IniciFutbol2ª CatalanaDerrota intrascendent del Tortosa a la Canonja (4-2)

Derrota intrascendent del Tortosa a la Canonja (4-2)

El CD Tortosa, que ja no tenia opcions d’optar a l’ascens des de la setmana passada, i amb la tercera plaça assegurada de la promoció a primera catalana, va sortir al municipal de la Canonja acusant la falta de tensió competitiva i que ràpidament es va posar de manifest amb la senyalització d’un penal als quatre minuts de joc, que Maireles enviava al travesser.

El partit es va caracteritzar per les poques precaucions defensives d’ambdós conjunts, degut a disputar el partit simplement per a cobrir l’expedient i tancar una temporada que ha estat convulsa dintre del si dels de la capital del Baix Ebre, que han tingut dos cessaments d’entrenadors amb la marxa sobtada de Guillermo Camarero quan l’equip estava a un sol punt del líder i ja havia disputat dos partits de la segona volta que havia resolt amb dues victòries i després Gabri Amores, que malgrat posar a l’equip dintre la fase d’ascens que era el principal objectiu d’aquesta temporada per al club roig-i-blanc, tampoc va quallar i després del tercer partit de la lligueta va decidir deixar el CD Tortosa, amb la contractació de Jordi Fabregat fins a finals de temporada i la temporada següent. Fruit d’aquesta dinàmica les arribades sovintejaven les dues àrees i van ser més efectius els locals, tot i estavellar dues rematades als pals durant la confrontació. Després de l’avís previ del penal fallat, els canonjins no perdonaven en la propera aproximació i Didac definia per avançar als locals al marcador, tan sols cinc minuts després. El partit a partir de llavors va ser d’anada i tornada fins que arribant-se al temps de descans, de nou Didac aprofitava una acció quan es complia el primer minut del temps afegit per ampliar la renda i marxar als vestidors amb dos gols d’avantatge.

Iniciada la represa, una nova pena màxima en aquest cas en favor dels interessos dels de la capital del Baix Ebre, li donava a De la Torre la possibilitat d’engaxar-los al partit, però amb el desencert de que la trajectòria de la pilota li endevinava el porter local Cristian i aturava el llençament. El partit seguia la tònica dels primers quaranta-cinc minuts i va ser al tram final de partit quan l’efectivitat era notable, primer per als locals que sentenciaven el partit amb els gols de González a falta d’un quart per al final i Maireles que es refeia de l’errada del penal marrat als primers compassos i feia el 4-0 (81′). Pau Miralles a falta de sis minuts per a la conclusió i Galera dos minuts després s’encarregaven de maquillar el resultat ja definitiu amb el 4-2.

Cap gol de penal ni a favor ni en contra

El detall curiós si més no a nivell estadístic que culmina una temporada irregular dels roig-i-blancs, és el fet de que per primer cop en la història del club en els seus més de 100 anys de recorregut, en cap dels trenta partits disputats a la lliga no s’ha aconseguit cap gol des del punt fatídic ja bé sigue a favor ni en contra.

Els cinc que se li han assenyalat en contra dels tortosins, en tres ocasions els ha aturat el porter David Rojas (que ahir va ser suplent): al Josep Otero davant el Camarles a rematada de Samu i l’Ebre Escola Esportiva a xut de Roger Armengol i al camp del Perelló, a llançament de Jordi López. El quart l’aturava el porter del filial Roger Garcia al camp de la Unió davant Nacho, i el cinquè , també amb Roger sota els pals, es produïa precísament ahir al camp del Canonja a llançament de Dani Maireles que topava amb el travesser.

Per contra, a favor només se li ha assenyalat un. Precísament en el darrer partit de la fase d’ascens davant la Canonja i que no va transformar Josep De la Torre.

Podeu veure la classificació definitiva de la segona volta a la lligueta d’ascens a primera catalana, clicant la imatge inferior: