veure modificat el seu format actual i de rebot també la Quarta Catalana, tot i que esta última hauria de definir-se en funció del nombre d’equips que s’hi mantinguen i de les noves incorporacions d’equips. Cal remarcar que esta és una informació que va publicar el portal digital www.eltravesser.cat i que el Setmanari l’Ebre ha intentat contrastar amb fonts federatives, que únicament han pogut confirmar que a hores d’ara no hi ha cap decisió presa i que s’estan valorant les diferents possibilitats, amb la qual cosa esta possibilitat queda totalment subjecta a si finalment la junta directiva de la FCF acaba preveientla i aprovant-la. Una altra de les possibilitats valorades en l’entorn federatiu és la de declarar nul·la la competició a efectes del pla de competició i que no hi haja ni ascensos ni descensos. Tot i el debat i les diferents especulacions, la decisió final i definitiva no es coneixerà fins a finals del mes de maig, quan la Federació Catalana de Futbol espera poder estar en disposició d’anunciar la seua decisió.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

62 + = 68

Últimes notícies