IniciFutbolEl Girona CF del faldut Aleix Garcia, a dos partits de primera...

El Girona CF del faldut Aleix Garcia, a dos partits de primera divisió!

Cop de puny sobre la taula del Girona CF de l’ulldeconenc Aleix Garcia, al camp d’un dels màxims aspirants al retorn a la primera divisió com l’Eibar que ahir va veure com se li esfumava aquesta possibilitat d’ascens en una eliminatòria que portava molt ben encarrilada de Montilivi on es van imposar dijous per 0-1.

Amb dos gols psicològics al primer minut de partit amb una rematada estratosfèrica de Borja Garcia que igualava l’eliminatòria tan sols iniciar-se el partit i una rematada de cap del màxim realitzador gironí Stuani, que va haver de validar el VAR, el conjunt català capgirava el partit i es classificava per la final, no sense patiment fins al final quan els bascos apretaven en busca d’un gol que els hagués donat la classificació.

Els gironins van fer la proesa que molts pocs imaginaven i més encara després d’arribar a aquesta fase final, sent l’equip que només havia guanyat un partit en els enfrontament directes davant els quatre equips que es classificaven per al play-off d’ascens, concretament a domicili al camp de Las Palmas on es van imposar per 1-3. La resta de compromisos es van saldar amb un empat davant els insulars (0-0) i quatre derrotes davant els conjunt guipuscoà, 4-2 i 0-1 i davant el Tenerife (2-1 a casa dels tinerfenys i 0-1 a Montilivi).

Feia falta una gesta i aquesta es va complir sobre el terreny de joc d’Ipurua (camp on s’havia mostrat com el rival més difícil de batre a la competició domèstica cedint tan sols dues derrotes al llarg de la lliga) afavorida per la rematada impecable de Borja Garcia al primer minut de joc recollint un refús en una centrada per la dreta que li caia a fora la frontal i engaltava una volea que entrava pel mateix escaire dret de la porta de Cantero. El més difícil, s’havia fet però encara quedava molt de patiment per davant. S’estava escribint el guió perfecte després del partit de l’anada i tenint en compte que en els tres partits precedents davant els bascos s’havien acabat en derrota per als roig-i-blancs (4-2 a Eibar i 0-1 a Girona tant en lliga com en el partit d’anada d’aquesta eliminatòria). Amb l’eliminatòria empatada, els gironins exhibien una forta pressió avançada que ofegava les idees creatives locals fins que a les acaballes dels primers quaranta-cinc minuts van disposar d’una tímida arribada de Rober Correa desviada a córner per Juanpe. En una de les darreres accions, l’autor del gol Borja Garcia, en una acció on caia malament a l’interior de l’àrea es feia mal al genoll i això obligava al canvi forçat per a l’entrada al terreny de joc del jugador ebrenc Aleix Garcia, que havia estat suplent en un dels quatre canvis que introduia Michel d’entrada.

Els gironins, conscient de què els feia falta un altre gol per a eliminar a l’Eibar (cas d’haver arribat al final de la pròrroga es classificaven els bascos per haver tingut una millor classificació durant la fase regular del campionat) van sortir als primers compassos de la represa altre cop molt incisius i en una centrada de Valery rematada de cap per Arnau, obligava a Cantero a fer una gran aturada per a evitar el segon gol català (50′). La reacció de l’Eibar s’incrementava amb el pas dels minuts a la cerca del gol que igualés la confrontació i els donés el bitllet per a la final. Ho van provar per banda i banda, trobant la bona col·locació defensiva dels visitants destacant un Bernardo imperial per dalt. El partit avançava i als 78′ una mà miraculosa del porter gironí Juan Carlos evitava el gol amb una rematada a boca de canó al segon pal. Stoichkov va donar un ensurt a falta de tres minuts per a la conclusió del temps reglamentari, quan en una escapada per la part dreta rematava al travesser i la pilota acabava botant clarament dintre el camp. No podia evitar així la pròrroga. 30 minuts més de patiment.

Però tan sols iniciar-se la pròrroga Stuani, en una segona acció després de la sortida d’un córner, es quedava completament sol a l’interior de la frontal de la petita i amb el cap acabava empenyent la pilota al fons de la xarxa. Una acció revisada pel VAR i que després de generar bastanta inquietud al final es va validar i el gol pujava al marcador al primer minut del temps extra. Els bascos conscients que estaven fora de la final, van bolcar-se a un atac-i-gol constant a partir del 0-2. Però passaven els minuts i el gol no arribava, fins al tram final quan dos faltes assenyalades a favor del Girona davant la desesperació de l’Eibar que veia com els de Michel es convertien en el tercer equip aquesta temporada capaç mantenir la porta a zero davant els guipuscoans a Ipurua (anteriorment ho havien fet la Ponferradina que s’imposava per 0-1 a la segona jornada de lliga i el Valladolid, a la jornada 39 del campionat, quan els superaven per 0-2).

Xiulet final de l’àrbitre que va donar lloc a l’alegria desfermada dels gironins i l’afició desplaçada. Primer test passat, ara falta la segona part i la més important per a no quedar-se a les portes de l’ascens com les dues edicions anteriors davant l’Elx i el Rayo, en una diferència notable com serà que el partit de tornada serà a fora. 180 minuts per a decidir el campió i qui retornarà a la màxima categoria del futbol estatal i acompanyarà a l’Almeria i al Valladolid. Dissabte el primer ‘round’ davant el Tenerife (que a l’igual que l’Eibar va derrotar-los en els dos compromisos de lliga) a partir de les 21 hores del vespre a Montilivi. La tornada serà la setmana vinent a l’Heliodoro Rodríguez López, en la que representarà la tercera final consecutiva per als gironins.

SD EIBAR, 0
GIRONA FC, 2

SD Eibar: Cantero, Correa, Venancio, Chema, Arbilla (Toño, 99′); Sergio Álvarez (Fran Sol, 99′), Edu Expósito, Corpas (Rahmani, 77′), Aketxe (Javi Muñoz, 77′), Stoichkov (Quique, 106′), Blanco (Llorente, 106′).

Girona FC: Juan Carlos, Valery (Terrats, 106′), Santi Bueno, Bernardo, Juanpe, Arnau, Baena (Samu Saiz, 91′), Pol Lozano (Víctor Sánchez, 87′), Ivan Martin (Jairo, 74′), Borja Garcia (Aleix García, 45′), Bustos (Stuani, 74′).

Àrbitre: Pulido Santana (comitè canari). Va mostrar-li targetes grogues als locals Sergio Álvarez (27′) i Corpas (48′) i per als visitants Juanpe (29′), Arnau (90′), Juan Carlos (102′), Stuani (119′).

Gols: 0-1, Borja Garcia (1′): 0-2, Stuani (91′).