IniciFutbolFutbol femeníEl Gandesa femení guanya el seu primer partit en competició oficial (4-0)

El Gandesa femení guanya el seu primer partit en competició oficial (4-0)

Històrica primera victòria del Gandesa femení en competició federada de futbol-11, en el derbi territoril davant el filial del Cambrils Unió amb una primera part resolutiva que acabava amb un 3-0 al marcador que va arribar en el darrer quart d’hora dels primers quaranta-cinc minuts.

Les jugadores de Jordi Calvo, que tornaven a competir després de pràcticament un mes després de dos ajornaments de partits davant la visita del Vilanova a la tercera jornada i el Calafell a la quarta jornada (que els recuperarà els propers dies 3 i 4 de desembre segons està estipulat a la Federació), i haver complert la jornada de descans la passada setmana, es van poder refer de les dos ensopegades durant les dos primeres jornades de lliga davant l’actual líder, el Terres de Lleida que va remuntar davant les de la Terra Alta a la segona part i caent amb polèmica arbitral al camp del segon classificat, el Nàstic de Tarragona, que els donava la volta al partit (3-2) a la recta final.

L’inici del duel va estar marcat per les imprecisions de les terraltines, que acusaven el no competir durant gairebé aquest mes que no disputaven partit, un fet que va comportar que durant aquesta fase inicial el joc es concentrés a la zona ampla del terreny de joc amb reiterades interrupcions i moltes faltes que trencaven el ritme de joc. Les de Calvo, no es trobaven còmodes i no generaven accions de perill evident, trobant en falta la profunditat necessària per a crear ocasions de gol. De mica en mica, però, el Gandesa es va anar sentant sobre el terreny de joc i va anar creant aproximacions a l’àrea visitant, tenint Gemma l’ocasió més clara per a fer moure el marcador quan aprofitava un desplaçament en llarg a l’esquena de la defensa, que li permetia presentar-se tota sola davant la portera cambrilenca a la que driblava, però al moment de la rematada a porta buida ensopegava i no podia definir a porta buida. Tot i això, seguien insistint les de la capital de la Terra Alta, i cinc minuts més tard era Iuliana qui aprofitava un nou desplaçament en profunditat i sola davant la portera definia amb un xut ajustat pel lateral i convertia, ara sí, l’1 a 0 al marcador. A partir d’aquí, el domini gandesà s’incrementava i en una nova passada en profunditat Gemma no perdonava i ampliava les distàncies al marcador. Poc abans del descans, i aprofitant la inèrcia favorable del partit, Janira trencava el fora de joc i es quedava sola davant Natàlia a la que superava en una vaselina que significava el tercer abans d’enfilar el camí dels vestidors.

Al segon temps, el partit es tornava a travar amb reiterades interrupcions i poc futbol per part dels dos equips fins que al darrer minut, en un servei d’una falta Andrea Cuello feia una rematada, que després de tocar al pal, es convertia en el gol que completava el resultat definitiu i que li dona els primers tres punts per a les de la Terra Alta.

CF GANDESA, 4
CE CAMBRILS UNIÓ ‘B’, 0

CF Gandesa: Ripoll, Iuliana, Iris Fontanet, Paula, Sofia, Andrea Cuello, Gemma, Ariadna, Sara Sabaté, Taís, Castellví. També van jugar: Jazmin, Aida (ps), Janira, Cinta, Eulàlia.

CE Cambrils Unió ‘B’: Natàlia, Neus, Ariadna, Paula, Velasco, Irene, Lea, Leonela, Maria, Àngels, Mireia. També van jugar: Rovira, Anaïs, Júlia, Itziar.

Àrbitre: Didac Rodríguez Abilio, de la delegació arbitral de Terres de l’Ebre. Va amonestar a la local Jazmin (62′) i a Itziar (55′) i Leonela (68′) per part visitant.

Gols: 1-0, Iuliana (26′); 2-0, Gemma (34′); 3-0, Janira (38′); 4-0, Andrea Cuello (89′).

La classificació al grup 2 de la lliga femenina provincial, després de disputar-se la sisena jornada del campionat, queda com podeu veure a la imatge inferior: